نگرانی عاشقان حسینی از لغو حماسه اربعین

شیوع کرونا در جهان بسیاری از برنامه‌های فرهنگی و مذهبی هم‌چون پیاده‌روی اربعین را تحت تأثیر قرار داده است و بسیاری از عاشقان حسینی این روز‌ها نگران برگزار نشدن این حماسه عظیم هستند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف به نقل از بعثه مقام معظم رهبری، یکی از مطالبات مردم عاشق و ولایتمدار ایران اسلامی، برپایی اولین راهپیمایی اربعین بعد از شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و برقراری ارتباط با مسولان عراقی به منظور فراهم شدن بستر مناسب برای برگزاری این کنگره عظیم با عنوان «انجام راهپیمایی اربعین با کمک مسئولان ایرانی و عراقی» به شمار می‌رود.


راهپیمایی عظیم اربعین به عنوان بزرگ‌ترین اجتماع شیعیان به شمار می‌رود که زائران حدود دو‌ هفته قبل از اربعین حسینی از نقاط مختلف دنیا خود را به عراق می‌رسانند تا بتوانند از نجف تا کربلا را به صورت پیاده حرکت کرده و‌ خود را به حرم سیدالشهدا (ع) برسانند.


در سال‌های اخیر با اقدامات مختلف عراق به عنوان میزبان برپایی راهپیمایی اربعین، بر تعداد زائران افزوده شده است و گویی در این ایام زمین کربلا بزرگتر می‌شود تا میلیون‌ها زائر بتوانند به زیارت حضرت سیدالشهداء(ع) مشرف شوند.


سال قبل راهپیمایی اربعین متفاوت از سال‌های گذشته بود؛ به طوری که به گفته حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین حدود ۴ میلیون ایرانی در ایام اربعین ۹۸ به عتبات مشرف شدند که بیش‌تر این افراد نیز از مرزهای زمینی بویژه مهران عازم سرزمین عشق شدند.


تشرف این تعداد زائر در یک برهه از زمان و ‌مدیریت آنها کار چندان راحتی به نظر نمی‌آید، اما با هماهنگی ستاد مرکزی اربعین و متولیان عراقی این‌حماسه عظیم به‌خوبی برگزار شد و بار دیگر گردهمایی عاشقان حسینی خاری در چشم دشمنان اسلام شد.


امسال با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی و اعمال محدودیت در بسیاری از اماکن مقدس، عاشقان حسینی نگران برپایی حماسه اربعین هستند که مبادا این ویروس موجب برپا نشدن پیاده‌روی اربعین شود و حسرت زیارت اربعین بر دل میلیون‌ها عاشق بماند؛ تا جایی که جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت نیز در هفته‌های گذشته در برنامه تلویزیونی گفت: سخت‌ترین تصویر از کرونا عدم برپایی حماسه اربعین است.


بر همین اساس، ستاد مرکزی اربعین و سایر مسؤولان برپایی این حماسه عظیم در کشورمان، در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری پیاده‌روی اربعین هستند تا با مذاکرات مختلف با طرف عراقی بتوانند مسیر زائران اربعین را باز کنند.


 

مرزهای عراق اواخر سال گذشته بسته شد/ تلاش ایرانیان برای برقراری سفرها


 

البته از اواخر سال گذشته مرزهای عراق بسته شده است و با وجود باز بودن حرم‌ها، شهروندان کربلا و نجف نیز به نوعی در قرنطینه هستند؛ به طوری که زائران شهرهای دیگر عراق هم امکان تشرف به حرم‌ها را ندارند.


علاوه بر این، اوایل امسال که ایران خواستار باز شدن مرزها و ازسرگیری سفر به عتبات شده بود، استانداران نجف و کربلا در واکنشی از عدم پذیرش زائران پس از اپیدمی کرونا خبر دادند.


 

نگرانی استاندار کربلا از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا


 

در روزهای گذشته نیز استاندار کربلا با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر، گفته است که تعطیلی و بازگشایی حرم‌ها دست ما نیست؛ وگرنه این اماکن مقدس را تعطیل یا محدودیتی اعمال می‌کردیم.


با این روند به نظر می‌رسد در صورتی که وضعیت شهرهای زیارتی عراق از نظر مبتلایان به کرونا چنین روندی داشته باشد، احتمال حضور زائران در این شهرها وجود نخواهد داشت.


با این وجود، مسؤولان کشورمان همچنان پیگیر برقراری سفر به عتبات هستند؛ تا جایی که در جلسات مختلف سازمان حج و زیارت و بعثه مقام‌ معظم رهبری به مذاکرات برای برقراری سفر به عتبات اشاره شده است.


ستاد ‌مرکزی اربعین نیز به عنوان متولی اصلی برنامه‌های اربعین در کشور، در حال برنامه‌ریزی و مذاکرات مختلف با عراق است، اما با توجه به فراگیر شدن کرونا در عراق، متولیان این کشور پاسخ قاطعی در زمینه برقراری سفر اربعین ‌نداده‌اند.


 

شیوع کرونا پیاده‌روی اربعین را تحت تأثیر قرار داده است/ غیبت هیأت عراقی برای مذاکرات اربعین


 

احمد محمدی‌فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه شیوع کرونا برنامه‌های برپایی پیاده‌روی اربعین را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: با توجه به بسته بودن مرزهای عراق و عدم برقراری سفر به عتبات، وضعیت پیاده‌روی اربعین هم مشخص نیست. با این وجود در حال بررسی وضعیت هستیم تا در این باره در زمان مناسب اطلاع‌رسانی کنیم.


در سال‌های گذشته حدود چهار ماه قبل از پباده‌روی اربعین، هیأت عراقی برای انجام مذاکرات به ایران می‌آمد تا پس از موافقت اولیه، تفاهمنامه اربعین در فرصتی مناسب به امضای مسؤولان دو کشور برسد؛ اما هنوز هیأت عراقی برای برنامه‌ریزی اربعین به ایران سفر نکرده‌ و زمان مشخصی نیز برای حضور این هیأت اعلام نشده است.


با وجود نامشخص بودن وضعیت برپایی پیاده‌روی اربعین به دلیل نامعلوم بودن زمان مهار کرونا و البته آسیب‌های احتمالی به دلیل زیرساخت‌های عراق، مسؤولان ستاد مرکزی اربعین سناریوهای مختلفی برای این حماسه عظیم تعریف کرده‌اند تا در صورت برپایی حماسه اربعین با آمادگی بتوانند مسیر اعزام زائران را هموار سازند. به طوری که اعمال محدودیت سنی و عدم اجازه خروج از کشور برای بیماران و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، از جمله برنامه‌های پیشنهادی است.


 

در صورت ادامه روند کرونا در عراق لغو حماسه اربعین دور از انتظار نیست


حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به شیوع کرونا و تاثیر آن در منطقه گفت: شیوع کرونا برپایی اربعین را با احتمالاتی روبرو کرده است که برای جلوگیری از تعطیلی این حماسه عظیم باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد. البته تا زمانی که وضعیت شهرهای نجف و کربلا سفید یا زرد نشود، احتمال عدم برپایی پیاده‌روی اربعین نیز دور از انتظار نیست.


محمدمهدی شریف‌‌تبار، معاون هماهنگی و امور استان‌های کمیته فرهنگی آموزشی اربعین نیز با بیان اینکه گمانه‌زنی‌هایی درباره وضعیت پیاده‌روی اربعین شده است، خاطرنشان کرد: وضعیت سیاسی عراق به تازگی به ثبات رسیده است و روند پیاده‌روی اربعین نیز مشخص نیست و ما منتظر تصمیم عراقی‌ها هستیم.


وی ‌با بیان اینکه برپایی حماسه اربعین تابع شرایط عراق و روابط دو کشور است، افزود: مباحثی مطرح شده است، اما نمی‌توان تصمیم قاطعی در این زمینه اتخاذ کرد؛ چرا که عراق، میزبان است و آنها فعلا تصمیمی نگرفته‌اند.

 

کد خبر 936583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha