ساخت و پرتاب سه ماهواره جدید/ پیام ۲۰ ثانیه برای قرار گرفتن در مدار کم آورد

براری از ساخت و پرتاب سه ماهواره جدید در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم که امسال این ماهواره ها در مدار قرار گیرد و بتوانیم زیرساخت های فضایی را در کشور توسعه دهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، « مرتضی براری» امروز(دوشنبه 12 آبان) در جمع فعالان کسب و کارهای فضا پایه و فناوران و محققان این حوزه در استان گلستان  اظهار کرد: در همه کشورها سازمان فضایی یا آژانس فضایی که متولی توسعه زیرساخت هایی فضایی است وجود دارد.

 

رئیس سازمان فضایی ایران  ادامه داد: در کشور سازمان فضایی ایران متولی توسعه زیرساخت هایی فضایی است، ابتدا یک برنامه 10 ساله از سال 85 در حوزه فضا برای آن در نظر گرفته شد و در این یک دهه اقدامات خوبی از سوی دانشگاه ها در حوزه فضا رقم خورده است.

 

براری بیان کرد: براساس این اقدامات جزو 9 کشور برتر دنیا قرار گرفتیم که چرخه کامل فناوری فضایی را در اختیار داریم که شامل طراحی و ساخت پایگاه پرتاب، پرتاب گر، ماهواره، ایستگاه های هدایت کنترل ماهواره، ایستگاه دریافت و کنترل ماهواره، قدرت تحلیل و پردازش داده هایی ماهواره ای می شود.

 

وی افزود: در دهه دوم نیز دانشگاه ها در حوزه زنجیره دانش فضایی خوش درخشیدند و در منطقه با اقتدار رتبه نخست علمی  را کسب کردیم و در دنیا در رتبه یازدهم قرار داریم و این نشان می دهد جوانان و دانشگاه های ما در حوزه دانش هایی جدید خوش درخشیدند.

 

رئیس سازمان فضایی ایران  یادآور شد: مهمترین برنامه در 10 سال دوم که از سال 95 تا 1404 در نظر گرفته شده ایجاد زیرساخت های بومی فضایی است، سال گذشته دو ماهواره را تکمیل کردیم و تلاش خود را انجام دادیم که در مدار قرار دهیم.

 

براری تاکید کرد: این ماهواره ها توسط دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیر کبیر طراحی و ساخته شده بود، حوزه فضا یک حوزه استراتژیکی است و هیچ کشوری حاضر نشد که در این عرصه ما را یاری کند.

 

وی با بیان اینکه در حوزه فضا همه کشورها همکاری مشترک دارند، بیان کرد: مدیر پروژه ماهواره پیام بیان کرد که حتی کشورهای دوست حاضر نشدند در طراحی و یا نظارت بر طراحی به ما کمک کنند، ماهواره در فضایی 500 تا یک هزار کیلومتر و یا 36 هزار کیلومتر در مدار قرار می گیرد و با انواع پدیده ها مواجعه است که باید مدیریت شود.

 

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: بنا بود ماهواره پیام در مدار 500 کیلومتر قرار گیرد و هر 92 دقیقه یک دور به دور کره زمین بچرخد، ماهواره در یک ساعت و نیم تغییر درجه نزدیک به 400  سانتی گراد را تحمل می کند و تکنولوژی بسیار پیچیده ای دارد و لذا باید همه موارد در پرتاب و مدار در نظر گرفته شود.

 

براری گفت: سال گذشته که ماهواره پیام پرتاب شد تا 405 کیلومتر رسید و چند ثانیه کم آوردیم، در آن لحظه سرعت ماهواره و ماهواره بر 7.2 کیلومتر بر ثانیه باید می رسید و به دلیل شرایط تغییر درجه و حرارت نتوانستیم به این سرعت برسیم و حدود 20 ثانیه برای تزریق ماهواره در مدار کم آوردیم.

 

وی افزود: سه ماهواره امسال در حال تکمیل شدن است و امیدواریم که امسال در مدار قرار گیرد و بتوانیم زیرساخت های فضایی را در کشور توسعه دهیم.

 

رئیس سازمان فضایی ایران  ابراز داشت: تبدیل اقتدار علمی به اقتدار اقتصادی در عرصه فضا را که در این سال ها جدی گرفته نشده  دنبال می کنیم، 90 درصد اقتصاد فضا پایین دست فضا است و 10 تا 20 درصد اقتصاد به ماهواره بر و پرتاب ماهواره بر می گردد.

 

براری عنوان کرد: 2هزار ماهواره در مدار کره زمین می چرخند و باید بتوانیم از این فرصت برای تقویت اقتصاد کشور بهره بگیریم و خدمات فضایی را در کشور توسعه دهیم.

 

وی افزود: اقتصاد فضا به اقتصاد نوظهور تبدیل شده است و رشد اقتصاد فضا در چند سال گذشته 139 درصد شده است و این در حالی بود که متوسط اقتصاد جهانی 19.4 درصد بوده است.

 

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه 6.5  برابر رشد اقتصاد جهانی، اقتصاد فضایی رشد داشته، بیان کرد: باید هم اندیشی کنیم که این اقتصاد چیست و چگونه توانسته این میزان رشد کند.

 

براری با بیان اینکه یکی از پازل هایی اقتصاد فضا صنعت اطلاعات مکانی است، بیان کرد: آمادگی داریم این موضوعات در دانشگاه مورد نقد قرار گیرد، دانشگاه ها به دنبال سبدهای اقتصادی جدید می گردند و اقتصاد فضا یک سبد اقتصادی جدید است و آمادگی کمک به دانشجویان را داریم که به این سبد اقتصادی دانشجویان ورود پیدا کنند.

 

کد خبر 849746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha