پرویز ابراهیمی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان با اشاره به اینکه مشاهده آداب دینی و عبادات مذهبی به ویژه نماز که پنج بار در شبانهروز به طور منظم از طرف بزرگترها در محیط خانه انجام می شود در ذهن و روان کودکان نقش میبندد، به خبرنگار شبستان گفت: کودک مثال نهال تازهای است که هر طور او را پرورش دهیم رشد میکند و آنچه را که به طور منظم در محیط خانه میبیند نسبت به آن انس پیدا میکند.
وی افزود: خانه، اولین مدرسه تربیت اخلاقی و دینی است که کودک به تدریج بر اساس مشاهدات روزمره پایههای اخلاقی خود را پیریزی میکند و در محیط خانه کودک تعالیم خوب و بد را فراگرفته و زیربنای اخلاقی او شکل میگیرد.
وی با اشاره به حس تقلیــدی که در کودکان وجود دارد، اضافه کرد: او با آغاز سال دوم زندگی از حرکــات والدین تقلیــد میکند و اگر انجـام این حرکات با نوازش و تشویق والدین همراه باشد بر رغبت کودکان افزایش می یابد.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان گفت: وقتی مادر چادر نماز بر سر میگذارد و به نماز میایستد دختر کودک دوان دوان به سراغ چادر یا روســـری خود رفته و آن را بر سر میکشد و مانند مادرش به رکوع و سجود میرود.
ابراهیمی افزود: اگر مادر پس از اتمام نماز یک شکلات یا هدیه به کودک خود دهد سبب تقویت روحیه نماز خواندن در کودک میشود و وقتی کودک بزرگتر میشود از رفتن به کلاسهای مذهبیای که بصورت قصه و زبان ساده دین را توضیح دهد استقبال میکند.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید زندگی انبیاء و داستانهایی که در مورد نماز ذکر شده را برای کودک خود بازگو کنند، اظهار داشت: وقتی کودک خردسال بر اساس تقلید و الگوبرداری از والدین و دیگران خود به رکوع و سجود میرود و حرکات و افعال یک نمازگزار را انجام میدهــد و بر اثر تقویت و تشویق میل و گرایش به نماز در او نیرومند میشود.
وی بیان کرد: والدینی که اهل عبادت و نمـاز هستند و اقوام که دور هم جمع میشوند نماز را به جماعت در خانه برگزار نمایند و با خوش رویی فرزندان خود را به نماز دعوت کنند به تـــدریج این فـرضیه را میتوان از منـــزل به مسجد محل کشانید و بدین ترتـیب است که خانواده به نحو احسن میتواند فرزند خود را در گرایش به نماز یاری و کمک نماید.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان با اشاره به سورۀ اسراء، آیه 24 گفت: با توجه به ارزش و قداست خانواده در مییابیم که خانه اولین مدرسه تربیت اخلاقی و دینی است و کودک به تدریح بر اساس مشاهدات روزمره پایههای اخلاقی خود را پی ریزی میکند.
پایان پیام/
نظر شما