به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، در ادامه برگزاری سلسله نشستها و میزگردهای علمی تخصصی در نمایندگی شبستان مازندران، با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر، مدیریت حوزههای علمیه خواهران مازندران و خبرگزاری حوزه، نشستی با موضوع «عفاف و حجاب» که دور اول این نشست تیرماه سال جاری در دفتر شبستان برگزار شد برای دومین مرتبه با هدف طراحی، دوخت و عرضه پوشاک اسلامی با حضور مسئولان حوزه، دانشگاه، نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران، شبستان، دستگاه فرهنگ و هنر استان و تعدادی از کارشناسان عرصههای مختلف اشتغال و تولید و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر برگزارشد که مشروح این میزگرد بدین شرح است:
*برای 50 طراح دوخت شغل ایجاد کردیم
«امید هادیانی» در ابتدای این نشست بابیان اینکه فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر برمبنای بیانیه گام دوم انقلاب تدوین و در دست اقدام است، گفت: براین باور هستم که اگر ما متخصص متعهد داشته باشیم مسائل و مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی کشور مرتفع میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر بابیان اینکه حوزه و دانشگاه رسالت پرورش متخصصین متعهد و متخصص را عهدهدار هستند، افزود: این مهم را سرلوحه کار خودمان قراردادیم و براین منوال تصمیم گرفتیم یک دانشگاهی که فقط کارش آموزش و پژوهش است نباشیم و توفیقاتی را در این چند ماه اخیر داشتیم.
وی بابیان اینکه در عرصه کارآفرینی برای بسیاری از رشتهها که قابلیت پتانسیلهای منطقهای و بومی داشت شغل ایجاد کردیم، ادامه داد:50 نفر از طراحان دوخت و فارغالتحصیلان این رشته دانشگاهی را برای دوخت پوشش مدرسه و دانشگاه جذب کارکردیم.
هادیانی بابیان اینکه تیم دانشگاه باهم همدل هستیم و بهدوراز حواشی و دستاندازهای بیرون کار میکنیم و رسالت جهادی را پیگیر هستیم، تأکید کرد: بهصورت جدی پیگیر بحث کارآفرینی هستیم.
وی با تأکید براینکه دانشگاه و دانشجو به فرموده امام خمینی (رحمتالله علیه) باید منشاء تحولات باشد، افزود: با حضور جدی و مستمر و عملیاتی در بحث در کلیه امورات فرهنگی شهر و استان پیگیر تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاهیان هستیم.
هادیانی به جلسات و بخشنامههای عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: برای اثرگذاری در بین دانشجویان برای ساماندهی عفاف و حجاب ابتدا از پوشش همکاران این واحد دانشگاهی آغاز کردیم. اجرای این طرح هماکنون در مرحله سایز گیری و دوخت قرار دارد.
وی بابیان اینکه برای طراحی لباس فرم کارکنان دانشگاه و دانشجویان یک تیم روانشناسی بررسی کردند تا برای هر شش ماه یکرنگ پوشش طراحی و ارائه شود، یادآور شد: لباس فرم همکاران خانم در فاز اول و لباس کارکنان آقا در فاز دوم طراحی و دوخته و عرضه میشود.
هادیانی با تأکید براینکه تمام امکانات، ظرفیتها و زیرساختهای این واحد دانشگاهی را در جهت تحقق اهداف نظام و منویات رهبری (حفظه الله) بکار خواهیم بست، گفت:9 مدرسه و هنرستان سما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر فعالیت دارند و تلاش داریم خروجی این مدارس شخصیتهای فرهنگی باشند.
وی ضمن قدردانی از همت خبرگزاری شبستان در مازندران برای برگزاری نشست تخصصی عفاف و حجاب با دستگاههای فرهنگی استان باهدف تولید و عرضه مد و پوشش اسلامی، ابراز امیدواری کرد: خروجی این نشستها طراحی، تولید و عرضه مدو پوشاک اسلامی و نهایتاً اشتغالزایی باشد.
*دانشگاه آزاد قائمشهر برای طراحی و دوخت پوشش اسلامی تفاهمنامه میبندد
هادیانی از آمادگی واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر برای اعزام استاد و طراح دوخت به سراسر استان برای آموزش و ایجاد شغل خبر داد و افزود: بسیاری از افراد مستعد کار در مناطق مختلف استان بهویژه مناطق محروم و کم برخوردار حضور دارند که نیازی نیست مددجویان و افراد مستعد و جویای کار به دانشگاه مراجعه کنید بلکه تمهیداتی ایجاد میشود تیم دانشگاه آزاد قائمشهر برای آموزش در مناطق مختلف حاضر شوند و یا اینکه از امکانات سایر واحدهای دانشگاه در سراسر استان برای این مهم بهرهگیری شود.
وی بابیان اینکه در حوزه کارآفرینی با سیستم بسیجی و تفکر مدیریت جهادی ورود پیدا کردیم، گفت: امسال با تمام مخالفتهای دستگاههای مرتبط با پوشش مدارس، تمامی روپوشهای مدارس سما قائمشهر را طراحان و فارغالتحصیلان طراحی دوخت این دانشگاه دوختند و این بهنوعی تحقق منویات رهبری در خصوص شعار سال است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر از اعلام آمادگی این واحد دانشگاهی برای همکاری با حوزه علمیه خواهران، نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای تولید و عرضه پوشاک ایرانی اسلامی در قالب یک تفاهم خبر داد و تصریح کرد: انتظار میرود بحث مدیریت طراحی، دوخت و آموزشهای لازم خوشههای تولید همان نیروی انسانی با مدیریت دانشگاه باشد، بخش اسپانسرینگ و بازاریابی با نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران، بحث عرضه و فروش با مدیریت حوزههای علمیه خواهران مازندران و بحث تبلیغات و اطلاعرسانی و دریافت مجوزهای برگزاری نمایشگاههای فروش با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باشد.
*امکان برپایی نمایشگاه و فروشگاه پوشش اسلامی در 14 دانشگاه آزاد
وی به فعالیت 14 واحد دانشگاه آزاد در استان اشاره کرد و گفت: امکان برپایی بازارچههای فروش و نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی در این واحدهای دانشگاهی وجود دارد.
هادیانی بابیان اینکه دشمنان تمام تلاش خود را مصروف ترویج بدحجابی در جامعه ما کرده و الان پیک تبلیغات دشمن بابت حذف عفاف و حجاب است، اظهار کرد: دستگاههای فرهنگی و فعالان حوزه عفاف و حجاب کارسازی نمیکنند و گیر خودی و غیرخودی هستند و خروجی بخشنامهها و مصوبات جلسات این فعالان در بازار مشاهده نمیشود.
*جای خالی طراحان البسه اسلامی در بازار
وی بهجای خالی طراحان پوشش اسلامی در بازار اشاره کرد و گفت: بایستی شورایی فرهنگی در دل این تفاهمنامه طراحی و دوخت و عرضه پوشش ایرانی اسلامی وجود داشته باشد تا علاوه بر کار اقتصادی کار فرهنگی جهت گسترش پوشش ایرانی اسلامی صورت گیرد.
هادیانی خاطرنشان شد: این شورا باید بهدوراز عملکرد جزیرهای، طرحهای طراحان را قبل از دوخت تصویب و سپس روانه بازار کند.
*حجاب محصول عفاف است
حجتالاسلام «علی غفاری» در ادامه این نشست با تأکید براینکه عفاف عامل سلامت و امنیت جامعه است، افزود: حجاب محصول عفاف است. عفاف نباشد گاهی به شکل بد پوشی، رمانی به شکل خودکشی و گاهی به شکل دختر آبی و ... ظهور میکند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران اظهار کرد: دشمن حسابشده کارکرد وقتی زمانی که برنامه کودک انس با حیوان را به کودک ما میآموزد و این برنامه را چشمبسته وارد منزل میکنیم امروز سگ جای بچه را برای خانوادهها میگیرد. دشمن نیامد همه مسائل را با دعوای سیاسی خودش آمیخته کند و اصل قضیه فراموش شود.
وی با ابراز تأسف از اینکه امروز بحث حیا و عفاف در جامعه اسلامی رنگباخته است، گفت: معتقد است نباید به این مسئله بیتفاوت باشیم. باید نسبت به این عارضه یک راهبرد داشته باشیم.
حجتالاسلام غفاری ضمن تحسین اقدامات ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در حوزه مد و پوشش اسلامی اظهار کرد: کسانی که داعیه فرهنگی داشتند اینگونه در حوزه پوشش اسلامی با دقت ورود پیدا نکردند. قدردان تیم طراحی و دوخت این واحد دانشگاهی هستیم. این فعالیتها ارزشمند و درخورتحسین است. و باید عملیات استشهادی صورت گیرد و در برابر هجمهها مقاومت شود تا این مهم به سرمنزل مقصود برسد.
وی بابیان اینکه متأسفانه محافل فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب خروجی ندارد وباید در میدان عمل ورود کرد، اظهار کرد: مدیریت حوزه علمیه خواهران استان با توجه به شبکه گستردهای که در استان دارد امیدواریم بتوانیم این ظرفیت را در کشور هم تسری بدهیم.
حجتالاسلام غفاری بیان کرد: ما میگوییم بچههای مذهبی که وارد بازار میشوند لباس متناسب با شأن اسلامی پیدا نمیشود. اما معتقدم اینهمه اماکن فرهنگی و مذهبی داریم که در اختیار خودمان است بیایید جوانانی که هنر دوخت و دوز دارند را جذب کارکنید و هم کار کنند هم بین هنرمند و مسجد ارتباط برقرار شود.
* در امور شغل جوانان تسهیل گری شود
وی با تأکید براینکه باید در امور شغل جوانان تسهیل گری شود، افزود: به لطف خدا مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران با همکاری نمایندگی آستان قدس در استان در رابطه با ایجاد اشتغال و کارآفرینی فعالیتهایی را آغاز کردیم که امیدوارم منشاء خیر شود.
حجتالاسلام غفاری بابیان اینکه برای ایجاد اشتغال در حوزه مد و پوشش ایرانی اسلامی با همکاری دانشگاه، اداره کل فرهنگی و ارشاد اسلامی استان و آستان قدس قطعاً نیازمند انعقاد تفاهمنامه هستیم، گفت: باید در مسیر کار از ظرفیتهایی نظیر اصناف و صمت استفاده کنیم اما اینطور نباشد کار را بر اساس مجوزها انجام بدهیم چراکه به دنبال این کارها برویم سرعت کار گرفته میشود از ظرفیت موجود استفاده کنیم به دنبال این باشیم مجموعه را بهصورت شبکه راهاندازی کنیم؛ باید کار با تمرکززدایی همراه باشد. واحدهای خرد را مستقل بار بیاوریم تا اگر هرکدام از این مجموعهها کنار کشید باقی واحدها بتوانند کارکنید.
*بچه مذهبیها دنبال برند نیستند
وی با تأکید بااینکه هدف از ورود به حوزه مدو پوشش اسلامی باید اشتغالزایی، انجام کار فرهنگی و تحقق معروف الهی (عفاف و حجاب) باشد، اظهار کرد: بچه مذهبیها خیلی دنبال برند نیستند دنبال پوشاک اسلامی هستند. باید بازار پوشاک مورد ذائقه بچه مذهبیها ایجاد شود.
* تضمین بازار ایجاد انگیزه میکند
حجتالاسلام غفاری بابیان اینکه تضمین بازار ایجاد انگیزه میکند، گفت: تفاهمنامه باید به شیوهای نوشته شود که اگر مدیران این مجموعه جابهجایی داشتند این کار بدون خروجی نماند.
وی با اشاره به اینکه خوشه تولید (نیروی انسانی) باید خودکفا تربیت شود تا اگر مسئولان نباشند بتوانند کار را ادامه دهند، افزود: تصدی گر نباشیم طوری کارکنیم اگر مدیریت ما تمام شد خوشههای تولید این کار را از مدیر بعدی مطالبه کنند.
*اعطای تسهیلات ارزانقیمت برای تولید و عرضه پوشش اسلامی در دستور کاراست
«رضا آزادی کناری» با اشاره به فعالیتهای نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران پیرامون ایجاد شغل و کارآفرینی، اظهار کرد: بسیاری از مددجویان شناساییشده توسط کانونهای محلهای و موضوعی آستان قدس به همت خادم یاران افتخاری حضرت رضا (علیه اسلام) هماکنون صاحب شغل شدهاند و در برخی موارد کارآفرینی میکنند.
معاون محرومیتزدایی آستان قدس رضوی در مازندران بابیان اینکه برای تولید لباس اسلامی اول باید از بازار شروع کنیم. بانوان مذهبی میخواهند یک لباس متناسب با ذائقه دینی پیدا کنند نمیتوانند، گفت: حوزههای علمیه خواهران، بسیج و دانشگاه سه عرصه مناسب برای ورود به حوزه مد و پوشش اسلامی محسوب میشوند.
مدیرعامل جامعه خیرین حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینکه این سه عرصه به بهترین نحو ممکن میتوانند در بازار و فروش کمککار باشند، افزود: بسیج، حوزه و دانشگاه یک ظرفیت ارزشمند برای تولید و عرضه پوشش اسلامی هستند.
*5 هزار طلبه و 22 مدرسه علمیه خواهران بهترین بازار برای عرضه پوشش اسلامی است
وی بابیان اینکه بیش از سه هزار طلبه خواهر در سطوح ۲-۳-۴ در استان مشغول به تحصیل هستند، افزود: حوزه علمیه خواهران مازندران به احتساب طلبههای جامعه الزهرا، طلبههای غیرحضوری و نیمهحضوری بیش از 5 هزار طلبه دارد.
آزادی کناری بابیان اینکه 22 مدرسه علمیه خواهران در استان و این تعداد طلبه ظرفیت خوبی برای تولید و عرضه پوشاک اسلامی محسوب میشوند، یادآور شد: تلاش داریم زمینه ایجاد بازار فروش البسه اسلامی در داخل مدارس علمیه استان فراهم شود.
وی از رایزنی با بنیاد برکت برای ایجاد کارآفرینی برای مددجویان خبر داد و گفت: سعی میکنیم با اعطای تسهیلات ارزانقیمت در حوزه تولید با همکاری بنیاد برکت، قیمت تمامشده پوشاک را کاهش دهیم.
آزادی کناری اقدام دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در حوزه طراحی و دوخت پوشاک ایرانی اسلامی را ارزشمند دانست و اظهار کرد: برای همکاری چندجانبه در حوزه مد و پوشش اسلامی باید یک سازمان راهبردی شکل بگیرد و عقبه این سازمان باید یک سازمان اجرایی باشد.
وی افزود: برای راهاندازی و پیادهسازی مقوله مهمی نظیر مد و پوشش اسلامی باید وقت و انرژی بگذاریم تا محصول را به سرانجام برسانیم.
*ایجاد بازار فروش مهمترین دغدغه مددجویان کارآفرین
«حسن عرب» بابیان اینکه در نمایندگی آستان قدس در مازندران بهصورت جدی و باقوت پیگیر کارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه بانوان هستیم، گفت: کارآفرینی بانوان سرپرست خانوار و مددجو را از فضای مسجد آغاز کردیم.
مسئول کارآفرینی و اشتغال آستان قدس رضوی در مازندران با اشاره به اینکه بانوان مددجو به همت کانونهای محلهای آستان قدس در استان شناسایی و جذب میشوند، اظهار کرد: تلاش شده با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (رحمتالله علیه) تسهیلاتی در اختیار بانوان جویای کار قرار گیرد.
وی اقدام حوزه و دانشگاه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود به حوزه کارآفرینی از طریق تولید و عرضه پوشش اسلامی را قابلتحسین دانست و گفت: انتظار میرود علاوه بر ایجاد شغل و آموزش ایجاد بازار عرضه تولیدات در دستور کار این تیم فرهنگی باشد.
*آموزش و بهکارگیری مددجویان مناطق محروم موردتوجه باشد
معصومی با تأکید براینکه کار گروهی اثرگذاری مطلوب دارد، افزود: اگر در حوزه کارآفرینی با محوریت تولید و عرضه پوشش اسلامی مجموعهای کارکنیم رونق تولید را شاهد خواهیم بود.
وی به محرومین مناطق مختلف استان که دغدغه کاردارند اشاره کرد و ادامه داد: سراسر استان مددجویانی بهواسطه آستان قدس شناسایی شدند که امکان حضور در دانشگاه برای فراگرفتن طراحی و دوخت ندارند باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در مناطق محروم آموزشها انجام شود و کارآفرینی صورت گیرد.
*ایجاد اشتغال به محوریت گسترش پوشش اسلامی را پیگیریم
«مهری رستمی» در ادامه این نشست تخصصی به دغدغه محجبه ها برای تهیه پوشش اسلامی اشاره کرد و گفت: نشست اول عفاف و حجاب که به میزبانی خبرگزاری شبستان مازندران با حضور حوزویان و طراحان دوخت دانشگاه انجام شد نبود جایی برای عرضه تولیدات اسلامی دغدغه اصلی طراحان بوده است که میطلبد با ایجاد حلقه وصل بین حوزه و دانشگاه این دغدغه مرتفع شود.
روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان مازندران بابیان اینکه مدارس علمیه استان و خواهران طلبه بهترین مصرفکننده و متقاضی پوشش اسلامی مناسب و باکیفیت هستند، اظهار کرد: متأسفانه در استان که اینهمه افراد متدین داریم هیچ فروشگاه اسلامی نداریم پیشنهاد میکنم برای ادامه کار در حوزه مد و پوشش اسلامی در سطح گستردهتر فروشگاههای عرضه پوشاک اسلامی ایجاد شود تا متدینین لباس اسلامی را بهراحتی تهیه کنند.
وی ادامه داد: در اکثر شهرهای استان مازندران مدرسه علمیه داریم که میتوانیم جایی را برای عرضه تولیدات طراحان دوخت دانشگاه تعبیه و مصرفکننده بهراحتی البسه موردنیاز خود را از این بازارچهها تهیه کند.
رستمی ابراز امیدواری کرد با ورود دانشگاه، حوزه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مد و پوشش اسلامی شاهد کارآفرینی با محوریت گسترش پوشش اسلامی باشیم.
*لزوم ثبت برند برای عرضه مد و پوشش اسلامی
«هدی فتحی» بابیان اینکه برند مطرحی در حوزه مد و پوشش اسلامی وجود ندارد، گفت: بایستی بحث برند سازی پوشش اسلامی درکنار تولید و عرضه موردتوجه باشد.
معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران اظهار کرد: بسیاری از بانوان محجبه علاوه براینکه دنبال پوشش اسلامی هستند به مارک و برند البسه نیز توجه میکنند ازاینرو میطلبد طراحان مد و پوشش ایرانی اسلامی در اندیشه ثبت برند هم باشند.
وی با اشاره به طلبههای خواهر استان که در رشته خیاطی هم فعالیت دارند، افزود: انتظار میرود برای تکمیل کادر طراحی و دوخت البسه اسلامی از ظرفیت این طلبهها هم استفاده شود.
*ظرفیتهای فرهنگی تبلیغی ارشاد مازندران برای عرضه پوشش اسلامی بکار بسته میشود
«رجب نعمتی قرا» از رسانههای مکتوب و مجازی بهعنوان ابزارهای مهم اطلاعرسانی و تبلیغات که در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران است یادکرد و گفت: بایستی در تفاهمنامه همکاری حوزه، دانشگاه، آستان قدس با محوریت تولید و عرضه پوشش اسلامی، ظرفیت دستگاه فرهنگ و هنر استان دیده شود.
نماینده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به نشست ابتدایی عفاف و حجاب که به میزبانی خبرگزاری شبستان و این اداره کل برگزار شد اشاره کرد و افزود: تلاش شده با رایزنی با واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر نشست دوم باهدف همافزایی در عرصه تولید و عرضه مد و پوشش ایرانی اسلامی به میزبانی دانشگاه برگزار شود.
وی با اشاره به ظرفیت ارشاد اسلامی در بحث مجتمعهای فرهنگی و هنری، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ارتباطات با دستگاههای اجرایی برای ایجاد نمایشگاههای عرضه و فروش البسه ایرانی اسلامی میتواند کمککار باشد.
نعمتی قرا گفت: معاونت فرهنگ، تحقیقات و آموزش ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان مازندران را مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عهدهدار است و میتوان از این ظرفیت برای سرعت بخشیدن به مراحل تولید و عرضه پوشش اسلامی بهره گرفت.
به گزارش شبستان، دومین نشست هماندیشی «عفاف و حجاب» به همت خبرگزاری شبستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر برگزار شد و تشکیل شورای راهبردی اقتصاد مقاومتی با محوریت طراحی و تولید لباس ایرانی اسلامی خروجی این نشست بوده است.
گزارش:سودابه احمدپور ملکشاه
نظر شما