به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام «محمدرضا نیستانی» در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه در سطح استان اصفهان ۱۹۱۰ باب کانون فرهنگی و هنری در جوار مساجد فعالیت می کنند، گفت: از این تعداد 1300 کانون فرهنگی هنری دارای کتابخانه هستند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با بیان اینکه برخی از این کانون ها به صورت تخصصی در زمینه های مهدویت، سرود، نمایش، شعر و ادبیات و... فعالیت میکنند، اظهار داشت: فعالیتهای ملی و مذهبی، فعالیتهای فراغتی، اجرای طرح تلاوت نور، طرح شنبه های کتاب، فعالیتهای فضای مجازی، کتاب و کتابخوانی، سرود، نمایش، برگزاری کلاسهای آموزشهای عمومی و مهارتی و... از دیگر فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
وی در ادامه به نحوه شکل گیری کانونهای مساجد اشاره کرد و افزود: کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سال ۱۳۷۱ با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن شکل گرفت و سال گذشته اساسنامه ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.
حجت الاسلام نیستانی با بیان اینکه تصویب این اساسنامه در واقع شناسنامه ای برای کانونها است، تصریح کرد: بر اساس این اساسنامه شورای سیاستگذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور ۱۳ عضو در سطح کشور برگزار می شود و خط مشی و اهداف کانونها را تدوین می کنند.
تشکیل شورای هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با ۹ عضو اصلی
وی ادامه داد: در سطح استانی نیز شورای هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با حضور ۹ عضو تشکیل میشود. این شورا به ریاست نماینده ولی فقیه در استان، نائب رییسی استاندار و با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، فرمانده سپاه استان، شهردار اصفهان و نماینده مرکز مدیریت حوزه های علمیه اصفهان برگزار می شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به تصویب سند تحول کانونها توسط شورای سیاستگذاری کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور اشاره کرد و افزود: این سند نقشه راه کانون های مساجد را نشان می دهد تا بتوانند به اهداف عالی که برای آنها تبیین شده است برسند .
برگزاری نخستین رویداد ملی فهما
وی برگزاری نخستین رویداد ملی فهما(فرهنگ و هنر مساجد ایران) را از مصوبات این شورا برشمرد و گفت: تدوین نظام نامه فهما به منظور ایجاد رقابت سالم بین کانون ها، هماهنگی و انسجام بین آنها، نشاط افزایی و تحول گرایی فعالیتها صورت گرفته است تا کانون ها بتوانند از فضای مجازی و فناوری های نوین بهره لازم را برای رونق بخشی فعالیتهای خود در مساجد ببرند و بتوانیم به یک الگوی ایرانی اسلامی در مسجد طراز اسلامی برسیم.
ثبت فعالیتها در سامانه بچه های مسجد
حجت الاسلام نیستانی همزیستی مؤمنانه، خانواده محور و مسجد پایه را شعار نظام فهما برشمرد و افزود: در 73 عرصه شاخص هایی برای این نظام تعریف شدند که هشت عنوان را مشتمل میشوند و کانونها برنامههای خود را در سامانه فهما به نام بچه های مسجد بارگذاری می کنند.
وی قرآن و عترت، شبکه سازی و ساماندهی، هنر متعالی، کتاب و کتابخوانی، مناسبت های ملی و مذهبی، فضای مجازی و رسانه و غنی سازی اوقات فراغت را از مهم ترین این شاخص ها عنوان کرد که در ذیل خود 36 شاخص جزئی تر را نیز جای داده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با بیان اینکه پس از ثبت برنامه ها توسط هر کانون در سامانه، کارشناسان به آنها امتیاز خواهند داد، گفت: مجموع این امتیازات که بر اساس رصد لحظه به لحظه و دقیق صورت می پذیرد، جایگاه کانونها را ارتقا خواهد داد.
انتخاب پایتخت فهما
وی تصریح کرد: این امتیازات کانونها منجر به انتخاب روستای برتر، شهر برتر، شهرستان برتر و استان برتر می شود و استانی که کانونهای آن بالاترین رتبه را کسب کنند به عنوان پایتخت فهما معرفی خواهد شد.
حجت الاسلام نیستانی با بیان اینکه بالغ بر ۲۵ هزار باب کانون فرهنگی در کشور فعالیت میکنند که بیش از ۲ میلیون نفر عضو دارند، بر این اساس می توان گفت که نیمی از مساجد فعال کشور دارای کانون های فرهنگی هنری هستند.
استان اصفهان در جایگاه اول تعداد کانونها و تعداد اعضا
وی با تاکید بر اینکه استان اصفهان از لحاظ تعداد کانونها و تعداد اعضای کانونها رتبه اول کشور را دارد، بیان داشت: در استان اصفهان 1910 کانون با ۳۴۰ هزار نفر عضو فعالیت می کنند.
نظر شما