حضور کانون های مساجد موجب رشد تئاتر بچه های مسجد می شود

زارعی همکاری حوزه هنری و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد را یک اتفاق میمون و مبارکی در جریان تئاتر بچه های مسجد دانست و گفت: این هم افزایی نتایج خوبی در بر خواهد داشت.

خبرگزاری شبستان،سرویس فرهنگی – مریم داوری: چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر و حوزه هنری قزوین با همکاری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد با هدف شناسایی، آموزش و  رشد استعدادهای نوجوانان در حوزه تئاتر، مردمی کردن تئاتر و طرح مسائل روز جامعهدر تئاتر از 12 تا 14 آذر در قزوین برگزار شد. این جشنواره دهم آذر بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان امامزاده حسین(ع) افتتاح شد و اختتامیه آن پنج شنبه، 14 آذر در شبستان مسجد النبی قزوین برگزار شد. به بهانه برگزاری چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد گفتگویی با «کوروش زارعی»، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینما ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

کیفیت آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی مساجد نسبت به سال قبل چگونه بوده است؟

خوشبختانه رشد کیفی در آثار را شاهد هستیم به گونه ای که می توان گفت آثار امسال هم کیفی تر و خلاقانه تر از دوره های قبل جشنواره است.15 اثر از 116 اثری که به دبیرخانه جشنواره رسید به مرحله اختتامیه راه یافتند. این نمایش ها در مساجد استان و شهرهای خود اجرا داشتند و بدین ترتیب مورد ارزیابی قرار گرفتند و سپس به اختتامیه راه یافتند.

 

آیا نمایشنامه در اختیار گروه های نمایشی قرار می دهید؟

بله. نزدیک 100 نمایشنامه جدید داریم برای گروه ها می نویسیم تا در اختیارشان قرار دهیم.مدیریت این طرح را آقای امیر مشهدی عباس بر عهده دارد. ۳۰ نمایش نامه نویس مطرح کشور در این طرح با ما همکاری می کنند. در فاز نخست ۵۰ نمایشنامه آماده می شود که در صورت موفقیت آمیز بودن طرح ، ۵۰ نمایشنامه نیز در فاز دوم نوشته و آماده خواهد شد. یکی از معضلات و مشکلات این جریان، نمایشنامه است. بر این اساس ما داریم نمایشنامه می نویسیم که در اختیار گروه ها قرار دهیم تا آنها نمایشنامه داشته باشند و بتوانند کار کنند.

 

مهم ترین تغییرات جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد در طی سالها برگزاری چه بوده است؟

جشنواره قبلی در بحث موضوعات محدود بود اما در این دوره گستردگی موضوعات را داریم. تغییر دیگر زمان نمایش ها بود. قبلا زمان نمایش ها زیاد بود، این زمان را کم کردیم و به 20 تا 25 دقیقه رساندیم که حوصله مردم را سر نبرد. نگاه امروزی که در تئاتر وجود دارد در این اجراها حاکم است. قبلا گروه ها روی استیج اجرا می رفتند اما الان در مسجد و بین مردم هستند. قبلا گروه ها مختلف بودند اما الان تفکیک جنسیت شدند.

 

حضور بچه ها برای تئاتر در مساجد چه نتایجی در بر دارد؟

 حضور در مسجد نتایج خوب فرهنگی دارد. نخست اینکه بچه در محیطی آرام و امن فعالیت می کند و وقت خود را به خوبی پر می کند. ضمن اینکه خانواده ها مطمئن هستند فرزندانشان در محیطی امن به فعالیت فرهنگی می پردازند و اوقات خود را بهینه سپری می کنند. چند وقت پیش مقام معظم رهبری در دیدار با بسیجیان فرمودند" مساجد را فراموش نکنید" به هر حال اسلام پایگاه اصلی اش مسجد بود، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) پایگاه شان مسجد بود. در طول تاریخ در مسجد اتفاقات مهم سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رخ داده است. ما باید این کانون و سنگر مهم را به عنوان پایگاه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی حفظ کنیم. باید کارهای فرهنگی و هنری جذاب انجام دهیم که جوانان و نوجوانان ما جذب مساجد شوند.

 

جشنواره تئاتر مردمی بچه های مساجد سال بعد چه تغییراتی خواهد داشت؟

برای سال آینده جشنواره تئاتر مردمی بچه های مساجد در بحث داوری، مردمی می شود. جشنواره تئاتر بچه های مسجد یک جشنواره مردمی است که در مسجد اجرا می شود،اجرای نمایش ها در مسجد است و کارگاه ها نیز در مسجد برگزار می شو. اختتامیه این جشنواره نیز در مسجد است. بر این اساس سال آینده جوایز جشنواره هم مردمی می شود و داوران ما مردم خواهند.  سال به سال با تجربیات جدیدی که کسب می کنیم، تغییراتی اعمال می کنیم در جهت هرچه بهتر شدن و سازندگی این جشنواره. سعی می کنیم تجربیات جدید خود را اعمال کنیم و نشان دهیم این جشنواره رشد می کند و اتفاقات مبارکی در آن رقم می خورد.

 

چه شد که تصمیم گرفتید برای این دوره از جشنواره تئاتر مردمی مساجد با ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد همکاری داشته باشید؟

اتفاق خوب امسال در جشنواره تئاتر مردمی بچه های مساجد، همکاری حوزه هنری با ستاد عالی فرهنگی هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. متوجه شدیم که ما در حوزه هنری کاری انجام می دهیم و دوستان نیز درکانون های فرهنگی هنری مساجد نیز آن کار را انجام می دهند اما آنها یک جزیره و ما یک جزیره جدا بودیم. حالا این دو جزیره ادغام شدند و با هم در حال انجام یک کار مشترک هستیم. همه برنامه ها هدایت شده، آنالیز شده و در مسیر درست پیش می رود. به نظر بنده همکاری مشترک بین حوزه هنری و ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد یک اتفاق میمون و مبارکی در جریان تئاتر بچه های مسجد است که مسلما این هم افزایی نتایج خوبی در بر خواهد داشت.

 

 

 

 

کد خبر 864453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha