صبر و تحمل مسئولان لازمه تاثیرگذاری سینما در جامعه است

کرم پور گفت: 70 درصد جمعیت کنونی شهرها پیشینه شهرنشینی ندارند از این رو باید موضوع آموزش فرهنگ شهرنشینی توسط مسئولان با فرمت سینما و تلویزیون جدی گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان،مهدی کرم پور یکی از کارگردانان فیلم سینمایی طهران گفت: سینما هر زمان با صبر و بردباری مسئولان همراه شده در بیان مسایل اجتماعی بسیار موفق عمل کرده است.


کارگردان فیلم "چه کسی امیر را کشت؟" افزود: به گونه اجتماعی در قالب ژانری جدا گانه در سینما اعتقاد ندارم و تصورم این است که یک فیلم سه ضلع مردم، مسئولان و فیلمسازان را تحت تاثیر قرار می دهد.


کرم پور یادآورشد: برای ساخت یک اثرسینمایی با موضوع اجتماعی باید فارغ از غرض ورزی ها و مسایل حاشیه ای، یک موضوع مشخص از سوی فیلمساز با نگاهی دقیق به اجتماع به تصویر کشیده شود.


به گفته این کارگردان، سینمای ایران هنگامی که با صبر و تحمل مسئولان روبه رو شده همواره در جامعه تاثیرگذار بوده و حتی برخی از آثار روی متولیان امر نیز تاثیر بسزایی داشته است.


وی با بیان اینکه در جشنواره های بسیاری داور بخش مستند بوده ام ، گفت: برخی از فیلم های مستندی که در این جشنواره ها شرکت داشتند، بسیار تاثیرگذار بودند ، معتقدم این قبیل آثار باید دیده شود چرا که در تصمیم گیری و پرداخت به مسایل به خصوص درزمینه شهری موثر هستند.


کرم پوربه نقش خطیر فیلمسازان در فرهنگسازی برخی از مضامین جدیدی که به همراه گسترش روز افزون شهرها و امکانات شهری پدید آمده، اشاره کرد و گفت: وظیفه فیلمساز گرفتن تصویر از دیوارهای شهر نیست بلکه او وظیفه دارد مشکلات شهروندان را در کنار توسعه شهری و درقالب فیلم به تصویر بکشد. روح شهر به شهروندان است.


رییس اسبق شورای نمایش فیلم ادامه داد: تعاملات متقابل شهر و شهروندان از جمله مقولاتی است که باید در فیلم های ما گنجانده شود و فرهنگ این تعامل در جامعه از طریق سینما نهادینه شود.


کرم پور تصریح کرد: براساس تحقیقی که چندی پیش انجام دادم، مشخص شد بیش از 70 درصد جمعیت شهرنشین ما پیشینه شهرنشینی نداشته اند و والدین آنها در روستاها زندگی می کردند. یعنی بیش از 40 میلیون نفر از جمعیت کل کشور چنین شرایطی دارند.


وی یادآورشد: این جمعیت در دوره گذار شهرنشینی قرار دارند، از این رو آگاهی بخشی درباره اخلاق شهرنشینی یکی از مهم ترین ضروریات امروز جامعه است و نباید از آن غافل شد.


این کارگردان سینما با بیان اینکه فرهنگ شهرنشینی و مقوله شهروندی باید در جامعه از طریق ابزارهنری بازتعریف شود، گفت: سینما به عنوان یک رسانه و هنر می تواند نقشی اساسی در این زمینه داشته باشد. از این ابزار می توان برای آموزش فرهنگ شهر نشینی استفاده کرد و ارزش های شهروندی و تفاوت آن با شهرنشینی برای مردم تعریف شود. 


بنا برگزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،کرم پوریادآور شد: به هر حال برای توسعه این فرهنگ در سطح شهر نیازمند کار جدی هستیم، از اینرو دست اندرکاران سینما، فیلمسازان و مسئولان شهری می توانند با انجام فعالیت های فرهنگی نظیر برگزاری جشنواره ها و ایجاد ظرفیت نقشی اساسی را در این زمینه ایفا کنند.


گفتنی است، چهارمین جشنواره بین المللی فیلم شهر، اردیبهشت سال آینده در تهران برگزار می شود و علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فرم فراخوان به وب سایت رسمی جشنواره به آدرس www.urbanfilmfest.irمراجعه کنند.

پایان پیام/

کد خبر 8600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha