فرهنگ‌سازی امر به معروف نیازمند نهضت ملی است

آیت الله آملی لاریجانی باابزار تاسف از اینکه قوه مقننه امروزاصل هشتم قانون اساسی که پیرامون امر به معروف و نهی از منکر است را بر زمین نهاده است گفت: امروز ما در عرصه امر به معروف نیازمند آغاز نهضتی ملی هستیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه در نخستین همایش بین‌المللی شهروند مسئول در تبیین فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر که با حضور رییس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، معاون فرهنگی شهرداری تهران، حجت‌الاسلام رهبر عضو فراکسیون اصولگرا مجلس، دکتر مظاهری معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از میهمانان خارجی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، این فریضه را از فرایض مهم و تأثیرگذار بر جامعه اسلامی برشمرد که امروز به حاشیه رانده شده است.

وی با اشاره به آیات و روایات فراوان در رابطه با این موضوع امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان یکی از صفات مؤمنین و یکی از ابواب مهم در فقه اسلامی دانست و گفت: متأسفانه امروز در جامعه آن‌گونه که باید و شاید این فریضه مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

رییس قوه قضاییه با اشاره به آیه 104 سوره آل عمران تصریح کرد: در قرآن کریم تعبیر فلاح تعبیر بسیار عظیمی است. فلاح قرآنی به معنای کمال انسان و نقطه غایی و سعادت بشری است و اینکه قرآن در وصف عده‌ای از مؤمنین توصیف اولئک هم المفلحون به کار می‌برد بیانگر بالاترین درجات الهی برای این افراد در سایه انجام امر به معروف و نهی از منکر است.

 

متأسفانه قوه مقننه امروز اصل هشتم قانون اساسی را بر زمین نهاده است

آیت‌الله لاریجانی با اشاره به این مطلب که امر به معروف و نهی از منکر از ضروریات دین است، تأکید کرد: در نظریات مراجع و علمای ما اگر کسی با توجه به لوازم و آثار امر به معروف آن را انکار کنند به مرز کفر رسیده است چون انکار این فریضه انکار ضروریات دین است، برخی از علما حتی صرف انکار آن بدون التزام را نیز موجب کفر می‌دانند و دلایلی را بر این امر اقامه می‌کنند.

آیت‌الله لاریجانی در ادامه با اشاره به اصل هشت قانون اساسی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر در جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: بر اساس این اصل دعوت به خیر و امر به معروف وظیفه‌ای است همگانی و متقابل که در ابعاد مختلف از جمله مردم نسبت به حاکمیت، حاکمیت نسبت به مردم و مردم نسبت به مردم تأیید می‌شود اما متأسفانه قوه مقننه امروز این کار را بر زمین نهاده است. با اینکه قانون تصریح دارد که حدود امر به معروف و نهی از منکر می‌بایست توسط قانون مشخص شود اما دولت در این زمینه اقدامی متناسب انجام نداده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به سهم قوه قضاییه در این زمینه نیز اشاره کرد و افزود: سهم قوه قضاییه در این مسئله نیز بسیار مهم است. برخی سخنان درباره سستی این قوه در برخورد با جریان‌هایی که در تهران رخ داد شنیده می‌شد، در صورتی که در واقع این‌گونه نبود و قوه قضاییه با توجه به مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده قضایی پی‌گیر ماجرا بود.

 

وی در توضیح به درازا کشیده شدن پرونده قضایی برخی از مجروحان امر به معروف در تهران گفت: برای پرونده قضایی می‌بایست وضعیت جسمانی و سلامت فرد مجروح مشخص می‌شد و دستگاه قضایی بدون اطلاع از وضعیت جسمی فرد مضروب امکان اقدام و صدور حکم را نداشت.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امروز برخی از افراد مدعی فضل و روشنفکری همان تفکر را در جامعه القا می‌کنند که نحوه زندگی و برخورد دیگران به خود آنها مربوط می‌شود، خاطرنشان کرد: این افراد به این نکته توجه ندارند که در کتب فقهی اسلام حتی در موارد خاص استفاده از قدرت و قانون نیز برای امر به معروف و نهی از منکر مجاز شمرده شده است. در دوره اصلاحات این طرز تفکر که چرا ما باید چیزی را به دیگران تحمیل کنیم بسیار ترویج شد. ریشه این تفکر، تفکر لیبرالیستی است. روزنامه‌های دوره اصلاحات در سطح وسیعی در ترویج تفکر لیبرالیسم در اذهان عمومی جامعه فعالیت می‌کردند. در این تفکر از طریق استدلال‌های فلسفی این موضوع به انسان القا می‌شود که هر انسانی راه خود را به تنهایی تعیین می‌کند و غایاتی را که به سوی آن حرکت می‌کند نیز نسبی هستند. به عبارت دیگر هر کس معیار و ملاک‌های خود را برای ارزیابی خوب و بد دارد.

 

فرهنگ‌سازی امر به معروف نیازمند نهضت ملی است

وی در ادامه با نقد و تحلیل این نوع تفکر گفت: یک سؤال جدی در اینجا مطرح می‌شود و آن اینکه آیا واقعا ارزش‌های اخلاقی نسبی هستند و آیا موضوع آزادی نسبی است با مبانی و استدلالات عقلی می‌توان خلاف این را ثابت کرد.

رییس قوه قضاییه تأکید کرد: امروز ما در عرصه امر به معروف و نهی از منکر نیازمند آغاز نهضتی ملی هستیم.

وی یکی از مصادیق رویکرد در جامعه را معضل قاچاق مواد مخدر عنوان کرد و با اشاره به آثار و عواقب سوء آن در جامعه تصریح کرد: اگر همه به قبح این موضوع و وظیفه خود در پیشگیری از آن توجه داشته باشند و عمل کنند سطح بروز چنین معضلاتی در جامعه تا حد چشم‌گیری کاهش می‌یابد. امروز تمام قوا باید به میدان بیایند اما این بدان معنا نیست که قوه قضاییه منتظر قوای دیگر می‌ماند بلکه ما وظایف خود را انجام می‌دهیم.

وی همچنین از آغاز برخوردهای شدید با موضوع قاچاق مواد مخدر از هفته آینده خبر داد و گفت: از هفته آینده برنامه‌ها و برخوردهای شدیدی مانند برخوردی که با متجاوزان به عنف انجام شد در این زمینه آغاز می‌شود و به مرور زمان این برخوردها تشدید می شود.

رییس قوه قضاییه فرهنگ‌سازی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر را نیازمند عزمی ملی دانست که برای آبادانی و سعادت فرزندان این کشور لازم و ضروری است.

وی اظهار امیدواری کرد که با تلاش‌ها و حمایت‌های مردمی و از طریق ستادها و نهادهای مردم‌نهاد شاهد ادامه این فریضه مهم در جامعه باشیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 92972

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha