روحانی و دانشگاهی مغز متفکر ملت

باید از حوزه های علمیه یک عالمی به تمام معنا متعهد بیرون بیاید و مرکز ساخت انسان باشد و دانشگاه هم مرکز ساخت انسان. ما انسان دانشگاهی می خواهیم، نه معلم و دانشجو.


 

خبرگزاری شبستان: امام خمینی (ره) همواره از وحدت حوزه و دانشگاه و اتحاد و یکرنگی میان این دو قشر تحصیل کرده یاد می کرد، رهنمودهایی می فرمود و نسبت به توطئه ها هشدار می داد، ایشان می فرمود: طلاب علوم دینی و دانشجویان با هم روابط دوستانه و فعالانه داشته باشند و بر اساس به دست آوردن استقلال و آزادی و خلع ید غاصبان از حقوق ملت در تمام ابعادش، به سایر طبقات ملت بپیوندند... (پیام امام خمینی ره به طلاب و دانشجویان، 16/7/1357، صحیفه نور، ج 2، ص 114، به نقل از کتاب وحدت از دیدگاه امام خمینی ره، ص 270.)

اگر این نهضت غیر از این یک خاصیت نداشت که بین طلاب علوم دینیه و قشر دانشگاهی یک رابطه پیدا شد، اگر غیر از این ما هیچی نداشتیم، این بالاترین چیزی بود که نتیجه ای بود که حاصل شد از این نهضت، اگر بگذارید بماند، اگر بگذارند که باز این نتیجه باقی بماند. جدیت کنید. آقا رمز تقدم شما، امروز، رمز پیروزی شما وحدت کلمه است. اگر وحدت کلمه را از دست شما گرفتند باز همان اسارت است و باز همان غارتگریها اعاده می شود... (بیانات امام خمینی ره درجمع عده ای از روحانیون،14/11/1357 ، صحیفه نور، ج 5، ص 24، به نقل از کتاب وحدت از دیدگاه امام خمینی ره، ص 270)


قشر روحانی و قشر دانشگاهی مغز متفکر ملت
آنها برنامه شان این است که دانشگاه را از فیضیه جدا کنند، در سالهای طولانی بنای آنها این بود که این دو قشر را که سعادت یک ملت و عظمت یک ملت و استقلال یک ملت بسته به این دو قشر است ( قشر روحانی و قشر دانشگاهی و اینها مغز متفکر یک ملت هستند) کوشش کردند که این دو قشر را از هم جدا کنند که با هم دشمن کنند و ما دیدیم و شما دیدید که این دو قشر با هم دشمن بودند تا این انقلاب اسلامی پیدا شد و اسلام دعوت خودش را شروع کرد و دعوت اسلام پیوند همه قشرها و خصوصا پیوند دانشگاه و فضیه است و تا این دو قشر با هم پیوند داشته باشند استقلال کشور شما محفوظ می ماند.


آنهایی که قبله شان لندن، واشنگتن یا مسکو است، پیوند حوزه و دانشگاه را به مصالح خودشان نمی دانند
هم دانشگاه چشمهای خودش را باز کند و هم فیضیه، بدانید شما که باز دستهایی در کار است که شماها را از هم جدا کنند. آنها، آنهایی که استعمارگرند، آنهایی که تابع استعمارگران هستند، آنهایی که قبله شان یا لندن است یا واشنگتن یا مسکو، پیوند این دو قشر را به مصالح خودشان و مصالح اربابانشان مضر می دانند، از این جهت در صددند که این دو قشر از هم جدا باشند. همان طور که دیدید که در طول پنجاه سال سلطنت منحوس پهلوی که سر سپردگی خودش را به دولتهای خارج اثبات کرد، بین این دو قشر جدایی افکندند و اینها را با هم دشمن کردند و دیگران و مخالفین با این ملت، از این آب گل آلود ماهی گرفتند، ثروتهای شما را در طول این پنجاه سال و خصوصا این چندین سال سلطنت محمد رضا به باد فنا دادند و نتیجه، دشمنی دانشگاه و فیضیه شد و دشمنی دانشگاه و فیضیه بیمه کرد و می کند، اگر خدای ناخواسته اعاده بشود، بیمه می کند مصلحتهای ابرقدرتها را.
عزیزان دانشگاهی من و عزیزان فیضیه من، آگاه باشید که دشمنها در صددند بین شماها تفرقه بیندازند و توجه داشته باشید که اگر دانشگاه و فیضیه اصلاح بشود کشور شما استقلال خودش را بیمه می کند.( بیانات امام خمینی ره در جمع اعضای ستاد انقلاب اسلامی، 23/3/1360، صحیفه نور، ج 14، ص 282، به نقل از کتاب دانشگاه و دانشگاهیان ازدیدگاه امام خمینی ره، ص 339.)

 

دانشگاه و حوزه مراکز ترقیات و پیشرفتهای کشور 
های علمیه روحانیون می توانند دو مرکز باشند برای تمام ترقیات و تمام پیشرفتهای کشور و می توانند دو مرکز باشند برای تمام انحرافات و تمام انحطاطات. از دانشگاه هست که اشخاص متفکر متعهد بیرون می آید. اگر دانشگاه، دانشگاه باشد، تعهد هم باشد، یک کشوری را اینها می توانند به سعادت برسانند، واگر حوزه های علمیه مهذب باشند و متهد باشند، یک کشور را می توانند نجات بدهند. صحیفه نور، ج 13، ص 206

فرق بین دانشگاه و حوزه های علمیه نیست در اینکه اگر همراه با علم، تعهد باشد تزکیه باشد، با این دو بال علم و اخلاق و عمل مملکت خودشان را، کشور خودشان را نجات می دهند. صحیفه نور، ج 13، ص 207

منشا همه گرفتاریهای یک کشور از دانشگاه است و حوزه های علمی، و منشا همه سعادتهای، مادی و معنوی، از دانشگاه هست و حوزه های علمی(صحیفه نور، ج 13، ص 207)

باید از حوزه های علمیه یک عالمی به تمام معنا متعهد بیرون بیاید و مرکز ساخت انسان باشد و دانشگاه هم مرکز ساخت انسان. ما انسان دانشگاهی می خواهیم، نه معلم و دانشجو. صحیفه نور، ج 13، ص 209

حالا که می بینید یک تحولی پیدا شده است، دانشگاهی متمایل شده است به روحانی، روحانی متمایل شده است به دانشگاهی، با هم هستند و می خواهند با هم کشور خودشان را به پیش ببرند، حالا شیاطین بیشتر در فکر هستند که روحانی را از یک طرف بکوبند و دانشگاهی را از یک طرف، و فساد کنند بین این دو تا، به آنها بگویند که اینها چطورند، به اینها بگویند آنها چطورند. چشمهایتان را باید خیلی باز کنید، در این زمان چشم و گوشها باید خیلی باز باشد که یک وقت می بینید از داخل خود دانشگاه و از داخل خود فیضیه شما را به فساد می کشانند، شما را به تفرقه می کشانند. اینها نمی توانند ببینند، اینهایی که نمی خواهند این کشور یک کشور صحیح و سالم باشد و اربابهای آنها که از اول هم نمی خواستند، نمی توانند ببینند که شما با هم مجتمع شده اید و می خواهید با هم کار کنید. آنها عواقب این امر را برای خودشان می دانند که اگر حقیقتا دانشگاهی و حوزه های علمی وهمه دانشگاهها در هرجا که هستند اینها با هم بشوند و با هم نقشه داشته باشند برای پیروز کردن انقلاب، این برای آنها عواقبی دارد. صحیفه نور، ج 13، ص 212

 

حضرت امام خمینی «قدس سره » باآگاهی کامل از ارزشهای هر دو قطب علمی و نیاز جامعه به هر دو، درحرکت متعالی خویش و با آگاهی کامل از نقشه های دشمن در ایجاد اختلاف و فاصله بین این دو قشر - که به تعبیرایشان موتور محرک جامعه اند - تمامی مساعی خویش را برای نزدیکی آنها وزدودن اختلافات عارضی و تحمیلی،به کار بردند. تکرار بسیار این موضوع در سخنرانیهای ایشان نمایانگر آن است که از دید ایشان وحدت حوزه ودانشگاه، استراتژی انقلاب اسلامی است. امام «قدس سره » در آغاز کوشید باآماده ساختن دو قشر برای رفت و آمدبه محیط علمی یکدیگر و بحث وگفتگو، آنها نادرستی زمینه های تصورات خویش را در مورد دیگری دریابند تا مراحل همکاری میسرگردد. سرانجام پس از کوشش بسیار واقدامات علمی و زمینه سازی هر دوقشر در اداره جامعه اسلامی، راههای بیشتری برای این همکاری و نیازمندی طرفین به یکدیگر گشود و بر ضرورت استمرار آن مکررا تصریح کرد.
پایان پیام/

 

کد خبر 91662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha