خبرگزاری شبستان، گرگان- داود خاندوزی؛ با ورود کرونا به ایران همه مسئولان و مردم معتقد بودند که با همدلی می توانند از این بلای سخت گذر کنند و بهار اجتماعی را به ارمغان بیاورند.
با وجود اینکه کرونا ویروس ناشناخته ای نه تنها برای مردم ایران بلکه برای جهانیان بود در ابتدا آمادگی کامل برای مقابله همه جانبه با این ویروس وجود نداشت و هر کسی تلاش می کرد با رعایت پروتکل های بهداشتی خود و خانواده اش را از شر این ویروس منحوس در امان نگاه دارد.
اما در این میان کسانی نیز بودند که همدلی و همراهی را در جامعه به ارمغان آوردند و در مقابل کرونا و انتشار این ویروس سدی ساختند تا زنجیره انتقال آن کوچک و کوچکتر شود.
از خیاطی که پشت چرخ خیاطی شبانه روز ماسک می دوخت تا طلبه ای که در نیمه های شب در خیابان ها به امر ضدعفونی معابر می پرداخت و حتی سالمندانی که پیام های سلامت و پیشگیرانه را در فضای مجازی بازنشر می دادند همه و همه کمک کردند تا شیوع بیماری کووید 19 در گلستان کاهش یابد این در حالی بود که پیش بینی می شد گلستان با کمبود تخت بیمارستانی برای بستری این بیماران رو به رو شود.
*بازی مرگ و زندگی کرونا به پایان نرسیده است
البته هنوز بازی مرگ و زندگی با کرونا به پایان نرسیده و باید قواعد و نکات بهداشتی را برای حفظ سلامت در جامعه و خانواده رعایت کنیم.
اتحاد و همدلی در استان گلستان برای شکستن کمر ویروس کرونا همانند وحدتی که در این استان وجود داشت مثال زدنی است و همه و همه از بسیجی، داوطلب هلال احمر، فروشنده و نانوا تلاش کردند و سلامت جامعه را به خاطر سود بیشتر در ایام نوروز به خطر نینداختند.
اگر مردم نگارستان ایران در مسیر حل مشکلات کرونایی گام بر نمی داشتند امروز هنوز هم با کمبود ماسک، اقلام بهداشتی و گان رو به رو بودیم و حضور در جامعه رعب آورتر از گذشته برای ما و خانواده های ما تبدیل می شد.
در شهر و روستا کارگاه های تولید ماسک و گان با همت گروه های جهادی و بچه های مسجد و هیئت شکل گرفت و هر کسی در حد توان خود برای کاهش آلام مردم جامعه گام برداشت.
موضوع دیگری که منجر به آن شد که امروز گلستان توفیق آن را پیدا کند که شرایط کرونا به خط قرمز نرسد همراهی مردم با مسئولان بود.
*رمز شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا اتحاد و همدلی مردم است
مسئولان ارشد استان از استاندار تا نماینده ولی فقیه در استان گلستان از مردم درخواست کردند که با مسئولان همدل باشند و نیاز امروز جامعه را برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا در وحدت دیدند از این رو مردم نیز تلاش کردند در فضای قرنطینه خانگی باقی بمانند تا بار بستری در بیمارستان ها کاهش یابد.
در حقیقت رمز شکست ویروس کرونا در استان گلستان را باید اتحاد و همدلی و همراهی مردم با مسئولان برشمرد که باعث شد استان گلستان تا حد زیادی به این ویروس غلبه کند، گرچه هنوز این شرایط پایان کار نیست و ممکن است با سهل انگاری و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی این ویروس منحوس مجدد در جامعه فراگیر شود.
در این ایام نیز علاوه بر اهتمام گروه های مختلف مردمی برای مقابله با کرونا و تلاش برای ضدعفونی معابر و محلات، استان گلستان در حوزه دستگیری از مستمندان و نیازمندان نیز در بین استان های کشور پیشگام بود.
تاکیدات مقام معظم رهبری خون تازه ای را به رگ های دستگیری از نیازمندان و افرادی که مشاغل آنها در این ایام به خطر افتاده تزریق کرد و باعث شد که گروه های جهادی، موسسات خیریه، بچه های مسجد و هیئت های مذهبی در کنار هم در شهر و روستا به منویات مقام معظم رهبری لبیک بگویند و رزمایش گسترده «مواسات و همدلی» را در گلستان به ارمغان بیاورند.
بنا به تاکیدات نماینده ولی فقیه در استان گلستان بنا است از زمان تاکیدات مقام معظم رهبری در نیمه شعبان تا عید سعید فطر گلستانی ها هر آنچه در چنته دارند رو کنند و به شکل وسیع به معیشت نیازمندان کمک کنند.
از این رو به منظور آنکه از موازی کاری نیز جلوگیری شود در استان گلستان جلسه برنامه ریزی به منظور جمع آوری مشارکت های مردمی تحت عنوان پویش «همدلی و مواسات» راه اندازی شده است.
این ستاد در تمامی شهرستان های استان گلستان با محوریت فرمانداران، ائمه جمعه و سپاه راه اندازی شده و در حال حاضر در حال شناسایی گروه های جامعه هدف به منظور ارسال کمک های مومنانه هستند.
نکته قابل توجهی که در این ستاد مورد تأکید قرار گرفته محوریت مساجد است و این مهم جمع آوری کمک های مردمی را سرعت می بخشد.
توزیع ۵ هزار بسته معیشتی به ارزش ۲۵۰ هزار تومان در گرگان
«رضا جعفری» مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در گلستان که مسئولیت موکب علی بن موسی الرضا(علیه السلام) استان گلستان در کربلای معلی را نیز برعهده دارد در گام نخست رزمایش همدلی و مواسات نسبت به تهیه پنج هزار بسته معیشتی به ارزش ریالی 250 هزار تومان اقدام کرده است.
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در گلستان می گوید: تلاش کردیم با همکاری فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی استان اقدام جدی صورت بگیرد و استقبال خوبی اتفاق افتاده است.
جعفری تاکید: در این بسته ها نیازهای اولیه برای خانوار تامین شده است و جامعه هدف در حال شناسایی است و اکیپ هایی از موکب علی بن موسی الرضا(علیه السلام) سازماندهی کردیم تا با همکاری پایگاه های بسیج نسبت به توزیع این بسته های معیشتی اقدام کنند.
*توزیع ۸ هزار بسته معیشتی توسط خیر گنبدی در شرق گلستان
همچنین در گنبدکاووس نیز به همت خیر نیکوکار «محمد شهرکی» هشت هزار بسته معیشتی تأمین شد.
وی می گوید: کرونا حادثه ای ناگهانی بود و جزو حوادثی است که رفع آن به بسیج عمومی نیاز دارد.
خیر و نیکوکار گنبدی بیان می کند: در دوران دفاع مقدس نوجوانان شناسنامه خود را دستکاری می کردند تا به جنگ با دشمن بروند امروز نیز مقابله با کرونا یک جنگ است که به خانه های مردم نفوذ می کند و برای ریشه کنی آن همه باید وارد میدان شوند.
شهرکی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند همه باید دست به دست یکدیگر بدهند تا کرونا را شکست بدهیم.
وی گفت: دشمنانی که قسم خورده تحریم بودند امروز در مقابله با کرونا ناکام ماندند اما ایران اسلامی از لحاظ پزشکی و تأمین اقلام بهداشتی پیشرفت چشمگیری داشته است.
خیر و نیکوکار گنبدی تصریح کرد: در سال های قبل برای بیماران دیالیزی تلاش هایی صورت گرفت و در این مرحله نیز 10 دستگاه دیالیز برای گنبدکاووس فراهم شد، همچنین هزینه تأمین دستگاه سی تی اسکن در اختیار دانشگاه علوم پزشکی گلستان قرار گرفت.
شهرکی افزود: در راستای لبیک به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر کمک مؤمنانه و رزمایش همدلی و مواسات توزیع هشت هزار بسته غذایی را در دستور کار قرار دادم.
وی گفت: پس از شنیدن فرامین آقا بر خود وظیفه دانستم که در این راه گام بردارم و پیش بینی می شود این اقدامات در گنبدکاووس صرفاً به این مرحله خلاصه نشود و ادامه خواهد داشت.
این خیر و نیکوکار گنبدی ابراز داشت: از سوی هلال احمر و فرمانداری هماهنگی لازم صورت گرفت و بسته های معیشتی تهیه و بین نیازمندان توزیع می شود.
شهرکی افزود: کسانی که از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند خود را جای نیازمندان قرار دهند، شاید ثروتمند بودن یک امتحان الهی برای آنها باشد که چه میزان دستگیر نیازمندان و محرومان هستند.
وی افزود: نباید در این دنیا وابسته به مال و ثروت شویم، مردم از ما هستند و به درد ما می خورند و چه خوب است دستگیر محرومان باشیم و اگر کسی در این راه هزینه کند چیزی از مال و ثروت او کم نمی شود و خداوند جبران می کند.
*تشکیل ستاد شناسایی و کمک به اقشار آسیب پذیر در گلستان
همچنین«هادی حق شناس» استاندار گلستان نیز از تشکیل ستاد شناسایی و کمک به اقشار آسیب پذیر در استان خبر داد و افزود: اولویت توزیع این بسته های معیشتی با محوریت مساجد و به شکل کریمانه خواهد بود.
حق شناس متذکر شد: سازمان های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی را به منظور تهیه این بسته های معیشتی که خیرین متقبل می شوند ملزم کردیم و این بسته ها به نام خود این خیران در محلات و شهرهای استان گلستان توزیع خواهد شد.
در طرح رزمایش «همدلی و مواسات» بنا است که 200 هزار بسته معیشتی که ارزش ریالی هر بسته معیشتی 100 هزار تومان در نظر گرفته شده بین نیازمندان و محرومین این روزهای جامعه توزیع شود.
قطعا فضای این رزمایش به جمع آوری و توزیع این بسته های معیشتی خلاصه نمی شود و دولت در بخش های دیگر نیز در تلاش است که تا حد امکان از بار مشکلات جامعه بکاهد.
اما این مهم را نیز نباید فراموش کرد که آن چیزی که بیش از حمایت های دولت می تواند موثر باشد همدلی و همراهی مردم جامعه با هم است موضوعی که موجب شد در دوران حضرت موسی(علیه السلام) خداوند عذاب و قحطی را از جامعه بردارد، وقتی ما مردم به یکدیگر رحم کنیم قطعاً خداوند حافظ ما خواهد بود.
نظر شما