جهانی اندیشیدن، رهاورد انتظار است/ ظهور منجی(عج) به مطالبه جهانی نیاز دارد

حجت‌الاسلام متوسل با بیان‌اینکه جهانی اندیشیدن، رهاورد انتظار است، گفت: همان‌طور که برای رفع بلای کرونا دنبال داروی جهانی هستیم برای رهایی از ظلم و آمدن یگانه متجی بشریت(عج) هم باید نگاه جهانی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، مقام معظم رهبری در صحبت تلویزیونی با مردم در روز نیمه شعبان، سالروز ولادت باسعادت امام زمان(عج) به معنای واقعی انتظار و نیاز امروز بشریت به مسئله انتظار اشاره کردند، انتظاری که ما را به سلامت از بحران ها عبور می دهد.

به منظور بررسی کیفیت این انتظار و راه نهادینه کردن آن در جامعه با حجت الاسلام والمسلمین «محمود متوسل»، مدیرعامل بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

در مواجهه با مفهوم انتظار چه رویکردها و برداشت هایی وجود دارد؟

 

همواره در طول تاریخ دو نوع نگاه به مفاهیم دینی وجود داشته است، یک نگاه که سبب رکود و جمود و سکون شده و انزوای افراد و جامعه را در پی داشته و نوع دوم، رویکرد و برداشتی که سبب نشاط و تحرک و پویایی بوده است.

لذا در طول تاریخ افرادی را داشته ایم که تصور می کردند دینداری یعنی انزوای فردی و اجتماعی و در مقابل بوده اند آنهایی که دینداری را با مردم بودن و حضور در جامعه و انجام وظایف اجتماعی تلقی کرده اند.

انتظار هم از جمله این مفاهیم دینی است که برخی از آن برداشت اشتباه داشته اند، مثل اینکه ما در عصر غیبت امام زمان(عج) وظیفه ای نداریم و صرف اینکه در منزل بنشینیم و دعای ندبه بخوانیم، یا 40 شب به مسجد مقدس جمکران برویم و برای حضرت حجت (عج) صدقه بدهیم، را کافی می داند؛ یعنی انتظار را به مجموعه ای از عبادات فردی محدود می کنند.

 

انتظاری که سبب آرامش و امنیت بشر در مواجهه با بحران ها شده و به او امید مبارزه می بخشد، چه نوع انتظاری است و چه کیفیتی دارد؟

 

در حقیقت انتظار مفهومی پویا است و لازمه آن نوعی آگاهی و اقدام است، یعنی یک منتظر واقعی باید همیشه زمانه را بشناسد و متناسب با آن تصمیم بگیرد و اقدام کند.

برای مثال ما در زمستان منتظر بهار هستیم اما در حین این انتظار از وسیله گرمایشی و لباس گرم هم استفاده می کنیم هر چند این گرما جایگزین گرمای خورشید نمی شود.

انتظار در فرهنگ دینی نیز چنین است یعنی مبتنی بر موقعیت شناسی و تصمیم گیری بر اساس این موقعیت، چنان که در زمان هر یک از ائمه(ع) این شرایط به گونه ای بوده است و اصحاب و یاران به تناسب موقعیت، امام زمانِ خویش را یاری کرده اند.

ما هم در عصر غیبت امام زمان(عج)، باید نایب ایشان را بشناسیم و از ایشان حمایت و دفاع کنیم.

 

انتظار در بعد جهانی چه برکاتی دارد و سبب رهایی بشریت از چه تهدیداتی را می دهد؟

 

یکی از ویژگی های که ما برای عصر ظهور امام مهدی(عج) می شناسیم، این است که همه چیز جهانی می شود یعنی مرزهای جغرافیایی رنگ می بازد، بلاتشبیه مثل اتحادیه اروپا که اگرچه مرزهایی روی کاغذ برای کشورهای اروپایی وجود دارد اما مردم کشورهای مختلف این قاره، به سهولت و بدون قوانین خاص به دیگر کشورها رفت و آمد می کنند.

یکی از نتایج شیوع ویروس کرونا و ابتلای جهانی به آن، این است که همه مردم را در یک موضوع و با یک نگاه، همدرد و همنوا کرد. یعنی در تاریخ چنین مسئله ای برای همه جهان نداشته ایم اما امروز کرونا شرق و غرب همه عالم را در بر گرفته و اگر با یک نفر در آمریکا و اروپا تماس بگیریم همه یک درد مشترک را دارند.

 

یعنی می توان تهدید کرونا را برای منتظران تبدیل به فرصت کرد؟

 

بله؛ این تهدید می تواند کمک کند که ما در مسائل انسانی، جهانی فکر کنیم، چنان که ما امام زمان(عج) را صرفا به عنوان منجی شیعه یا منجی مسلمانان نمی شناسیم بلکه ایشان را منجی عالم بشریت می دانیم و اکنون علمای ما رفع بلای کرونا را برای همه دنیا از خدا طلب می کنند.

 

وجود نگاه جهانی و جهان نگری در منتظر چه برکاتی دارد؟

 

این نگاه باید در همه موضوعات باشد نه اینکه به شیعه، مسلمانان یا ایرانیان محدود شود. چراکه اساساً جهانی اندیشیدن، رهاورد انتظار است امام زمان(عج) می آیند که ظلم جهانی را ریشه کَن کنند.

امروز ظلم جهانی و فراگیر شده ،چنان که آمریکا هم به ژاپن ظلم می کند و هم در اروپا پایگاه و شهر دارد و این یعنی حاکمیت ظلم در جهان.

اگر همه مردم دنیا این درد را درک کنند که استکبار به همه در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی  ظلم می کند، آنگاه منتظر منجی جهانی خواهند بود که این ظلم و استکبار را برطرف کند. چون وقتی ظلم جهانی شد، منجی هم باید جهانی باشد.

همانطور که برای رفع بلای کرونا دنبال داروی جهانی هستیم برای رهایی از ظلم هم باید نگاه جهانی داشته باشیم.

 

کد خبر 915392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha