حجت الاسلام «محمدحسین مدبر» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، در تفسیر دعای «اللهم ادخل علی اهل القبور السرور» گفت: شیخ «عباس قمی» در تفسیر این دعا می گوید اگر روزه دار بعد از نمازهای یومیه این دعا را بخواند، خداوند گناهان او را تا دامنه قیامت بیامرزد.
امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه ممکن است این سئوال پیش بیاید مگر ما تا قیامت زنده هستیم، افزود: یک حقیقت قرآنی این است که گناهان ما آثاری دارد؛ گاهی اوقات آثار و تبعات گناهان ما تا قیامت می ماند؛ مثلا سنت سیئه و رسم بد می گذاریم و مادامی که به این رسم غلط و زیان بار عمل شود گناهش در نامه عمل ما ثبت می شود.
وی با اشاره به اینکه این دعا از 14 فراز برخوردار است، بیان کرد: در این دعا نیازها و گرفتاری هایی که انسان ها دارند از خداوند متعال خواسته شده تا برطرف شود.
حجت الاسلام مدبر با شرح نخستین فراز این دعا مبنی بر طلب نصیب شدن سرور و شادمانی برای اهل قبور از درگاه خداوند متعال، عنوان کرد: اینکه این دعا با طلب سرور و شادمانی برای مردگان آغاز شده شاید علتش این باشد که با فرا رسیدن ماه رمضان مومنانی که در دنیا اهل روزه بوده اند حسرت می خورند که ای کاش زنده بوده و ماه رمضان را درک می کردند.
وی ادامه داد: حقیقیت این است که می دانیم بسیاری از مردگان در آخرت گرفتار و غصه دار هستند و برای اینکه گرفتاری آنها برطرف شود از خداوند می خواهیم همه مردگان شادمان و مورد رحمت خودش قرار دهد.
امام جمعه جهرم با اشاره به خطبه بیستم نهج البلاغه گفت: در این خطبه آمده است که اگر شما آن اطلاعی که مردگان دارند را داشتید سراسر وجودتان پر از ترس و حراس می شد؛ آخرت دنیای گرفتاری برای بسیاری از مردگان است.
وی با اشاره به اینکه ما در این دعا یاد رفتگان و کسانی که دستشان از دنیا کوتاه است کرده چرا که آنها دیگر فرصت جبران کردن ندارند، تصریح کرد: مردگان بد وارث که آنها را فراموش کرده و مردگانی که قرن های گذشته بوده اند را یاد کنیم تا کسانی نیز در آینده ما را یاد کنند.
نظر شما