به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «پیرحسین کولیوند» امروز چهارشنبه بیستم آذر در رزمایش طرح زمستانی پلیس گفت: با توجه به همکاری های خوبی که بین ما، پلیس راهور، راهداری، هلال احمر و سایر دستگاه های مربوطه وجود دارد، امسال نیز برنامه ها و طرح های خوبی برای فصل زمستان اتخاذ کردیم در این فصل شاهد سرما، یخبندان، برف و باران هستیم واحتمال هرگونه خطر و حادثه وجود دارد لذا رانندگی مهارت های بیشتری را می طلبد که رانندگان باید احتیاط بیشتری کنند.
رییس اورژانس کشور تصریح کرد: همکاری خوب دستگاه ها باعث شد که ما در سازمان بهداشت جهانی، سطح کاهش تلفات خود را از کشورهای گروه هشتم جهان به گروه الف ارتقا دهیم. در گذشته گفته می شد ما به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 345 کشته داریم ولی سال گذشته آخرین اطلاعات سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد به ازای هر 100 هزار جمعیت دو هزار کشته داریم. نرم جهانی 18.2 درصد کشته به ازای هر 100 هزار نفر است که ما به این نرم جهانی نزدیک شدیم لذا یک تلاش جهادی دیگری لازم است که ما بتوانیم خود را به کشورهای توسعه یافته برسانیم.
کولیوند اظهار کرد: با توجه به آمار پزشکی قانونی تقریبا 43 درصد کشته ها را رانندگان، 36 درصد را سرنشینان و 21.1 درصد را عابران پیاده تشکیل می دهند.
وی در ادامه افزود: بیشترین فوتی ها نیز به خودروهای سواری و موتورسیکلت تعلق دارد یعنی خودروهای عمومی بسیار کمتر است؛ بنابراین مردم باید سعی کنند از خودروهای عمومی که رانندگان شان مهارت بیشتری دارند، استفاده کنند. پلیس هم از دستگاه هایی که برای ارتقای مهارت رانندگان اقدامات خوبی انجام داده بودند، تقدیر و تشکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار پزشکی قانونی 64 درصد فوتی ها برون شهری هستند لذا حضور فعال و گسترده ما می تواند کمک قابل توجه ای در راستای کاهش این کشته ها داشته باشد. بیشترین عامل فوتی ها نیز ضربه های مغزی و شکستگی های متعدد است که این امر نشان می دهد که شدت و سرعت بسیار بالا است.
کولیوند با اشاره به راه اندازی قرارگاه ویژه برای حوادث ترافیکی یادآور شد: ما یک قرارگاه ویژه برای حوادث ترافیکی راه اندازی کردیم و هدف ما از راه اندازی این قرارگاه افزایش کیفیت و کمیت خدمات رسانی در اورژانس است.
وی اظهار کرد: ما با استفاده از سامانه های به روز، خدمات تخصصی خود را از محل حادثه تا بیمارستان افزایش دادیم که ماحصل همان راه اندازی قرارگاه ویژه حوادث ترافیکی می باشد.
رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به توانمندسازی کارکنان این سازمان تصریح کرد: ما در توانمندسازی کارکنان خود پیشرفت چشمگیری داشتیم، بر همین اساس یک نقشه راه و خط مشی را برای ارتقای کیفی و کمی خدمات اورژانس تدوین کردیم، ناوگان های هوایی و زمینی داشتیم، ناوگان ریلی را هم به سیستم ناوگان فوریتهای پزشکی اضافه خواهد شد در حال حاضر همه آمبولانس های ما مجهز به تکنولوژی نوین برای بالا بردن کیفیت خدمات رسانی بیشتر است.
وی با بیان اینکه ما ناوگان هوایی خود را 12 درصد افزایش دادیم، افزود: 25 درصد حوادث اورژانس را حوادث ترافیکی تشکیل می دهند.
وی افزود: ما و دستگاه های مربوطه باید ظرفیت ها و توانمندی های خود را برای خدمت به مردم به اشتراک بگذاریم اما فرهنگ مراعات هم باید متناسب با آن ایجاد شود که مدیریت سرعت یکی از این عوامل می باشد.
نظر شما