«ایمان ضرابی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به مهمترین علل گرایش افراد به اعنیاد گفت: علل گرايش به اعتياد را مي توان در سه حيطه فردي، اجتماعي و خانوادگي بررسی کرد، مشكلات رواني، كنجكاوي، ضعف اراده، فرار از زندگي تكراري، انگيزه هاي درماني، و شخصيت نابهنجار فرد مهم ترين علل فردي گرايش به اعتياد مي باشند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه پيشگيري از اعتياد بايد در دو جهت مورد توجه قرار گيرد اظهار کرد: طرف تقاضا و طرف توزيع. هر كدام از اين دو جهت ويژگي هاي مخصوص به خود را دارند، راهكارهاي پيشگيري از عرضه كننده، مجموعه فعاليت هايي مي باشد كه از منبع توليد تا مصرف كننده را در برمي گيرد، بخش ديگر، كه مربوط به فرد معتاد (تقاضاكننده) مي باشد، جنبه وسيعي دارد. از اين رو، ضروري است كه عوامل مستعد كننده گرايش به مواد مخدّر نظير نابساماني هاي خانواده، دوستان بد، مدرسه، و محل زندگي نامناسب مورد توجه قرار گيرند.
وی در خصوص مهمترین پیامدهای فردی و اجتماعی اعتیاد اظهار کرد: مهمترین پیامد فردی و اجتماعی اعتیاد، زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی می شود و بدین ترتیب، سلامت جامعه را به طور جدی به مخاطره می اندازد. در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده مواد مخدر، مهم ترین عاملِ به تباهی کشیدن و انحطاط اخلاقی جوامع به شمار می رود، شاید بتوان مهمترین پیامد فردی و اجتماعی اعتیاد را نا کارآمدی یک عنصر مفید در اجتماع و خانواده برشمرد چرا که فرد معتاد که می توانست عنصر مفیدی در جامعه بشری باشد و با بروز و ظهور هنر، ادبیات، صنعت و فن بدرد خانواده و جامعه خود بخورد تبدیل به یک عنصر ناسالم و ناکارامد می شود.
ضرابی بیان کرد: علت اینکه هنوز تاثیرات لازم در زمینه ریشه کن سازی اعتیاد در جامعه صورت نگرفته در حالی که تلاش های بسیاری انجام شده است، باید گفت علاوه بر روش های پیش گیرانه فرهنگی درمحیط های تاثیر گزار مانند مدارس ، دانشگاهها ،خانواده، ایجاد اشتغال ،ایجاد بسترهایی برای اوقات فراغت سالم ، تفریحات مفرح، روی آوری جامعه به سمت و سوی نشاط و امید هنوز به استانداردهای خوبی نرسیده که امید است با عنایت مسولین این مهم محقق شود.
نظر شما