به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز آموزش مدیریت دولتی، به منظور افزایش آگاهی مدیران و کارکنان سازمانها و کاهش صدمات ناشی از بحران کرونا در نظام اداری کشور نشست تخصصی با عنوان «رویکرد سازمانها در مواجهه با بیماریهای نوظهور با تأکید بر دوران کرونا» را برای کلیه مدیران و کارکنان دولت به صورت برخط و با حضور دکتر سیدمحمد اکرامی رئیس انجمن علمی ژنتیک پزشکی ایران برگزار کرد.
در ابتدای برنامه، دکتر اکرمی به بیماریهای نوپدید، بازپدید و بیماریهای واگیر و غیرواگیر اشاره کردند و در چند محور کلیدی همچون: «مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، ویروس کرونا، شبکههای اجتماعی» مطالب خود را بیان و در ادامه به لزوم عمل به مقررات بین المللی سلامت اشاره داشتند. ایشان گامهاي اجرايي و اقدامات در سازمانهای کلان کشوری را در 6 مورد بسط دادند: «سيستمهاي ارتباطات و اطلاع رساني خطر؛ هماهنگي درون بخشي و شركا؛ ارتباطات عمومي؛ مشاركت جمعيت تحت تاثير در ارتباطات و اطلاع رساني خطر؛ پاسخ به ابهامات، مديريت برداشتها و اطلاعات اشتباه؛ و ظرفيت سازي».
رئیس مجتمع دارو درمانی هلال ایران ضمن اشاره به اقدامات در سازمانهای خُرد کشوری، گفتند: «از 43 نوع آسیب طبیعی (حوادث غیرمترقبه)؛ 30-35 مورد در ایران اتفاق میافتد! از این رو، مراحل اساسی مدیریت و کنترل بحران به خصوص در بحرانهای سلامت و بلایا همواره باید مدنظر قرار گیرد که شامل آموزش (قبل از بحران)؛ مواجهه (زمان بحران) و پشتیبانی- اصلاح (پس از بحران) است». در بخشی از سخنان این استاد دانشگاه تهران آمده: «در مدیریت بحران باید دانست که سازمان مسئول، سازمان همکار، سازمان جانشین و سازمان پشتیبان کدام است؟ وی شاخص مدیر بحران خوب را «اعتماد به نفس؛ خونسردی؛ سریع الفکر بودن؛ انعطاف پذیری و واقع بینی» دانست و نقش واحد منابع انسانی HR را «حفاظت از کارکنان؛ تداوم عملیات کسب و کار و گردش کار؛ و مدیریت بحران مالی، کاهش تأثیر منفی مالی بحران بر روی سازمان» برشمرد و هریک را با توجه به ویروس کرونا تشریح نمود.
اکرمی با برشماری کارکردهای پدافند غیرعامل در کنترل شیوع بیماری کوئید 19 گفتند که اقدامات پدافند غیرعامل بسیار مؤثر و حیاتی میباشد و فرمایشهای دقیق مقام معظم رهبری در این باره همواره راهگشا و انگیزاننده بوده و هست.
در پایان نشست به برخی از سؤالات ارسالی پاسخ داده شد. گفتنی در این نشست تخصصی برای نخستین بار با بهره گیری از ظرفیتهای پخش زنده (وبینار، آپارات، اینستاگرام) برنامه پوشش داده شد که به دلیل استقبال کم نظیر کاربران به صورت همزمان در دقایق اولیه در برخی کانالهای ارتباطی اختلالی بوجود آمد که به سرعت رفع گردید و بالغ بر 1500 نفر و 120 ارتباط وبیناری از تمامی استانهای کشور این نشست را همزمان مشاهده و همراهی کردند./
نظر شما