قباد میمنت آبادی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: امام سجاد(ع) از محراب نیایش مکتبی سرشار از آموزش و پرورش پدید آورد و پست ترین خصلت ها و ارزنده ترین اندیشه ها را با لطافت و عطر مناجات درهم آمیخته و شیفتگان جمال حق را تا جایگاه شناخت حقایق اوج داده است.
وی افزود: امام سجاد(ع) در اوضاع ناگوار اجتماعی آن روز که ارزشهای دینی دست خوش تغییر و تحریف امویان قرار گرفته بود، مهمترین کار خویش را در زمینه برقراری پیوند مردم با خدا و دعا آغاز کرد و چنین بود که مردم تحت تأثیر حیات آن حضرت قرار گرفتند و شیفته مرام و روش او شدند و بسیاری از طالبان علم و دانش در مسلک راویان حدیث او درآمدند و از سرچشمه زلال دانش وی که برخاسته از علوم رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) بود، بهرهها جستند.
این مقام مسئول اظهار داشت: ایشان بعد از حضور در حماسه افتخار آفرین و عزت بخش عاشورای حسینی، از لحظهای که در غروب عاشورا با شهادت پدر بزرگوار و سایر عزیزانش مواجه شد برای ادامه راه آنان، مسئولیتسنگینی را به دوش کشید.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان اظهار داشت: امامت امت، سرپرستی اطفال و بانوان، رساندن پیام عاشورا به گوش جهانیان، تداوم مبارزه با طاغوت و طاغوتیان و از همه مهم تر پاسداری از اهداف متعالی امام حسین (ع) که موجب عزت و افتخار عالم اسلام گردید، از جمله مسئولیت های آن امام همام به شمار میآید.
میمنت آبادی تصریح کرد: امام سجاد (ع) که در دوران امامتخویش در محدودیتشدیدی به سر میبرد و حاکمان مستبد اموی سایه شوم خود را بر شهرهای اسلامی گسترده بودند و اهل ایمان از ترس مال و جان خود مخفی میشدند، با اتخاذ صحیح ترین تصمیم ها و موضع گیریهای مناسب و بجا و با استفاده از مؤثرترین شیوهها توانست از فرهنگ عاشورا و دست آوردهای ارزشمند آن که همان عزت و افتخار ابدی برای اسلام و مسلمانان بلکه برای جهان بشریتبود به صورت شایستهای پاسداری کرده و راه حماسه آفرینان کربلا را تداوم بخشد و یاد و نام و خاطره سالار شهیدان حضرت حسین بن علی علیهما السلام را جاودانه ساخته و بر بلندای تاریخ ابدی نماید.
وی با اشاره به صحیفه سجادیه گفت: صحیفه مدرسه ای است که معلم آن امام چهارم(ع) است و این معلم است که با این کتاب جهانیان را در تمام اعصار درس می دهد و هرکس را درحد توان و قدرتش و به اندازه تکلیف و استعدادش به مقامی که باید برسد، می رساند.
میمنت آبادی افزود: صحیفه سجادیه کانونی از معارف بلندالهی در ابواب مختلف است و در یک ارزیابی واقع بینانه میتوان آن را ابزار رسای فرهنگی برای مقابله با هجوم فرهنگی دانست در آن عصر بی تردید اگر این حرکت ارزشمند فرهنگی در کنار گستره فرهنگی دیگر امامان نبود این مهاجمان فرهنگی اثری از اسلام ناب محمدی(ص) باقی نمیگذاردند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان یادآور شد: صحیفه سجادیه هرچند سراسر دعا و نیایش است و تمام مطالب آن به عنوان راز و نیاز انسان با پروردگار خویش ارائه شده ولی تامل و تحقیق در گستره مفاهیم و معارف آن به وضوح نشان می دهد که دعاهای آن فراتر از مناجات های فردی و راز و نیازهایی است که یک انسان در خلوت تنهایی خود و در بحران مشکلات زندگی با خدای خویش دارد.
وی گفت: صحیفه آفتاب پرحرارت الهی است که از مشرق وجود حضرت زینالعابدین(ع) برای تربیت وجود انسان ها طلوع کرده و تا ابد از فروغ بخشی باز نمی ماند.
پایان پیام/
نظر شما