طلاق عاطفی در زندگی مشترک از مصادیق حق الناس است

نجمه علی نقیان با زندگی بدون تبادل عاطفه و صمیمیت زوجین را طلاق عاطفی عنوان و تصریح کرد: در طلاق عاطفی، زن و شوهر فقط براساس اجبار و ضرورت کنار هم زندگی می کنند.

«نجمه علی نقیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: عدم رضایت از زندگی نقطه مشترک تمام زندگی هایی است که طلاق عاطفی در آن ها رخ داده است.

 

این روانشناس با بیان اینکه طلاق عاطفی به حالتی از زندگی مشترک گفته می شود که بین زوجین، فقط به دلایلی تعهد وجود دارد و از صمییمیت و جذابیت خبری نیست اظهار داشت: ترس از آبرو، وجود فرزندان، نداشتن شبکه حمایت بعد از طلاق، موقعیت اجتماعی زوجین که با طلاق می تواند مورد آسیب قرار گیرد، از جمله این دلایل است.

 

نقیان ادامه داد: در واقع در این سبک از زندگی مشترک، زوجین فقط در یک خانه زندگی می کنند؛ ولی از تبادلات احساسی، فکری و عاطفی خبری نیست و نیاز های هیچ کدام در این زندگی بر آورده نمی شود و زن و شوهر فقط به ضرورت در کنار هم می مانند و گاهی حتی ممکن است، تعهد هم از بین برود و از آنجا که این زندگی بدون عشق است؛ ممکن است در کنار آن، عشقی بدون زندگی هم شکل بگیرد.

 

این زوج درمانگر با اشاره به اینکه نکته مشترک در تمام زندگی هایی که با طلاق عاطفی مواجه هستند، مسئله رضایت نداشتن از زندگی است ابراز داشت:  یکی از دلایل ازدواج، رسیدن به خواسته های عاطفی و جنسی و همدلی و همفکری زوجین است که متاسفانه در این قبیل زندگی ها تامین نمی شود و به طور طبیعی فرد دچار ناکامی و نارضایتی شده و در پی آن احساس خشم  در فرد به شکل پرخاشگری بروز می کند.


علی نقیان متذکر شد: اگرچه در این نوع زندگی تبادل عاطفی و صمیمیت وجود ندارد و هر کس مشغول کار خودش است ولی نمی توان گفت تعارض و تنش هم وجود ندارد، بلکه برعکس می تواند بسیار پر تنش باشد؛ هرچند اگر این تنش در ظاهر قابل ملاحظه نباشد، ولی از خلق پایین و تحریک پذیری بالای زوجین در روابط اجتماعی و خانوادگی می توان به این مهم پی برد.

 

وی در پاسخ به اینکه سبک زندگی اسلامی چه کمکی می تواند به بهبود زندگی زوجین دچار طلاق عاطفی  بکند تصریح کرد: قطعا پایبندی به اصول همسرداری و توجه ویژه ای که اسلام بر امر حق الناس دارد، اینگونه توجیه می شود که در زندگی مشترک، هیچ حقی از رعایت حق همسر چه مرد و چه زن واجب تر نیست.


کارشناس خانواده تاکید کرد: فردی که تقید به مبانی اساسی دین دارد، به طور قطع می داند که در یک رابطه اجتماعی در صورتی که حقی از فرد دیگر بر گردن او باشد؛ آن رابطه یک رابطه سالم نیست و در زندگی مشترک هر دو نفر زوجین حقوقی بر گردن هم دارند که در متون مختلف و حتی قرآن به آنها اشاره شده است و با رعایت کردن آنها و توجه و مراقبت از نیازهای همسر به صورت دو طرفه، هیچ گاه نارضایتی و کینه آن قدر بر فضای زندگی خانوادگی سایه نخواهد انداخت که کار به طلاق عاطفی بکشد.


این زوج درمانگرافرود: متاسفانه برخی افراد در حیطه تعالیم اسلامی فقط از رضایت مرد خانواده و اینکه زن در همه حال باید پیرو دستورات همسر باشد، سخن می گویند، در حالیکه این گونه سخن گفتن، باعث ایجاد حس بدی در زنان نسبت به تعالیم اسلامی می شود؛ در صورتی که با توجه به مبحث حق‌الناس در اسلام - که مسئله جنسیت در آن مطرح نیست- کل این مطالب زیر سوال می رود.


علی نقیان اضافه کرد: در یک زندگی بانشاط، اسلامی و مورد تایید روانشناسی، تمامی مسائل زندگی حول محور توافق و مشورت سیر می کنند و هر دو نفر در جای خود و با توجه به نقش های شرعی و عرفی و قانونی که برای هریک از زوجین به صورت نوشته و نانوشته وجود دارد؛ باید تمام تلاش خود را در جهت ایجاد رضایت در طرف مقابل به کار گیرند.

 

وی با اشاره به اینکه یکی دیکر از صفات مذموم در اسلام، خود خواهی و خود محوری است گفت: این صفات رذیله که وجود آنها برای رابطه زوجین، سم است می تواند تعارض برانگیز و تنش زا باشد.


کارشناس خانواده با تاکید براینکه اسلام و تعالیم آن، بر رعایت قوانین انسانی و اخلاقی تاکید داشته و دارد اظهار داشت: قوانین اخلاقی و انسانی، عقلی و قابل فهم هستند و به بیان ساده تر اینکه اگر کسی می خواهد زندگی شاد و بانشاطی داشته باشد؛ ابتدا باید خود نشاط را به دیگری بدهد تا بتواند نشاط به دست آورد و این قانون در تمامی ابعاد زندگی مشترک ساری و جاری است.

کد خبر 847275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha