ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه کشاورزی استان ایلام

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران گفت: از سطح ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی و دیم زیر کشت گندم در این شهرستان تا کنون ۱۶۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز توسط کشاورزان تحویل مراکز خرید شده است.

خبرگزاری شبستان - دهلران: شهرستان دهلران یکی از شهرستان های مهم استان ایلام در بحث محصولات کشاورزی محسوب می شود و بیشتر امرار معاش مردم این شهرستان مرزی از طریق کشاورزی و دامپروری است.

 

این شهرستان به تنهایی توانسته نیمی از تولید گندم استان را با مرغوبیت بالا تامین کند و  بر همین اساس لقب سیلوی گندم استان ایلام به این شهرستان داده شده است.

 

در سال های اخیر دولت در راستای توسعه زمین های آبی در استان ایلام به خصوص شهرستان دهلران اقدام بسیار خوبی انجام داده است که این امر باعث شده سطح زیر کشت محصولات در این شهرستان افزیش پیدا کند.

 

اجرای سامانه گرمسری، احداث سد دویرج، اختصاص سهم ایلام از عقبه سد کرخه و تکمیل سد میمه نوید بخش توسعه کشاورزی در این شهرستان است هر چند تا رسید به شرایط ایده آل فاصله وجود دارد ولی با برنامه ریزی و از طرفی واگذاری زمین کشاورزی به جوانان بومی و فارغ تحصیل کشاورزی، علاوه بر افزیش تولید، زمینه اشتغال جوانان جویای کار را فراهم شده است.

خوشبختانه در اردیبهشت ماه سال جاری بود که طرح 22 هزار هکتاری شبکه آبیاری زهکشی فکه با حضور معاون وزیر نیرو در شهرستان دهلران و از طریق  ویدئو کنفرانس توسط ریاست محترم جمهوری به بهره برداری رسید، بدون شک طرح آبیاری و زهکشی فکه در سال جهش تولید نقش مهمی در تولید و اشتغال و بهره وری اقتصادی برای مردم منطقه دارد.

 

آن طور که مسئولان عنوان کردند این طرح علاوه بر  اشتغال 5هزار نفر،  موجب افزایش 50 هزار تنی محصولات کشاورزی منطقه می شود، اما نبود صنایع تبدیلی کشاورزی در استان ایلام و شهرستان دهلران سبب شده که این محصولات به صورت خام فروشی توسط دلالان خریداری شوند.

 

 چندی پیش نیز «کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی در سفر اخیر به ایلام و بازدید از طرح‌های کشاورزی این استان، گفت: وزارت جهاد برای ایجاد صنایع تبدیلی در استان از سرمایه گذاران حمایت می‌کند.

 

 

خریداری 160هزار تن گندم از کشاورزان دهلرانی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دهلران، گفت: از سطح ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی و دیم زیر کشت گندم در این شهرستان تا کنون 160 هزار تن گندم مازاد بر نیاز توسط کشاورزان تحویل مراکز خرید شداست.

 

«عباس احمدی» با بیان اینکه پیش بینی می شود حدود 5 هزار تن گندم مازاد دیگر از کشاورزان شهرستان خریداری شود، افزود: سال گذشته 150هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان خریداری شده بود ولی امسال شاهد افزیش خرید مازاد کشاورزان هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه ۸ مرکز خرید بخش خصوصی  کار خرید گندم از کشاورزان  سطح شهرستان را بر عهده دارن، تصریح کرد: خوشبختانه امسال با هماهنگی‌ها و پیش بینی‌های لازم، برنامه ریزی برای زمان برداشت در سطح شهرستان دهلران انجام شد و جای نگرانی و کمبودی در بحث کمباین و نبود سیلو برای خرید گندم در شهرستان احساس نمی‌شود.

 

احمدی با اشاره به اینکه شهرستان دهلران با دارا بودن  بیش از ۱۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی سالانه نیمی از محصولات کشاورزی استان ایلام را تولید می کند، گفت: این شهرستان تنها تولید گندم آن سالانه بیش از ۱۵۰ هزار تن می رسد که نقش سیار مهمی در بحث تامین گندم استان دارد.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران یادآور شد: تنوع کشت کشاورزی در شهرستان دهلران از موضوعات بسیار مهمی است که در دستور کار ما قرار گرفته است.

 

وی به نبود صنایع تبدیلی، تكمیلی در استان و شهرستان دهلران اشاره کرد و گفت: بدون شک با حجم تولیدات کشاورزی در استان و شهرستان دهلران ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی از موضوعات بسیار مهم برای ایجاد اشتغال و صادارت است و اگر سرمایه گذران بخش خصوصی وارد میدان شوند قطعا جهاد کشاورزی حمایت خواهد کرد.

 

دولت در راستای توسعه و تجهیز اراضی کشاورزی شهرستان اقدمات خوبی انجام داده است

یکی از کشاورزان منطقه نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دهلران، گفت: اکثر مردم شهرستان  از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند و در این راستا دولت اقدامات خوبی در بحث توسعه کشاورزی در منطقه داشته است.

 

 «وحید خبیر» ابراز کرد: خوشبختانه دولت در راستای توسعه و تجهیز اراضی کشاورزی شهرستان دهلران در سال های اخیر اقدامات خوبی انجام داده است ولی کافی نیست و باید در بحث تامین آب بخشی از اراضی کشاورزی شهرستان دهلران از سامانه گرمسیری تجدید نظر شود.

 

وی تصریح کرد: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی باعث شده کشاورزان بیشتر محصولات خود را به صورت خام فروشی در اختیار دلالان قرار بدهند و باید دولت با ایجاد صنایع  در استان و منطقه کشاورزان را حمایت کند.

این کشاورز دهلرانی یادآور شد: یکی از موضوعات مهم تامین کود و بذر با کیفیت است چرا که اگر بذر مناسب نباشد، قطعا شاهد عملکرد پائین محصولات خواهیم بود و این به ضرر کشاورزان است.

 

خبیر گفت: اگر صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان ایجاد شود مرز مهران و در آینده هم مرز چیلات دهلران می تواند زمینه ای برای صادارت محصولات کشاورزی این استان باشد که این امر علاوه بر ارزآوری برای کشور، زمینه اشتغال جوانان بیکار در منطقه را فراهم  خواهد کرد.

 

لزوم توجه و توسعه صنایع تبدیلی در استان ایلام

یک کارشناس کشاورزی در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در دهلران، گفت: توجه و توسعه صنایع تبدیلی، تكمیلی در استان یکی از موضوعات بسیار مهمی است که باید در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.

 

«هدایت افسرده» افزود: در سال های اخیر اقدمات بسیار خوبی در حوزه کشاورزی استان به خصوص شهرستان دهلران اتفاق افتاده است ولی باید اقدمات بیشتری برای توسعه علمی و فنی کشاورزی صورت بگیرد.

 

این کارشناس کشاورزی بیان کرد: باتوجه به استعداد های موجود کشاورزی در استان مسئولان باید زمینه سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کنند تا زمینه افزایش تولیدات و از طرفی تنوع محصولات کشاورزی در استان فراهم شود.

 

افسرده تصریح کرد: بدون شک افزیش تولیدات کشاورزی استان سبب افزایش تولیدات ناخالص می شود و یکی از شاخص های توسعه اقتصادی که به رفاه اقتصادی منجر می شود افزایش تولید ناخالص ملی است و اگر در استان ایلام گامی عملی در راستای توسعه صنایع تبدیلی و تكمیلی صورت گیرد قطعا شاهد رونق اقتصادی در این استان خواهیم بود.

 

وی گفت: وجود اراضی کشاورزی مستعد، توسعه و تجهیز ارضی کشاورزی در سال های اخیر در استان توسط دولت گام بسیار مهمی در راستای افزیش تولید در این استان است و باید مسئولان استانی با توجه به آب هوای استان به فکر توسعه و تنوع کشت در مناطق مختلف استان بر اساس شرایط آب هوایی باشند.

 

این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: باتوجه به تنوع محصولات کشاورزی و از طرفی وجود مرز مهران و در آینده چیلات دهلران مسئولان باید از الان زمینه لازم را برای صادرات محصولات کشاورزی در استان فراهم کنند و این امر زمانی محقق خواهد شد که صنایع تكمیلی در این حوزه در استان ایجاد شود.

کد خبر 932245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha