«مهرداد ویس کرمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر تقویت جایگاه مساجد در کشور گفت: ما باید این بازبینی را داشته باشیم که جایگاه مساجد در صدر اسلام چگونه بوده است. اسلام مسجد را بنا گذاشت و آن را پایگاه مهمترین مسایل جامعه عنوان کرد. ما نیز باید این نگاه را نسبت به مسجد داشته باشیم. در صدر اسلام مسجد محل اتخاذ مهمترین تصمیم های جامعه بود و محور پایدار حل و فصل بسیاری از مسایل شده بود. شروع جنگ ها با تشکیل لشکرها از مساجد آغاز می شد. کمک به فقرا، رسیدگی به امور مومنین، حل مسایل اجتماعی و خانوادگی با رجوع مردم به مساجد حل و فصل می شد. مساجد ملجا و پناهگاه مردم بودند اما در حال حاضر این جایگاه تا حدودی تضعیف شده است.
نماینده مردم خرم آباد و چگینی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در انقلاب دیدیم که شروع حرکت و نهضت امام (ره) از مساجد بود، حتی راهپیمایی نیز از مساجد آغاز می شد. مساجد مبدا حرکت بود و به همین دلیل نیز انقلاب اسلامی به پیروزی رسید. اینکه چرا جایگاه مساجد در حال حاضر تضعیف شده است، باید مورد آسیب شناسی جدی قرار گیرد و ما در این زمینه باید بررسی های کارشناسی ای را چه علمای دینی و چه کارشناسان در حوزه اجتماعی و فرهنگی باید انجام دهند.
ویس کرمی تاکید کرد: جایگاه مساجد باید به گونه ای باشد که محل جذب و تربیت و ارتقای معنوی جوانان شود. محیط را به گونه ای فراهم کنیم که جوانان در کنار انسان های با تجربه و مسجدی قرار گیرند و با فرهنگ دینی و اسلامی آشنا شوند و راهی برای تعالی معنوی کشور غیر از مسجد وجود ندارد. در واقع اگر می خواهیم کشور به تعالی معنوی برسد، باید از گذرگاه مسجد عبور کنیم.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که مسجد فقط جای عبادت نیست بلکه محل پرورش و تربیت انسان هایی است که می توانند جامعه را بسازند. کانون های فرهنگی و هنری فعال در مساجد با توجه به اینکه با جوانان و نوجوانان سر و کار دارند، می توانند این انسان سازی را به خوبی انجام دهند.
وی تاکید کرد: این کانون ها باید با برنامه ریزی دقیق و حساب شده جوانان را جذب مساجد کنند، برای آنها خوراک و تغذیه معنوی فراهم کنند و در ادامه راه آنها را تنها نگذارند بلکه با برنامه های مدون و مستمر این جوانان را برای این نوع زندگی کردن هدایت کنند./
نظر شما