وقتی که هنر بدون دانش هیچ است

نمایشگاه "همجوشی تکتونیک" برداشت های تازه ای را نسبت به بیان مفاهیم دینی و معنوی در هنرهای معاصر طرح می کند و از این نظر، مجال مناسبی برای بازاندیشی در مفهوم هنر دینی فراهم می کند.

خبرگزاری شبستان: به تازگی نمایشگاهی از آثار "نقاشی ـ خط" دیجیتال سیدمحسن شهیدی با عنوان "همجوشی تکتونیک" در موزه هنر دینی امام علی (ع) برپا شده است که بینندگان خود را متعجب و هیجان زده می کند. آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه به لحاظ ظاهر و تکنیک، برداشت های تازه ای را نسبت به بیان مفاهیم دینی و معنوی در هنرهای معاصر در پی دارد و از این نظر، مجال مناسبی برای بازاندیشی در مفاهیم از پیش تعریف شده فراهم می کند.


سید محسن شهیدی متولد 1335 فارغ‌التحصیل رشته مهندسی معماری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و نمایشگاه "همجوشی تکتونیک" اولین نمایشگاه آثار هنری اوست. خود وی در معرفی این "نقاشی- خط" ها می نویسد: "نمایشگاه حاضر دربرگیرنده تصاویری است که برای نخستین بار با بهره گیری از دو نرم افزار متفاوت تولید شده اند. نرم افزار اول "راینو"، در اصل نرم افزاری مهندسی است که در رشته های طراحی صنعتی، معماری و مانند آن کاربرد دارد و نرم افزار دوم فتوشاپ که دیرزمانیست دست اندرکاران هنرهای تجسمی و به خصوص هنرمندان نقاش، گرافیست و تایپوگرافیست با آن آشنایی دارند."


راینو از پیشروترین نرم افزارهای مدل سازی در جهان است که قابلیت بالایی در شکل دهی به پوسته ها دارد و برای معماران، مجسمه سازان، طراحان جواهرات و حتی طراحان اتومبیل، نرم افزاری آشنا و پرکاربرد است.


فوتوشاپ نیز نرم افزاری شناخته شده در زمینه اصلاح و روتوش عکس هاست که امکانات بسیاری را در ارائه جلوه های تازه از طریق فیلترهای متنوع به کاربران خود می دهد.


اما آن چه را که شهیدی به عنوان هدف خود از ترکیب این دو نرم افزار بیان می کند، موضوعی بحث برانگیز در عرصه هنر است. وی با نقل جمله ای از ژان مینیو، معمار فرانسوی قرون 14و 15که "هنر بدون دانش هیچ است" ادامه می دهد: ترکیب این دو نرم افزار ذیل عنوان "همجوشی تکنوتیک" رهیافتی تألیفی به منظور کشف و به کارگیری قابلیت های همساز دو عرصه دیرینه و به ظاهر متقابل "فن و هنر" است.


از دیگر نکات جالب توجه درباره آثار ارائه شده در این نمایشگاه، نگرش خاص زیبایی شناسانه هنرمند است که در بهره گیری از فیلترهای فوتوشاپی بروز می یابد. روی بخشی از آثار فیلترهایی قرارداده شده که نمونه های خاصی از هنر دوران سنت همچون کاشی هفت رنگ یا شیشه های تیفانی را برای مخاطب یادآوری می کند. در بخش دیگر، زیبایی شناسی هنرمدرن در آثار هنرمندانی چون رنه ماگریت و اندی وارهول بهانه شکل دهی به فرم شده است و در سایر آثار نیز مفاهیم معنوی چون فوز(رستگاری) یا احادیث، مبنای نگرش به فرم و فیلتر واقع شده است.


گفتنی است نمایشگاه "همجوشی تکتونیک" از دوم دیماه جاری در موزه هنر امام علی (ع) برپا شده است و تا فردا 13 دیماه ادامه دارد. موزه هنر دینی امام علی (ع) در خیابان ولی‌عصر، بالاتر از خیابان ظفر، روبروی بزرگراه نیایش، بلوار اسفندیار، شماره 35 واقع است و علاقه مندان می توانند از ساعت 9 تا 18 هر روز به جز ایام تعطیل از آن بازدید نمایند.


پایان پیام/
 

کد خبر 9246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha