خبرگزاری شبستان//اهواز
نام خوزستان را که می شنوی در کنار همه استعدادهای خدادادی نهفته در آن، 8 سال جنگ که نه، به واقع 8سال دفاع مقدس در ذهنت جان می گیرد! جنگ مقدس نیست اما دفاع از ارزش ها مقدس است؛ جنگ تحمیل به ملت هاست اما دفاع انتخاب آنهاست؛ وقتی که تاریخ چندهزار ساله خوزستان را ورق می زنی، این 8سال عجیب میخکوبت می کند! جنگ در خوزستان بود اما خوزستان و کشور حال و هوای دفاع داشتند!
خاطرات این 8سال را می توان در سینه تمامی کسانی یافت که با دفاع، انسانیت را معنا کردند اما این خاطرات در حال حاضر سرگردانند و باید برای حفظ و نگهداری و انتقالشان به نسل های بعد و بعدتر کوشید چراکه دفاع مقدس سند هویت ماست!
پرواضح است که بهترین راه برای زنده نگاه داشتن خاطرات و تجربیات به دست آمده از دوران دفاع مقدس احداث پارک موزه در این زمینه است اما متأسفانه خوزستان به عنوان اصلی ترین استان درگیر با جنگ از نداشتن پارک موزه دفاع مقدس رنج می برد.
چندی پیش رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور در جلسه تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان با سخنان خود درباره مشکل زمین پارک موزه دفاع مقدس استان اعلام داشت که به جز خوزستان و خراسان رضوی ساخت این موزه در تمامی استان ها در حال اجراست و خوزستان مشکلی جز زمین ندارد؛ آنجا بود که فهمیدیم اندر خم یک کوچه هستیم!
سردار باقرزاده بر این باور بود که محتوای موزه دفاع مقدس نرم افزاری بوده و می توان با نشان دادن ابعاد مختلف جنگ در آن، جواب دندان شکنی به هجمه فرهنگی دشمن داد اما برای این مسئول کشوری سوال ایجاد شده بود که چرا برخی از مسئولان خوزستانی تصور نادرستی از احداث پارک موزه دفاع مقدس در استان داشته و همکاری لازم برای واگذاری زمین را ندارند!
وی تصور نادرست این مسئولان را اینگونه عنوان کرد:"برخی گمان میکردند قرار است پادگان، کنگره و یا نمایشگاه تشکیل شود و از این رو در برخی سطوح مدیریتی مدتی هم مقاومت منفی علیه ما انجام شد؛ عده دیگری هم معتقد بودند ما در استان نیازی به موزه نداریم، تمام این استان موزه است، هر جا پای بگذارید آثار جنگ را مشاهده خواهید کرد!!"
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور تصریح می کرد: در ابتدای امر زمین جنب مصلا به بنیاد داده شده بود اما هرچه مقایسه کردیم به این نتیجه رسیدیم که مکان مورد نظر با هیچ یک از شاخص های احداث موزه سنخیت ندارد؛ در مجموع به این جمع بندی رسیدیم که این زمین مناسب برای ساخت موزه نیست.
برای سردار باقرزاده جالب بود که برخی از همان مسئولان می گفتند "چون مردم تفریحگاهی ندارند؛ کارون و اطراف کارون را باید به محل تفریحی تبدیل کنیم نه موزه دفاع مقدس!" اما می گفت"پس از پیگیری های بسیار زمینی در منطقه کیانپارس در حاشیه رودخانه کارون در اختیار بنیاد قرار گرفت و به رغم هزینه ای که برای مشاوره این طرح پرداخت شده بود، هنگام آغاز کار مشخص شد که این زمین معارض دارد و اعلام کردند که ساخت و ساز اطراف رودخانه غیر قانونی است!!"
در کمبود مکان تفریحی نیز نباید شک کرد اما اینکه پارک جزیره سابق بجای پارک موزه دفاع مقدس به موزه آب تبدیل شود هم نکته جالبی بود؛ حال بماند که دولت نیز دخالت کرده و گفته بود "به جای احداث موزه آب، آب شرب مردم را درست کنید" اما سردار باقرزاده جواب آن عده را نیز اینگونه داده بود که "سیستم های تاریخی شوشتر مکان مناسب تری برای تحقق این هدف یعنی احداث موزه آب است لذا اجازه دهید با ساخت موزه دفاع مقدس در پارک جزیره، کارون را به نگین زیبنده شهر مبدل کنیم" که باز هم نشد!
پس از آن قطعه زمینی دیگری به مساحت 300 هکتار به بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس پیشنهاد شد و مسئولان مربوطه خوشحال از این موضوع که با این میزان مساحت می توان کلیت جنگ در خوزستان را جانمایی کرد کارهای مطالعاتی را آغاز کردند اما پس از مدتی مشخص شد وسعت این زمین 30 هکتاربوده و برای ایجاد این پارک موزه مناسب نیست!
پس از آن نیز زمین دیگری در منطقه گُلف در نظر گرفتـه شد، ولی برای اختصاص این زمین مبلغ 6 میلیارد تومان درخواست شد که اختصاص این مبلغ از عهده بنیاد خارج بود و اینجا هم نشد که نشد!
سردار باقرزاده می گفت: امیدشان مکاتبه با رئیس جمهور و درخواست از میراث فرهنگی برای در اختیار قرار دادن پارک جزیره برای ساخت موزه دفاع مقدس است که امیدواریم امیدشان نا امید نشود! اما اگر مسئولان استانی دغدغه تهاجم فرهنگی داشته و بر این باورند که دشمن موریانه های فرهنگی را سلاح خود قرار داده و می خواهد با حمله به باورهای جوانان و نوجوانان ما فرهنگ کشورمان را به یغما ببرد دست از این پاسکاری های بی مورد بردارند چرا که احداث موزه دفاع مقدس یعنی نشان دادن حضور تفکر قوی اسلامی و ولایی در صحنه های نبرد.
جایی خوانده بودم یک ملت وقتی داشته های ارزشمند خود را در آئینه موزه ای شفاف ببیند، برای آینده در خود سرزندگی و بالندگی و امید احساس کرده و از تندبادهای خائنانه و توطئه های رنگارنگ استکبار و نوچه های آن هراسی به دل راه نداده و این هراس را به دشمن منتقل می سازد.
بر هیچ کس پوشیده نیست که در آن شرایط سخت چه ابتکارات و نوآوری هایی برای مبارزه با دشمن شکل گرفت و احداث موزه دفاع مقدس در استانی که قلب این دفاع بود یعنی سمپاشی همان موریانه های فرهنگی!
حل این مشکل نیازمند نگاه فراگیر مسئولان است تا پارک موزه دفاع مقدس خوزستان که می توان از آن به عنوان یک مطالبه بحق فرهنگی یاد کرد به افسانه ها نپیوندد.
پایان پیام/
زهرا کاظمی منش
نظر شما