به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان درسمنان، «مهدی احمدی» در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه توسعه نظام اندیشه سبب رشد جامعه میشود و این عامل خود مولود جامعهای توسعهیافته است، ابراز کرد: در راستای توسعه نظام اندیشه در سطح کشور، دستگاهها و نهادهای مختلفی نقشآفرین هستند که ازجمله آنها میتوان به ظرفیت خیران اشاره کرد.
مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به کمبود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار معلم در آموزش و پرورش کشور اظهارداشت: این بنیاد با هدف کمک به جبران این کمبود راهاندازی شده است.
وی بازنشستگی بخش زیادی از معلمان کشور در ۱۰ سال آینده را همانند سونامی در بازنشستگی معلمان و کمبود جدی معلم در فضای آموزشی دانست وافزود: ظرف ۱۰ سال آینده بیش از ۷۰۰ هزار معلم در کشور بازنشسته میشوند که بخش وسیعی از آنها در پنج سال آتی خواهد بود.
احمدی از برنامهریزی برای راهاندازی شعبات استانی بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور خبر داد و افزود: تاکنون شعبات استانی در شش استان کشور ایجاد شده است.
مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور با اذعان به اینکه این دانشگاه تربیت معلمانی را برعهده دارد که خانوادهها گنجهای زندگی خود را به آنها میسپرند ادامه داد: متاسفانه تاکنون در حق این دانشگاه کوتاهی شده و این دانشگاه هم از نظر ساختمان و فضای کالبدی و هم از نظر اساتید و نیروی انسانی در شرایط نامناسبی است.
وی کار خیر و خداپسندانه مدرسه سازی را ستودنی دانست وافزود: ولی مدرسه نیاز به معلم دارد و باید در کنار مدرسهسازی به مقوله مهم معلمداری توجه ویژه شود.
احمدی از دانشگاه فرهنگیان به عنوان یکی از مهمترین دانشگاهها در سطح کشور نام برد و گفت: این دانشگاه از چنان اهمیتی برخوردار است که تنها دانشگاهی است که ریاست هیات امنای آن به عهده شخص رئیس جمهور است.
مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور بر ضرورت توجه بیشتر به کمک خیرین در حوزه آموزش تاکید کرد و ادامه داد: در همه جای دنیا و خصوصا کشورهای توسعه یافته ۷۰ درصد هزینه دانشگاهها را مراکز نیکوکاری و ۳۰ درصد آن را دولت تامین میکند و دانشگاههای بسیار برجستهای همچون هاروارد، mit و پریستون در صدر دانشگاه هایی هستند که کمک های خیرین را جمع آوری کردند.
وی بر لزوم توجه بیشتر به جذب نیکوکاران به حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش تاکید و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تا پیش از این در بین ۱۴۵ کشور دنیا از نظر نیکوکاری در رتبه ۲۱ دنیا قرار داشت اما متاسفانه بر اساس آخرین بررسی مؤسسه معتبر گالوپ ایران در بین ۱۴۶ کشور جهان به رتبه ۲۵ تنزل پیدا کرده است.
احمدی خصوص چرایی این تنزل رتبه گفت: بررسیهای ما نشان میدهد برای ارتقاء جایگاه ایران در نیکوکاری باید «شفافسازی»بیشتری صورت گیرد تنها در سایه شفافسازی است که سرمایه اجتماعی بزرگی همچون اعتماد در جامعه بوجود میآید.
وی از شرایط اقتصادی به عنوان عامل مهم دیگر در کاهش رتبه ایران در نیکوکاری نام برد و گفت: اگر در کشوری رونق اقتصادی نباشد طبیعی است که کمکهای مردمی و مشارکت خیرین نیز کمتر خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور به نقش مهم دولتها در افزایش مشارکت های خیرین پرداخت و بیان کرد: خیرین زمانی برای امور خیریه پا پیش میگذارند که دولت نیز برای آن طرحها هزینه کند.
وی با طرح این پرسش که چقدر جامعه نسبت به امور این دانشگاه آگاهی دارد، گفت: در سایه این آگاهی است که میتوانیم شاهد همراهی خیران با امور دانشگاه فرهنگیان باشیم.
احمدی بابیان اینکه جشنواره خیران ملی در زمره برنامههای آتی دانشگاه است، تاکید کرد: برگزاری جشنواره اهدافی چون شناساندن ظرفیتهای استانها و مراکز دانشگاهی فرهنگیان کشور با بهرهگیری از ظرفیت برپایی نمایشگاه در برنامه قرار دارد.
مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور بیان کرد: تاسیس شورای ۳۱ گانه در کشوراز جمله برنامههای این بنیاد است، که در هر استان ۲ نفر در این شورا عضویت دارند و در مجموع این شورا ۸۰ نفر برای جذب مالی و مشارکت مردمی در این شورا جذب میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار دانشجو در کشور جذب دانشگاه فرهنگیان شدند افزود: در استان سمنان حدود ۴۴۹ دانشجوی دختر و ۳۲۵ دانشجوی پسر مشغول به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان هستند و ۹۷ پردیس دانشگاه فرهنگیان در کشور وجود دارد.
بنیاد خیران حامی دانشگاه فرهنگیان در استانهای خوزستان، گلستان، سیستان وبلوچستان، خراسان رضوی، اصفهان و سمنان افتتاح شده و در چهارمحال بختیاری نیز در مراحل نهایی است.
نظر شما