به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا جانباز در حاشیه نشست شورای حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری با حضور در جمع خبرنگاران به ارائه چهار پیشنهاد شرکت آب و فاضلاب کشور به اعضای حاضر در این شورا اشاره کرد و گفت: در زمینه ارتقای کیفیت آب شرب کشورهای منطقه پیشنهاد گردید تا ایجاد شبکه آموزشی و ظرفیتسازی نیروهای متخصص بخش کیفی آب را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: ایران بیشترین تعداد آزمایشگاههای معتبر در بخش آب و فضلاب را دارد که تعداد زیادی از اینها در سطح کشور مرجع هستند.
وی به دستاوردهای بسیار مناسب ایران در زمینه آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: در بخش آب بیش از 97 درصد تجهیزات، امکانات و خدمات فنی و اجرایی در داخل کشور انجام میشود و در بخش فاضلاب نیز بیش از 78 درصد خدمات توسط متخصصان داخلی ساخته میشود.
جانباز اضافه کرد: دومین پیشنهاد ما، روشهای نوین تصفیه فاضلاب و موضوع بازچرخانی و استفاده از پساب در جهت تامین آب بخش صنعت و تغذیه آبخوان با نگاه زیست محیطی بود که مورد توجه اعضای نشست نیز قرار گرفت. همچنین ایجاد مراکز تبادل اطلاعات و توسعه استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان و ایجاد یک مرکز هاب تبادل در منطقه نیز عصر امروز مورد بررسی اعضای شورا قرار خواهد گرفت.
جانباز در عین حال از پیشنهاد ارتقای مهارتهای فنی و حرفه ای در بین عوامل اجرایی و فنی در منطقه خبر داد و گفت: برای اولین بار مسابقات مهارتآموزی در بین همکاران فنی در استانها و سطح کشور در دیماه برگزار میشود و به دنبال آن هستیم که عوامل اجرایی و فنی ما در کشور باید گواهینامه صلاحیت حرفهای داشته باشند تا این امر منجر به ارتقای سطح خدماترسانی به مشترکان ما در سراسر کشور شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور همچنین درباره اجرای پروژههای ایران در خارج از کشور گفت: جلسات خوبی با عراق و سوریه داشتیم و در حال حاضر نیز تعداد زیادی از مهندسان مشاور و پیمانکاران ما در اجرای پروژههای این کشورها فعال هستند. توسعه خدمات فنی و مهندسی و صدور این خدمات همواره در دستور کار وزارت نیرو بوده است.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاهی که در حاشیه اجلاس توسط بخش خصوصی ایران برگزار شده فرصت خوبی است که بتوانیم به صورت مستقیم و بیواسطه بخش خصوصی ایران را با اعضای شورای حکام مرتبط کرده و زمینه همکاری بیشتری در کشورها منطقه به وجود بیاید.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین درباره وضعیت منابع آب کشور در سال آبی جدید گفت: هنوز برای ارزیابی وضعیت آبی در سال آبی جدید زود است چرا که عمده بارشها در زمستان و بهار سال بعد اتفاق خواهد افتاد اما تاکنون شاهد افزایش 22 درصدی بارندگیهای نسبت به مدت متوسط بلندمدت هستیم.
وی افزود: البته این بدان معنا نیست که وضعیت بارش در همه نقاط کشور مناسب است، چرا که توزیع بارشها یکسان نیست و بخشهایی از کشور کماکان کمبود بارش دارند.
جانباز گفت: استنباط من این است که تابستان سال آینده وضعیت آبی ما نسبت به سالهای گذشته بهتر باشد چرا که تعداد زیادی از طرحهای آبرسانی به بهرهبرداری رسیده است. همچنین برنامهریزیهای خوبی برای مهار آب انجام و شرایط آب پشت سدها وضعیت مناسبتری نسبت به گذشته دارد./
نظر شما