لزوم شناسایی مساجد کم در آمد و اختصاص تسهیلات به آنها

حجت‌الاسلام ارفع با اشاره به مشکلات مساجد در پرداخت هزینه‌های مصرفی پس از هدفمندی یارانه‌ها گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد باید با شناسایی مساجد کم‌درآمد و پردرآمد، تسهیلاتی برای مساجد کم درآمد فراهم کند.

حجت‌الاسلام سیدکاظم ارفع، امام جماعت مسجد محمدیه در رابطه با تأثیرگذاری هدفمندی یارانه‌ها در هزینه‌های جاری مساجد به خبرنگار شبستان گفت: برخی از مساجد در کلان‌شهرها به ویژه تهران به قدری خودکفا و دارای موقوفات هستند که پس از هدفمندی یارانه ها در پرداخت هزینه های مساجد با مشکل مواجه نمی شوند.

وی افزود: در کنار این مساجد برخی از مساجد دیگر هستند که نه تنها هیچ درآمدی ندارند بلکه در پرداخت هزینه‌های مساجد نیز با مشکل مواجه می شوند که در این صورت مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور باید با شناسایی مساجد کم‌درآمد و پردرآمد و مساجدی که در پرداخت هزینه‌های جاری خود مشکل دارند، در پی ایجاد تخفیف یا تسهیلات برای مساجد باشد.

حجت‌الاسلام ارفع با اشاره به اینکه برخی از مساجد که خودکفا هستند و درآمدهای زیادی دارند، بدون شک در پرداخت هزینه‌های جاری نیز مشکلی ندارند، بیان کرد: ولی برخی مساجد، به ویژه مساجد مناطق محروم، درآمدی ندارند و لازم است دولت برای آنها تسهیلاتی در نظر بگیرد. 


این محقق و پژوهشگر دینی افزود: برخی مساجد در بافت مذهبی و قدیمی واقع هستند و حضور و کمک مردم به مساجد این محلات زیاد است. بسیاری از این مساجد نیز مشکلی در پرداخت هزینه ها ندارند از طرفی برخی از مساجد با داشتن مجتمع‌های تجاری در کنار مساجد درآمدهای هنگفتی دارند.


بعد عبادی و معنوی مسجد فدای درآمدزایی نشود
وی با انتقاد از اینکه در برخی از مواقع با این مسئله مواجه می‌شویم که هیئت امنا یا مسئولان یک مسجد بخشی از مسجد را به صورت مجتمع‌های تجاری درآورده اند و از مسجد به عنوان مکانی برای کسب درآمد استفاده می کنند، گفت: درآمدزایی مساجد باید به گونه‌ای باشد که مسجد از بعد فرهنگی و معنوی دور نشود و ایجاد مجتمع های تجاری ضربه ای به قداست و جنبه عبادی مسجد نزند. در روایت اسلامی آمده است که حتی حرف از دنیا زدن در مسجد مکروه است، بنابراین اگر خیرین نیز به فکر درآمدزایی و کمک به مسجد هستند باید مجتمع‌های تجاری را در خود مسجد ایجاد نکنند بلکه در فاصله‌ای دورتر از مسجد ایجاد کنند تا لطمه‌ای به بعد عبادی و معنوی مسجد وارد نشود.


مسجد نباید منتظر سازمان ها و نهادها باشد/مدیریت صحیح بهترین راه تامین هزینه های مساجد
حجت‌الاسلام ارفع با تأکید بر حفظ شأن مسجد گفت: مسجد نباید محل درآمد شود. باید با مدیریت صحیح به گونه‌ای مساجد را اداره کرد که نیازی به کمک نهاد و سازمان‌های مختلف نباشد بلکه در حالی که جایگاه عبادی مسجد حفظ می‌شود مسجد باید بتواند درآمدها و هزینه‌های خود را با مدیریتی صحیح تأمین کند.
پایان پیام/
 

کد خبر 84262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha