محمود پوروهاب، سردبیر مجله سلام بچه ها در پاسخ به این سوال که آیا سفارش نویسی منجر به تولید آثار فاخر می شود؟ به خبرنگار شبستان گفت: سفارشی و غیر سفارشی کار کردن ملاک ارایه کار ارزشمند نیست، زیرا فاکتورهای زیادی در این زمینه دخیل هستند، بر این اساس نمی توان گفت که کارهای سفارشی ضعیف و یا ارزنده هستند.
پوروهاب با بیان اینکه گاهی کارهای سفارشی حتی از غیرسفارشی هم بهتر بوده و حتی جایزه کسب کرده است، بیان کرد: کیفیت کار سفارشی به عوامل بیشماری همچون نظارت و سخت گیری سفارش دهنده و پشتیبانی مالی بستگی دارد. برخی مواقع فردی با این اصطلاح که جنسش جور شود، سفارش می دهد و کیفیت کار برایش مهم نیست و فرد دیگر کارشناسانی را مامور نظارت بر روند کاری می کند. مسلماً کیفیت این دو کار با هم متفاوت است.
وی با بیان اینکه در همه گونه های ادبی نمی شود، سفارشی کار کرد، ادامه داد: در داستان و کارهای پژوهشی می شود کار سفارشی کرد اما در شعر امکان پذیر نیست زیرا سفارش شعر را خراب می کند من به شخصه این تجربه را داشتم که کار سفارشی در زمینه شعر کار خوبی نمی شود.
به گفته سردبیر مجله سلام بچه ها، شعر ماندگار همیشه همراه الهام و درجه زیادی از ذوق است و آمدنی است اما داستان شدنی است نه آمدنی و بیشتر منوط به تلاش است و ذوق آن در حد شعر نیست و به همین دلیل شعرهای سفارشی همیشه ضعیف درمی آید.
این نویسنده کودک و نوجوان در مورد تجربیات شخصی خود در زمینه کار سفارشی، اظهار داشت: من هم کار سفارشی انجام دادم و هم غیرسفارشی از سوی انتشارات رشد به من چند موضوع پیشنهاد شد که دو موضوع را انتخاب کردم. از سوی انتشارات قدیانی نیز زندگی 14 معصوم به من پیشنهاد شد که من در مورد زندگی امام موسی کاظم (ع) کار کردم. از طرف کانون پرورش فکری کودک و نوجوان هم در مورد مفاهیم قرآنی به من سفارش داده شد که طبق سلیقه خود بحث مسایل اخاقی را انتخاب کردم.
وی خاطرنشان کرد: در سفارش نویسی ممکن است موضوعات و دسته های فرعی مطرح باشد و همین امر به نویسنده حق انتخاب و گزینش دهد. در تمام سفارش نویسی ها دست نویسنده بسته نیست. در مواردی سفارش به گونه ای است که نویسنده می تواند از موارد پیشنهادی به دلخواه مورد را انتخاب کند.
پایان پیام/
نظر شما