به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «حسین نوری خواه» شب گذشته (سه شنبه 28 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه گوگل بیش از یک میلیون سرور را برای خدمات به کاربران ارائه میدهد، گفت: بیشتر درآمد این شرکت از گردآوری اطلاعات خصوصی مردم و بهره گیری از آن برای تبلیغات و در برخی موارد، فروش آن است.
استاد دانشگاه ادامه داد: تا زمانی که شرکتی با این روش، حریم خصوصی مردم را به بازی میگیرد، اما از مردم پول نمیگیرد اگر ما بخواهیم خدمات جایگزین آن را عرضه کنیم مستلزم آن است که الگوی اقتصادی جایگزینی را ارائه کنیم که منصفانه و با رعایت حقوق کاربران باشد.
نوری خواه با اشاره به اینکه برخی از مسئولان ما این دغدغه را ندارند و برای آنها مهم نیست خدمات موتور جستجو توسط کدام شرکت خارجی ارائه میشود، گفت: آنها الزامی نمیبینند که ریالی درباره آن هزینه یا به تولید داخلی کمک کنند. در بزنگاههایی مانند آشوبهای اخیر دیده میشود که موتور جستجوگر و ایمیل داخلی و پیام رسانها و ارتباط مدیریت شده با اینترنت، چقدر جدی و حیاتی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر شبکه ملی اطلاعات به درستی عملیاتی میشد و اگر ادعای عملیاتی شدن این شبکه، واقعی بود، خدمات اینترنتی میتوانست ادامه یابد و آسیبها تا این اندازه گسترش نیابد، افزود: زمانی که ارتباطات رمز شده با خارج از کشور از طریق این پیام رسانها برقرار است و تماسها و ارتباطات مشکوک، کاملاً امکان پذیر است طبیعی است که این آشوبها با آتشی که خارجیها بر آن میدمند، گسترش مییابد.
وی اضافه کرد: همچنین فرهنگ و تمدن اسلامی در کشور ما باید توسط این شبکهها حفظ شود نه اینکه زیر سوال برود مثلاً در اینستاگرام هیچ قواعدی از کشورمان برقرار نیست، اما برخی از مسئولان ما از فعالیت آزاد این شبکه در داخل دفاع میکنند.
نوری خواه با اشاره به اینکه راهکار درست این است که بتوانیم تا جای ممکن، خدمات را در داخل کشورمان ارائه کنیم، گفت: خدماتی را که نمیتوانیم، با تعامل مدیریت شده به آن برسیم در حالی که اکنون این گونه نیست و پیام رسانهایی مانند تلگرام، کاملاً نامحدود و بدون ضابطه عمل میکنند./
نظر شما