غیبت امام زمان(عج) نشانه غضب خدا است/ برای نجات به امام حسین(ع) پناه ببریم

یک استاد اخلاق با بیان اینکه غیبت امام زمان(عج) نشانه غضب خدا است، گفت: یکی از راه‌های نجات از این غضب، انتظار و دیگری پناه بردن به رحمت واسعه خدا، امام حسین (ع) است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدباقر علوی تهرانی» به مناسبت ماه شعبان در فضای مجازی طی سخنانی درباره مساله غیبت و نواب امام زمان(عج)، گفت: رسول اکرم (ص) فرمودند علی بن ابی‌طالب پیشوای امت من است و جانشین و حاكم امتم بعد از من است، از فرزندان او مهدی(عج) قائم منتظَر است. کسی كه زمین را پر از عدل و داد می‌كند وقتی که پر از جور و ظلم و ستم شده است. قسم به خدایی که مرا به نبوت مبعوث كرده، ثابت قدم‌ها به امامت این فرزندم در عصر غیبت او گران‌بهاتر از اکسیر نایاب هستند.

 

این استاد حوزه علمیه افزود: مسئله وكالت از عصر امام كاظم (ع) شروع شد و بخشی از كارها به عهده وکلاء بود، در عصر امام هادی (ع) و امام عسكری (ع) امور مرتبط با مردم را به تمامی به وكلاء واگذار كردند و امور معدودی مانند برخی ملاقاتها را خود آنها انجام می‌دادند، دلیل این بود که امامان ما، مردم را عادت دهند كه در مقطعی دست آنها به امام معصوم(ع) نخواهد رسید.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه امام زمان(عج)‌ دو غیبت دارند، تصریح کرد:‌ یک غیبت صغری است که از پنج سالگی ایشان و پس از شهادت پدر بزرگوار حضرت شروع شده و از سال ۲۶۰ قمری و به مدت ۶۹ سال ادامه پیدا کرد.

 

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در این مقطع، امام و امت از طریق نواب اربعه با هم ارتباط داشتند، عثمان بن سعید، محمد بن عثمان، حسین بن روح، و علی بن محمد سمری، ۴ شخصیت ارزنده‌ای بودند كه امام زمان(عج) آنان را بعنوان نائب خاص در دوران غیبت صغری، یکی پس از دیگری معرفی کردند.

 

وی با بیان اینکه چهار نائب امام زمان(عج) ویژگی‌های خاصی داشتند، اظهار کرد: آنها با رازداری، تقیه و صبر، حافظ جان امام زمان(عج) بودند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی افزود: ابوسهل نوبختی از راویان حدیث و شاگردان امام عسكری(ع) بود، برخی از شیعیان به او گفتند تو چرا از نواب خاص نشدی؛ او پاسخ داد امام خود می‌دانند كه آدم لایق این كار كیست و لایق‌ترین را انتخاب می‌كنند. من با دشمنان اهل‌بیت(ع) مناظره می‌كنم، گاهی اگر پاسخ را ندانم و دلم بخواهد دلیل خوبی بیاورم ممكن است سراغ امام بروم و سؤال كنم و جواب را بگویم، همین باعث می‌شود كه دشمن محل سکونت امام را بفهمد و ایشان را بگیرد. اما حسین بن روح اگر امام را زیر عبای خود داشته باشد و با قیچی قطعه قطعه‌اش كنند، هرگز عبایش را كنار نمی‌زند.

 

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: شش روز مانده به نیمه شعبان سال ۳۲۹ قمری، امام در نامه‌ای به علی بن محمد سمری نوشتند: تا ۶ روز دیگر از دنیا خواهی رفت. امر نیابت ما را به كسی واگذار مكن و امور خودت را جمع كن. خدا اجر تو و برادران تو را در حق تو زیاد گرداند كه غیبت اصلی در راه است، در این غیبت دل ها سنگین شود، و جز به اذن خداوند متعال خروجی نخواهد بود؛ او در روز ۱۵ شعبان از دنیا رفت و بدین ترتیب امام زمان(عج) وارد مقطع غیبت كبری ‌شدند.

 

وی با استناد به روایتی از محمد بن عثمان سمری بیان کرد: به خدا قسم صاحب این امر یعنی صاحب غیبت كبری، هر سال در حج واجب حاضر می‌شود. ایشان مردم را می‌بینند و همه را هم می‌شناسند، و مردم هم او را می‌بینند ولی او را نمی‌شناسند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی گفت: چشمی كه به نامحرم نگاه كند پسر پیامبر(ص) را نمی‌بیند. گوشی كه غیبت یا صدای حرام می‌شنود، صدای پسر پیامبر(ص) را نمی‌شنود. در حالی که امام هر سال در صحرای عرفات در كنار جبل الرحمة دعای عرفه جدش سیدالشهداء(ع) را می‌خوانند.

 

استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امام باقر (ع) در بیان دلیل غیبت كبری ابراز کرد: حضرت(ع) فرمودند: وقتی خدا از خلقش غضب كند ما را از كنار آن‌ها دور می‌كند.

 

وی افزود: غیبت نشانه غضب خداست، چون دست ما به پسر پیامبر(ص) نمی‌رسد، در ادعیه از این غیبت به خداوند شکایت می‌بریم؛ «االلَّهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ فَقْدَ نَبِيِّنَا صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ غَيْبَةَ وَلِيِّنَا...».

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی خاطرنشان کرد: یکی از راه های نجات از این غضب، انتظار است. به همین جهت فرموده اند از برترین اعمال، انتظار فرج است. راه دیگر برای دفع غضب خدا، پناه بردن به رحمت واسعه خدا ، امام حسین (ع) است.

 

کد خبر 914685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha