ورود به بخش های اقتصادی در خور جایگاه مساجد نیست

رییس جمعیت مسجدسازان با اشاره به اینکه مساجد تجارت‌خانه و ملک شخصی نیستند که بتوانند هزینه‌های مصرفی خود را تأمین کنند، گفت: مساجد باید از حمایت دولت بهره مند باشد.

حجت‌الاسلام محمدحسن اختری، رییس جمعیت مسجدسازان با اشاره به اینکه دولت باید هزینه‌های مصرفی مساجد را رایگان کند به خبرنگار شبستان گفت: مساجد به عنوان پایگاه دینی و مرکز احیای شعائر اسلامی به شمار می‌روند. دولت همواره هزینه هایی را صرف توسعه کشور می کند، مساجد نیز یکی از مراکز برای رشد و تعالی کشور است، بنابراین باید هزینه‌های مصرفی آنها رایگان باشد.

 

وی با بیان اینکه مسجد تجارت‌خانه و مکان شخصی نیست که در آمدکلانی داشته باشد، افزود: مسجد همانند دیگر مراکز عمومی و خدماتی به مردم خدمات فرهنگی و اجتماعی ارایه می دهد بنابراین همان‌گونه که دولت مدرسه و امکانات دیگر را برای مردم فراهم می‌کند، در امر مسجد و مسجدسازی نیز باید اهتمام ویژه‌ای داشته باشد، از خیرین مسجد حمایت کند و در مراکز ضروری مسجد بسازد و از مساجد مناطق محروم حمایت کند.

 

حجت‌الاسلام اختری تصریح کرد: در فصل زمستان و تابستان مساجد باید مجهز به امکانات گرمایشی و سرمایشی باشند تا شرایط مناسبی برای حضور نمازگزاران در مسجد فراهم شود، البته برای جلوگیری از بالا رفتن هزینه های مصرفی مساجد باید در ساعات اوج مصرف انرژی برای مساجد سقف معینی تعیین شود و در هزینه های آن ساعت ها تخفیفی به آنها داده شود و اگر هزینه‌ها از سقف تعیین شده بالاتر رفت آن هزینه اضافی را خود مساجد پرداخت کنند.

 

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بر اهتمام و توجه بیش از پیش دولت بر امور مساجد تأکید و تصریح کرد: ورود مساجد به کارهای اقتصادی اقدام درستی نیست و از شئونات مسجد دور است اما اگر موقوفاتی به مسجد تعلق گیرد و صرف هزینه های مسجد شود هیچ اشکالی ندارد ولی اینکه مساجد خودشان وارد داد و ستد در بخش‌های اقتصادی شوند اقدامی در خور جایگاه مساجد نیست.

 

وی مسجد را مرکز و محل اجتماع مومنین، محل احیای آداب و رسوم دینی، تعلیم و تربیت، آموزش، سالم‌سازی افراد جامعه عنوان کرد و گفت: مسجد باید به همان امور دینی و معنوی بپردازد و متولیان و ائمه جماعات مسجد نیز به همان رسالت دینی و اسلامی که دارند بپردازد و همان‌گونه که مرکز ترویج معارف اسلامی بوده است در همان شکل تبلور یابد.

 

وی با تاکید براینکه در دیگر کشورها مساجد از حمایت دولت ها بهره‌مند هستند، اذعان کرد: همان‌طور که دولت در بخش عمومی به شهر و روستا خدمت رایگان ارایه می‌دهد هزینه های مصرفی همچون آب، برق و گاز نیز هزینه‌های عمومی است و باید از سوی دولت در این زمینه تدابیری اندیشه شود چرا که دولت برای خدمات فرهنگی در کشور هزینه‌های بالایی صرف می‌کند، مسجد نیز یکی از پایگاه های دینی و فرهنگی مهم در کشور است بنابراین هزینه‌های مصرفی آنها نیز باید از طریق دولت پرداخت شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 88390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha