به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «مجتبی کلباسی» در نشست مجازی «انسان عصر انتظار» که به همت پایگاه فقه حکومتی وسائل برگزار شد، اظهار داشت: ما نه تنها غیبت را نقصان بشر و کاستی او تلقی نمی کنیم بلکه انسان عصر انتظار کامل و مترقی است.
رئیس مرکز تخصصی مهدویت افزود: دیدگاه لااقل شخصی من این است که عصر غیبت نه یک عصر تصادفی در تاریخ بشر بلکه یک عصر پیش بینی شده است و عصری است که انسان از حس گرایی و منطق گرایی و عقل گرایی باید تعالی پیدا کند.
وی با بیان این که انسان عصر غیبت تکامل پیدا کرده و ظرفیت هایی برای او پیدا شده است، گفت: در کل، بشر به جایی رسیده که بدون حضور محسوس امام، هم او را قبول دارد و هم در مسیر الهی حرکت میکند و آن روایتی هم که نقل شده نیز قابل عنایت است.
حجت الاسلام والمسلمین کلباسی یادآور شد: از جمله نبی مکرم اسلام(ص) می فرمایند: «ای علی، بدان که شگفت انگیزترین مردم در ایمان و بزرگترین آنها در یقین، گروهی هستند که پیامبر را ندیده اند و امام از دیدگان آنها پوشیده است، پس به واسطه سیاهی روی سپیدی ایمان آورده اند».
وی با تأکید بر این که ما عصر غیبت را عصر خذلان و محرومیت نمی دانیم، یادآور شد: بله از حضور امام به صورت حسی محرومیم ولی وجود ایشان به تعبیر خورشید پشت ابر است و این انسان اتفاقا میتواند بر اساس خرد و یافته های خود حرکت کند و به نقطه ای برسد که آن قابلیت عظما برای او پدیدار شود، در حالی که من از فرمایشات دکتر فیرحی برداشت کردم عصر غیبت، عصر محرومیت و ممنوعیت است.
رییس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به روایاتی که قیام های قبل از ظهور را طاغوت معرفی کرده است، بیان داشت: برخی می خواهند از این طریق حکومت اسلامی ما را نفی کنند، در حالی که مطابق روایات ما اساسا یک ساعت عدالت برتر از خیرات سالیان است و امثال این موارد که شما اگر مجموعه این روایات را ببنید انبوهی است و شاید به هزار آدرس و نمونه برخورد می کنیم، تا جایی که اوامر زیادی برای حرکت برای تشکیل حکومت و برقراری عدالت داده شده است.
وی بیان داشت: به طور کلی روایاتی که قیام های قبل از ظهور را نفی میکند مربوط به جایی است که فردی مدعی امامت و عصمت باشد و اصلا بر فرض این که چنین معنایی داشته باشد در مقابل عمومات آیات قرآنی و انبوه روایات هیچ قدرت عرضه وجود ندارند، البته شکی نیست که بدون امام معصوم هیچ کس و هیچ حکومتی را نمی توانیم به عصمت منتسب کنیم، این یک خطا است.
نظر شما