ممنوعیت قلیان محدود به دوران کرونا نیست/ سگ گردانی در اماکن عمومی ممنوع است

قاسمی گفت: ممنوعیت قلیان به عنوان دروازه ورود به اعتیاد، محدود به دوران کرونا نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادسرای قزوین، «محمد قاسمی» در دومین نشست کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی بیان کرد: مباحث اجتماعی به خصوص آسیب ها و تهدیداتی که خانواده ها و اقشار مختلف جامعه با آن درگیر هستند، نیازمند ارائه راهکارهای علمی، عملی، کارشناسی است.

 

دادستان قزوین ادامه داد: بسیاری از این آسیب ها به دلیل فرهنگ سازی ناصحیح در جامعه دیده می شود و فقط برخورد سلبی و قهری برای رفع آنها راهگشا نخواهد بود و حتی گاهی اثرات سوء هم بر جای خواهد گذاشت و ضروری است، تمامی دستگاه ها و نهادها با نگاه پیشگیرانه برای کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی به میدان بیایند و تحقق این امر مهم در گرو مشارکت اجتماعی است.

 

وی در خصوص ضرورت پیشگیری از حریق اراضی ملی و منابع طبیعی افزود: اراضی ملی و منابع طبیعی جزو سرمایه های ملی و امانتی الهی در اختیار مردم است و همه مکلف به صیانت و حراست از آن هستیم و کوچک ترین غفلت، سهل انگاری و خطای انسانی می تواند به وقوع حوادث ناگوار منجر شده و خسارت های جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد سازد.

 

قاسمی با بیان اینکه غفلت و خطاهای انسانی مهمترین دلیل آتش سوزی های اخیر است، تصریح کرد: فرهنگ سازی به عنوان مهمترین مولفه پیشگیری از قوع آتش سوزی در عرصه های ملی و منابع طبیعی است و نقش مردم و جوامع محلی در این خصوص بسیار اساسی است و همچنین سازمان های مردم نهاد باید نسبت به فرهنگ سازی صحیح در این خصوص اقدام کنند و بدون شک آموزش، آگاه سازی و مشارکت دستگاه ها و رعایت نکات ایمنی راهگشا خواهد بود.

 

وی تأکید کرد: برخی از این حریق‌ها ناشی از سهل انگاری و بی احتیاطی مردم است که گاهای از املاک خصوصی و مستثنیات آنها به اراضی ملی سرایت می ‌کند و سپس به دلیل صعب العبور بودن و عدم دسترسی در برخی مناطق، مهار آن با مشکل مواجه می شود و بخش اعظمی از این سرمایه ملی از بین می رود.

 

دادستان قزوین گفت: براساس قانون، آتش افروزی عمدی در اراضی ملی و منابع طبیعی جرم انگاری شده و در مواردی تا 10 سال حبس را هم در پی خواهد داشت و همچنین آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی ممنوع است و دستگاه های متولی از جمله جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و نیروی انتظامی در صورت مشاهده این موارد، مسببان را شناسایی و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی کنند و برخورد دستگاه قضایی با این افراد سخت و بدون اغماض خواهد بود.

 

وی در خصوص اقدامات مقابله ای با قاچاق دام و گندم گفت: قاچاق و خروج بدون ضابطه دام و برخی اقلام کشاورزی از کشور، یکی از برنامه های دشمن برای ضربه زدن به اقتصاد داخلی و معیشت مردم، طی سال های گذشته بود که با ورود به موقع دستگاه های نظارتی در تمامی استان ها، از این نقشه شوم دشمن هم جلوگیری شد، اما اقدامات پیشگیرانه انجام شده کافی نیست و هنوز برخی اخبار از قاچاق دام و کالاهای استراتژیک کشاورزی بخصوص گندم واصل می شود و همین موضوع امنیت غذایی شهروندان را تهدید می‌کند که ضروری است نظارت های دستگاه های متولی تشدید شود.

 

قاسمی اعلام کرد: هر نوع حمل و نقل دام و گندم باید مستندسازی، شناسنامه دار و با مجوز دستگاه های مربوطه از جمله سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی انجام شود و محموله های حمل باید کنترل و مبداء و مقصد آنها مشخص شود و خروج بدون مجوز، از مصادیق قاچاق خواهد بود و بر اساس قانون با تشکیل پرونده قضایی با متخلفان برخورد خواهد شد.

 

وی به معضل سگ گردانی در جامعه اشاره اظهار کرد: سگ گردانی نوعی الگوبرداری سطحی از زندگی غربی بوده و این پدیده یک معضل نوظهور در جامعه است و به دلیل نداشتن فرهنگ سازی مناسب، در حال تبدیل شدن به امری مرسوم است و حضور این سگ گردانان در خیابان ها، بوستان ها و اماکن عمومی موجب سلب آسایش عمومی و امنیت روانی شهروندان می شود و برخورد با این معضل از مطالبات جدی مردم است.

 

دادستان قزوین گفت: ارائه آموزش در خصوص مخاطرات نگهداری سگ بر برخورد قهری مقدم است و از فرهنگ سازی برای جلوگیری از این پدیده نوظهور غفلت شده و باید اقدامات پیشگیرانه، اطلاع رسانی و آگاه سازی در این خصوص از سوی دستگاه های متولی امر فرهنگ، صداوسیما و رسانه ها برنامه ریزی و اجرایی شود.

 

وی افزود: سگ ها در صورتی که موجب هراس و گزیدگی شهروندان و موجب صدمه و آسیب دیدگی افراد شوند، صاحب آن بر اساس قانون به پرداخت دیه محکوم خواهد شد، از این رو سگ گردانی در اماکن عمومی ممنوع است و نیروی انتظامی مکلف است در صورت مشاهده، نسبت به این موضوع ابتدا با تذکر، سپس اخذ تعهد و در نهایت معرفی فرد خاطی به مراجع قضایی اقدام کند.

 

قاسمی در ادامه بیان کرد: بحث ساماندهی سگ های ولگرد هم که امروزه در بسیاری از معابر شهری مشاهده می شوند باید در کارگروه مربوطه بررسی و تمهیدات لازم اندیشیده شود و در این خصوص، اولویت اصلی سلامت شهروندان است ولی باید حقوق حیوانات را هم رعایت کنیم و از راهکارهای موجود و ظرفیت سازمان های مردم نهاد برای سلامت جامعه و شهروندان استفاده کنیم.

 

وی در خصوص عرضه قلیان در اماکن عمومی گفت: امروزه دروازه ورود به اعتیاد قلیان است که آسیب‌های زیادی دارد و ممنوعیت عرضه قلیان در قزوین محدود به دوران کرونا نیست و یک دستورالعمل اساسی در این زمینه داریم که دستگاه قضایی استان با جدیت آن را در سال جاری دنبال خواهد کرد.

 

دادستان قزوین تأکید کرد: در شیوع بیماری کرونا هم بررسی‌ها نشان داد که یکی از راه‌ های انتشار این بیماری، قلیان است و یک برنامه کوتاه مدت و بلند مدت برای مقابله با آن در دادستانی در حال اجرا است و در سال جاری با جدیت این طرح را پیگیری می‌کنیم و قاطعانه با متخلفان برخورد و از فعالیت صنوف متخلف هم جلوگیری خواهیم کرد.

 

وی یادآور شد: هدف دستگاه قضایی از اجرای این طرح، پیشگیری ازآسیب‌های بعدی است که خانواده و افراد جامعه را درگیر خواهد کرد و بهداشت و سلامت عمومی را به مخاطره می اندازد و باید دستگاه‌های نظارتی به خصوص دادستانی، نیروی انتظامی، سازمان صمت، مرکز بهداشت، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف با تشکیل گشت‌های مشترک از فعالیت صنوف متخلف جلوگیری کنند

 

کد خبر 936902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha