تبلیغات ماهواره ای باعث تغییر سبک زندگی مردم شده است

ابهری با تاکید بر نقش رسانه ها بر ترویج صداقت و مهربانی در جامعه گفت: باید رسانه ها و در سطر آنها صدا و سیما به احیا و پر رنگ کردن ارزش های انسانی همت گمارند و اجازه ندهند انسان ها بیشتر از این نسبت به یگدیگر بی تفاوت و بیگانه شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مهربانی و صداقت جزو ویژگی های ذاتی و فطری انسان است که متاسفانه امروزه در جامعه ما کمرنگ شده است، کمرنگ شدن آن هم دلایل مختلفی دارد، یکی از عوامل فاصله گرفتن جامعه از مهربانی و صداقت، شرایط سخت اجتماعی، فردی و اقتصادی  است که در این زمینه با «مجید ابهری»، آسیب شناس اجتماعی گفتگویی کردیم که در ادامه می خوانید.

 

در حال حاضر ارزیابی شما از وضعیت مهربانی و صداقت در جامعه چیست؟

کاهش عاطفه اجتماعی تابعی از سبک زندگی است، فراموشی که با کوچکترین رخداد برای یکی از شهروندان بلافاصله هموطنان دیگر به کمک او می شتافتند و در حد توانایی خود یاری می کردند، از دادن بنزین تا کمک به تعمیر ماشین، حمل اقلام سنگین و رفتارهایی از این دست در کوچه و خیابان یک منظره عادی بود، متاسفانه امروز با بروز یک حادثه عده ای گوشی به دست به عکسبرداری و فیلم برداری مشغول هستند و تلاش می کنند تا هر چه زودتر تولید خود را به شبکه های مجازی برسانند، حتی اگر ساعات ها در کنار بزرگراه در سرما و گرما منتظربمانیم، کمتر اتفاق می افتد که کسی به سراغ  افراد نیازمند برای یاری بیاید، چرا چنین اتفاقی رخ داده؟ آن همه عاطفه و وابستگی اجتماعی چگونه به این سردی و بی توجهی تبدیل شده است.

 

علت کمرنگ شدن صداقت و عاطفه در جامعه امروز ما چیست؟

تغییر سبک زندگی تحت تاثیر شبکه های ماهواری و فضای مجازی از یک طرف و مشکلات اقتصادی و گرفتاری های فکری ازسوی دیگر همچنین بی توجهی الگوهای رفتاری در جامعه به مبانی انسانی در کنارعلل گفته شده، باعث کمرنگ شدن عاطفه اجتماعی شده است و مهربانی و همدلی جای خود را به حرمان اجتماعی داد تا آنجا که دیگرهمسایه بعد از سال ها زندگی در یک محل همسایه دیگر را نمی شناسد و در مشکلات و گرفتاری های غیر مشارکت نمی کند.

 

نقس رسانه در تبلیغ و ترویج این مبانی دینی توصیه شده در اسلام چیست؟

 فقط گرفتاری های مادی، گرانی و تورم نیست بلکه کمرنگ شدن ارزش های اخلاقی و توسعه های دینی دایر بر هم نوع دوستی اصلی ترین علت رفتاری در این زمینه است که باید رسانه ها و در سطر آنها صدا و سیما به احیا و پر رنگ کردن ارزش های انسانی همت گمارند و اجازه ندهند انسان ها بیشتر از این  نسبت به یگدیگر بی تفاوت و بیگانه شوند، چرا که  آسیب های این رفتارها به چشم همه ما وهمه نسل ها خواهد رفت.

 

مهمترین تبعات کمرنگ شدن صداقت و مهربانی در جامعه چیست؟

مهمترین عوارض و آسیب های سست شدن روابط عاطفی انزوا، تنهایی  و بی پناه شدن انسان و کاهش و به فنا رفتن ایثار و فداکاری به عنوان یک فضیلت اخلاقی در جامعه و پر رنگ شدن و ترویج زرنگی و رندی به عنوان اصل رشد و ترقی شهروندی خواهد شد.

 

محدویت های قانونی مانند کمک نکردن افراد به فرد تصادف کرده در خیابان که مباد فردا درگیر کلانتری و تحت بازجویی دستگاه قضایی قرار بگیرد، چقدر در کمرنگ شدن مهربانی و عدم دستگیری از افراد جامعه تاثیر گذار است؟

وجود بعضی از قوانین باعث ترس و عقب نشینی افرادعلاقمند به یاری و کمک رسانی شده است، مثلا اگر در یک تصادف فرد آسیب دیده را به بیمارستان برسانیم و او در حالت بیهوشی باشد، باید تا به هوش آمدن فرد مصدوم در همانجا بمانیم یا اگر خدایی نکرده فوت کند، اول مصیبت و گرفتاری است البته  قوانینی در اصلاح این وضعیت تصویب و ابلاغ شده است که هنوز به درستی به ضابطان قضایی نرسیده است، تصویب و گسترش قوانین سلب مسئولیت از امداد و کمک رسان ها می تواند افراد دو دل را تشویق به یاری آسیب دیگان کند.

 

نقش مسئولان در یاری و کمک به آسیب دیدگان چیست؟

در میان الگوهای رفتاری که اصلی ترین آنها بعد از والدین، دولتمردان و مسئولان هستند، می توانند در این زمینه ها نماد و سنبل همدلی و یاری باشند نه اینکه در محل حادثه یا آسیب حضور یافته و بعد از گرفتن چند عکس و فیلم برای جلوگیری از آلوده شدن کفش و لباسشان از خودرو پیاده نشوند و یا از دور نظاره گر باشند، وقتی مردم مسئولان را در میان خود ببینند نه تنها درد و غصه آنها کاهش می یابد بلکه انها نیز تشویق به یاری می شوند.

 

مسئولان چه نقشی می توانند در ترویج صداقت و مهربانی در جامعه داشته باشند؟

در حال حاضر وقتی در روزنامه اعلام می شود 700 هزار تن خاک و سنگ همراه گندم به سیلوها تحویل داده می شود یا یک مسئول وعده های بی اساس می دهد، صداقت در جامعه کمرنگ شده و دروغ و وعده پردازی سکه روز می شوند، بنابراین لازمه همدلی، همسویی، یکدلی و وحدت سرمایه های اجتماعی یعنی صداقت از سوی دولتمردان با مردم و مردم با خود می باشد.

 

 

 

 

 

کد خبر 855371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha