بزرگترین اردوگاه فرهنگی تربیتی خراسان شمالی چشم انتظار نگاه ویژه مسئولان

بزرگترین اردوگاه فرهنگی تربیتی خراسان شمالی، در روستای زوارم بخش مرکزی شهرستان شیروان، به عنوان یک اردوگاه ملی است ولی سال هاست که نیمه تمام رها شده و اعتبارات بسیار بالایی برای ساخت و تجهیز آن نیاز است.

خبرگزاری شبستان-شیروان؛ بزرگترین اردوگاه فرهنگی تربیتی خراسان شمالی که در روستای زوارم از توابع بخش مرکزی شهرستان شیروان قرار دارد اینک چندین سال است نگاه ویژه مسئولان را برای تجهیز و امکانات لازم می طلبد. اردوگاه در ابتدای ورود به روستا که قسمتی از زمین های آن  قبلا کشاورزی بوده توسط کشاورزان به همین منظور اهدا شد و در سال 1374 احداث شد اما مدت ها مورد بی توجهی مسئولان آموزش و پرورش بود و تکمیل آن هرسال به سال بعد موکول می شود.

 


اردوگاه امام حسن مجتبی(ع) که در بهشت ناشناخته خراسان شمالی یعنی روستای زوارم در بخش مرکزی شیروان به مساحت 12 هکتار مساحت واقع شده در تابستان هرسال پذیرای بسیاری از  فرهنگیان و دانش آموزان است و استقبال خوبی از آن صورت می گیرد. امکانات کنونی این اردوگاه  اندک است اما با تجهیز و توسعه امکانات این اردوگاه می توان آن را برای میزبانی از فرهنگیان و دانش آموزان دیگر استان های کشور آماده کرد.

 

در سال های گذشته تلاش شده با نصب چندین آلاچیق، ساخت سرویس بهداشتی و کاشت 700 اصله نهال بخشی از نیازهای این فضای اردوگاهی تامین شود ولی این ها کافی نیست چرا که کمبودهای فراوانی در آن به چشم می خورد. فضای سرپوشیده در این مرکز جز ملزوماتی است که در صورت پذیرش و عملیاتی شدن آن، می توان برای جبران کاستی های این اردوگاه فرهنگی اقدام کرد.

 

تجهیز و ارتقای مرکز اردوگاهی زوارم شیروان، که در مجاورت این شاهراه ارتباطی زیارتی و گردشگری مسیر مشهد مقدس قرار گرفته، می تواند بر رونق این منطقه و استان خراسان شمالی بیفزاید.  امید است که در آینده نزدیک با مرتفع شدن مشکلات آن گامی در جهت رونق گردشگری در منطقه و رضایت بازدید کنندگان از این دیار زیبا را در پی داشته باشد.

 


معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش شیروان گفت: امسال چهار میلیارد ریال از محل اعتبارات شهرستانی برای اردوگاه فرهنگی تربیتی امام حسن مجتبی(ع) واقع در روستای زوارم بخش مرکزی این شهرستان اختصاص یافت.


 

«حسین اسلامی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: اینک از این میزان اعتبار، ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال آن برای برق رسانی تخصیص یافته است.

 


معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش شیروان بیان داشت: امسال برق اردوگاه متصل خواهد شد و یک ساختمان سرایداری هم ساخته می‌شود، ضمن اینکه در اعتبارات 99 هم قول گرفتیم اعتبار استانی برای این طرح در نظر گرفته شود.

 


 اسلامی خاطرنشان کرد: این اردوگاه تا پارسال حتی کد نداشت که الان کد دار شده و جز‌ء طرح های استانی قرار گرفته است و شاهد تحول و کارهای عمرانی خوبی در آن خواهیم بود.

 


وی عنوان کرد: این اردوگاه در ۱۰ هکتار سال ۷۲ از سوی خیرین و منابع طبیعی تحویل داده شده است که در سال ۸۲ مجوز احداث و راه اندازی آن صادر شده است که به علت کمبود اعتبار تاکنون اقدام خاصی برای آن صورت نگرفته است.

 


وی تصریح کرد: هم اینک این مکان فرهنگی تربیتی دارای سه هکتار نهال کاری و فضای سبز، ۲۵ آلاچیق، سه باب سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی روستا است که برای آبیاری فضای سبز آن تقریبا آبیاری قطره ای صورت گرفته است.

 


یکی از شهروندان می گوید: ساخت بزرگترين اردوگاه فرهنگي تربيتي خراسان شمالي در در روستاي گردشگري زوارم شيروان با گذشت 20سال همچنان بلاتكليف است.

 


«شاهرخ حسن پور» که خود یکی از ساکنین روستا است، عنوان کرد: ساخت اردوگاه فرهنگي تربيتي امام حسن مجتبي(ع) در زميني به گستره 10 هكتار تنها در حد چند آلاچيق و سرويس بهداشتي خلاصه شده در حالي كه سالانه شمار زيادي گردشگر و زائر براي ديدن مناطق زوارم كه اردوگاه در آن واقع شده سفر مي كنند.

 

 

وی با اشاره به بی اهمیتی مسئولان به این طرح گفت: منطقه زوارم در مسير جاده اصلي استان هاي شمالي كشور به مشهد واقع شده كه براساس آمارهاي موجود، سالانه 20ميليون نفر از اين مسير تردد مي كنند.

 


یکی از فرهنگیان شیروان افزود: فرهنگيان خراسان شمالي خواستار ادامه ساخت اين مجموعه فرهنگي تربيتي هستند تا دانش آموزان و ديگر اقشار مردم بتوانند از مزاياي آن بهره مند شوند.

 


وی که حاضر به ذکر نام خود نیست، عنوان کرد: تاخير 20 ساله در ايجاد و راه اندازي اين طرح و محروميت، دومين شهرستان استان از چنين مكاني، تاسف آور است.

 


این فرهنگی بازنشسته خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن اين طرح در روستاي گردشگري شهرستان، ساخت آن سبب توسعه اقتصادي منطقه و شهرستان خواهد شد.

 


وي افزود: با تكميل اين طرح به طور قطع مدت ماندگاري گردشگران زياد خواهد شد كه رونق كسب و كار را به دنبال خواهد داشت.

 


يكي از دانش آموزان که قبلاً با سایر دوستان و معلمان خود به این مکان مراجعه کرده با ابراز تعجب از اينكه بزرگترين اردوگاه دانش آموزي استان فقط در حد آلاچيق و سرويس بهداشتي است گفت: با توجه به گردشگران بسيار در اين روستا ساخت چنين مكاني براي شهرستان ضروري است.

 


«حسین میری» اظهار داشت: شايسته نيست چنين طرح بزرگي در اين استان و شهرستان با مزايا و قابليت هاي فراوان و اقتصادي سال ها به دليل تخصيص هيچ گونه اعتباري متوقف باشد و به غبار فراموشي سپرده شود.

 


این دانش آموز شیروانی بیان داشت: هر ساله در ايام مختلف سال دانش آموزان، فرهنگيان و مسافران زيادي از روستاي گردشگري زوارم بازديد مي كنند كه مكاني براي ماندگاري آنان نيست.

 


میری تصریح کرد: با توجه به نقش و جايگاه فرهنگيان و دانش آموزان اين طرح بايد در اولويت قرار گيرد و در پر كردن اوقات فراغت دانش آموزان هم نقش موثري دارد.

 


يكي دیگر از ساکنان روستا گفت: دانش آموزان و فرهنگیان به چنين مكان هاي براي گذراندن اوقات فراغت به شدت نياز دارند.

 


«حجت طباطبایی» افزود: دانش آموزان شيروان هم اكنون مكان مناسبي براي اقامت در مكان هاي گردشگري اين شهرستان ندارند.

 


این کارگر ساده که هر روز با گذر از این مکان شاهد گرد و غبار فراموشی بر چهره این طرح است، می گوید: اردوهاي تفريحي دانش آموزان اين شهرستان در خارج از شهرستان برگزار مي شود كه درآمدزايي ناشي از آن نصيب ديگر مناطق مي شود.

 


زوارم یا دره بهشت خراسان شمالی از روستاهای هدف گردشگری در ۲۸ کیلومتری جنوب غربی شهر شیروان یکی از نادرترین ییلاق های خراسان شمالی است.

 


سالانه شمار زیادی گردشگر و زائر به این خطه تفریحی 'زوارم' سفر می کنند و این منطقه گردشگری در مسیر جاده اصلی استان های شمالی کشور به مشهد واقع شده که با ساخت این طرح مکانی برای اوقات فراغت دانش آموزان و اردوگاهی برای فرهنگیان مهیا می شود.

 

 


 

کد خبر 933375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha