« بندر تیاب » در محاصره آب دریا/احداث سیل بند راه حلی که انجام نمی شود

بالا آمدن چندین باره آب دریا در بندر تیاب و نواحی ساحلی نشین برای ساکنین این منطقه مشکلاتی را ایجاد کرده است، در صورتی که احداث سیل بند می تواند راه حلی برای جلوگیری از این مشکل باشد؛ مسئولان از این اقدام عاجز مانده اند!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، « بندر تیاب »، یکی از بنادر قدیمی در استان هرمزگان است که سالهاست اجرا نشدن بعضی از اقدامات و طرح ها، سبب بروز مشکلاتی برای ساکنین آن شده است.

 

بالا آمدن آب دریا به هنگام جذر و مد اگرچه یک امر طبیعی است، اما برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای ساکنین ساحلی نشین، راه حل های زیادی از جمله ایجاد سیل بند و یا موج شکن وجود دارد، تا زندگی مردم در چنین شرایطی دچار چالش اساسی و حاد نشود.

 

در این منطقه، بالا آمدن آب دریا ماهیانه چندین بار اتفاق می افتاد، و منازل مردم در محاصره آب دریا قرار می گیرد و در برخی از موارد موجب آبگرفتگی منازل می شود.

 

اما متاسفانه با وجود اینکه مسئولان شهرستان میناب به موضوع به طور کامل واقف هستند، به هنگام این اتفاق فقط به بازدید از منطقه اکتفا می کنند و اقدام عملی تا کنون برای حل مشکل صورت نگرفته است.

 

 

« محمود غلامی »، نائب رئیس شورای اسلامی دهستان تیاب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: حدود سه سالی است مه آب دریا بیش از حد بالا می آید و سبب روز مشکلاتی برای اهالی و ساکنین می شود.

 

وی افزود: هنگام بالا آمدن آب دریا عبور مرور برای اهالی به ویژه دانش آموزان مدارس سخت می‌شود و برای عبور و مرور مجبورند که دل به آب دریا زده که احتمال خطر غرق شدگی نیز وجود دارد.

 

نائب رئیس شورای اسلامی دهستان تیاب عنوان کرد: همه مسئولان از این موضوع اطلاع کافی دارند و در هنگام وقوع این اتفاق، تنها به بازدید از منطقه اکتفا می کنند، اما تاکنون اقدام در خور توجهی برای حل مشکل نشده است.

 

غلامی گفت: این مشکل را می توان با احداث یک سیل بند حل کرد و چون دهیاری توان احداث این سیل بند را ندارد مسئولان در انتظار اعتبار هستند تا مشکل را برطرف سازند.

 

 

« علی مهرانی »، بخشدار بخش مرکزی شهرستان میناب نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان عنوان کرد: دهستان تیاب در مرز ساحلی قرار دارد و هنگام جذر و مد و بالا آمدن آب دریا سبب آبگرفتگی می شود.

 

مهرانی بابیان اینکه از این موضوع اطلاع کافی داریم و ‌بارها هم از این وضع بازدید کرده ایم، گفت: احداث سیل بند راهکار مناسبی نخواهد بود و اگر هم این کار صورت گیرد، هنگام بارندگی برای خروج آب باران با مشکل مواجه خواهیم شد.

 

بخشدار مرکزی میناب افزود: به دنبال این هستیم تا با در اختیار گرفتن از مهندسین ناظر ‌و پیمانکاران که اشرافیت کامل بر جذر و مد دارند، راه حل اساسی را برای حل مشکل پیداکنیم.

 

وی با اشاره به اینکه محیط زیست هم در حل این مشکل باید همکاری لازم داشته باشد، تصریح کرد: بیشتر نواحی منطقه در اختیار جنگل‌های حرار قرار دارد ‌و محیط زیست منطقه را پوشش می دهد لذا این سازمان هم برای حل مشکل باید همکاری های لازم را انجام دهد.

 

 

مهرانی با تاکید بر این موضوع که تاکنون آب وارد منزل هیچ یک از اهالی نشده است، بیان کرد: آب جذر و مد فقط منازل را محاصره کرده  و وارد خانه ای نشده و از این مشکل تا کنون به ما اعلام خسارت نشده است.

 

دکتر « صمد حمزه ای »، رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس نیز عنوان کرد: در اوایل و اواسط ماه های قمری جزر و مد در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز به حداکثر مقدار خود می رسد که در خورها این پدیده تشدید می شود.

 

وی افزود: اگر همزمان تراز سطح دریا به دلیل باد و یا طوفان بالا بیاید ارتفاع سطح آب بیشتر می شود که این پدیده در 10 و 11 شهریورماه امسال در مناطقی دریای عمان و تنگه هرمز به خصوص در مناطقی از میناب مانند کرگان، کلاهی و تیاب رخ داد.


 

رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس ادامه داد: پیش بینی می شود در روزهای آینده به دلیل کاهش ارتفاع مد حداکثری، آب گرفتگی ها از بین برود و تراز آب به حالت نرمال برسد.

 

وی اظهار کرد: تغييرات تراز دريا عمدتا شامل تغييرات جزر و مدی و تغييرات ناشی از عوامل جوی می شود که همزمانی این دو عامل باعث افزایش تراز آب به بیشتر از 4 متر در برخی روستاهای ساحلی میناب شد.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 847592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha