مسجد «فضل» محل سخنرانی مشهور «محمد علی جناح» در لندن

مسجد لندن با انجام فعالیت های مختلف از کلاس های مدرسه های یکشنبه ها و بازدیدهای مدرسه ای گرفته تا جلسات پرسش و پاسخ و نشست های بین الملی همواره مرکز ترویج آموزش و آگاهی های مذهبی بوده و خواهد بود.

خبرگزاری شبستان،گروه جهان اسلام: مسجد «فضل» که به نام مسجد لندن هم شناخته شده است اولین مسجد هدفمند در پایتخت بریتانیا است.

 

 

این مسجد که در 23 اکتبر سال 1926 میلادی افتتاح شد با هزینه ای معادل 6223 پوند که گروهی از زنان مسلمان در «قادیان» هند آن را متقبل شدند،ساخته شد.

 

 

طراحی مسجد فضل که سنگ بنای آن در سال 1924 میلادی به دست «میرزا بشیر الدین محمود احمد» از خلفای جامعه احمدیه گذاشته شد را «توماس ماسون» ارائه داد.

 

او هنگام بازدید از لندن به عنوان نماینده اسلام در همایش ادیان که در «کنسینگتون جنوبی» برگزار شد سنگ بنای مسجد را با حضور 200 مهمان گذاشت.

 

ساخت مسجد در سپتامبر سال 1925 میلادی آغاز شد و 10 ماه بعد به پایان رسید.

 

 

مسجد فضل ظرفیت پذیرایی از 150 نمازگزار را دارد. اولین امام جماعت مسجد «مولانا عبدالرحیم» بود و اولین موذن آن هم «بلال نوتال» نام داشت.

 

 

 

در مجتمع مسجد فضل ، ساختمان جداگانه ای متشکل از یک سالن ، دفاتر و یک آپارتمان کوچک در طبقه بالا برای امام جماعت مسجد در اوایل سال 1967 ساخته شد.

 

 

علاوه بر نمایندگان مجلس ، شهرداران ، مشاوران ، دانشمندان و دانشجویان  مسجد لندن میزبان تعدادی از بازدید کنندگان مشهور از نقاط مختلف جهان بوده است.

 

«محمد علی جناح»،بنیانگذار کشور پاکستان چندین بار از این مسجد بازدید کرد و سخنرانی مشهور خود را هنگامی که تصمیم گرفت تا به نمایندگی از مسلمانان هند به این کشور برگردد در این مسجد ایراد کرد.

 

 

پیش از این در مارس ۱۹۲۷ میلادی جناح طرح‌های مسلمانان دهلی  را تدوین کرده بود  اما در طرح مربوط به قانون اساسی  حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند.

 

در سال ۱۹۲۹ محمد علی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره ملی هند داد که چندان مورد توجه قرار نگرفت .

 

او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی هند را دنبال می‌کرد تا اینکه در نهایت پس از یک سخنرانی تاثیرگذار در مسجد فضل در سال ۱۹۳۵ به هند بازگشت و رهبری مسلم لیگ را بر عهده گرفت .

 

در جولای سال 2011 میلادی شاهزاده ادوارد،ارل وسکس بریتانیا به عنوان حامی «انجمن باغ های لندن» از مسجد فضل بازدید کرد و به این ترتیب از این فرصت استفاده کرد تا باغ های مسجد فضل را که برنده جوایز زیادی شده اند ، بازرسی کند.

 

 

ارل همچنین از نمایشگاه کوچکی که معرف تاریخ مسجد فضل است بازدید کرد.

 

با افزایش دامنه و فراوانی فعالیت ها در مسجد فضل این مسجد به فضای بیشتری احتیاج داشت که در نهایت منجر به احداث تالار چند منظوره «محمود» و همچنین تالار «نصرت» در محوطه مسجد شد.

 

 

مسجد لندن با انجام فعالیت های مختلف از کلاس های مدرسه های یکشنبه ها و بازدیدهای مدرسه ای گرفته تا جلسات پرسش و پاسخ و نشست های بین الملی همواره مرکز ترویج آموزش و آگاهی های مذهبی بوده و خواهد بود.

 

کد خبر 937156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha