به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با گرامیداشت هفته قوه قضائیه امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش در همایش روز رسته حقوق در ارتش که صبح امروز در تالار میثاق ستاد ارتش برگزار شد، اظهار کرد: اجرای قوانین و مقررات و اشراف حقوقی بر مسائل از توانمندیهای یک فرمانده محسوب شده و سبب میشود تا یک سازمان در مسیر رشد و تعالی حرکت کرده و به بیراهه نرود.
وی افزود: در واقع اجرای قوانین، مقررات و اشراف حقوقی بر مسائل، ضامن موفقیت سازمان در انجام ماموریتها بوده و موجب سالم ماندن سازمان، کارکنان و مسئولان میشود.
معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه یکی از آفتهای سازمانها را عدم آگاهی و تسلط بر مسائل حقوقی مطرح کرد و افزود: اگر قوانین و مقررات به دلیل عدم اطلاع و اشراف حقوقی اجرا نشود آن سازمان در آینده با آسیبهای جدی مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه مهمترین سرمایه یک سازمان، نیروی انسانی باتجربه است، افزود: نیرویی که سالها تلاش کرده تا به سازمان خود خدمت کند، امکان دارد به علت عدم بهره گیری از مشاوره حقوقی و ناآگاهی نسبت به مسائل قانونی در وهله نخست به خود و در مرحله دوم به سازمان سازمان خود آسیب برساند.
سیاری تاکید کرد: بدون تردید اجرای قوانین و مقررات نیاز به علم، دانش و آگاهی دارد و در واقع امروز فعالیت حقوقی یک امر کاملاً تخصصی محسوب میشود، لذا باید بسترهای لازم جهت بهره گیری مستمر از کارشناسان حقوقی وجود داشته باشد تا در راستای ارتقای توان نیرو و سازمان به بهترین نحو از توانمندیهای آنان استفاده شود.
معاون هماهنگ کننده ارتش خاطرنشان کرد: ما باید در حوزه امور حقوقی به نحوی عمل کنیم که نیاز واقعی سازمان و ردههای تابعه برطرف شده و کارشناسان این حوزه باید به میزان اهمیت کار خود در تصمیم گیریها و تصمیمسازیهای سازمان توجه داشته باشند و بدانند که عملکرد صحیحشان تا چه اندازه میتواند در هدایت مجموعه به سمت رشد و تعالی موثر واقع شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل حقوقی در سطح نیروها قابل حل و فصل شدن است، تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه ما باید به گونهای باشد که کمتر نیازمند استفاده از مراجع قضایی و محاکم باشیم و در این زمینه اداره قوانین و امور مجلس ارتش اقدامات شایسته و اثربخشی انجام داده که قابل تقدیر است.
در ادامه این همایش سرهنگ مسلم یعقوبی، رئیس اداره قوانین، امور حقوقی و مجلس ارتش ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و عملکرد یکساله این اداره و واحدهای حقوقی نیروهای تابعه ارتش، گفت: در راستای تعمیق فرهنگ مشاوره حقوقی و نیز ترویج فرهنگ قانونگرایی در بین کارکنان و خانوادههای آنان بیش از دهها دفتر مشاوره حقوقی و قضایی در کویهای سازمانی ارتش در سراسر کشور تأسیس و در حال فعالیت هستند که بخشی از توانمندی کارشناسان حقوقی ما در امور مشارکت اجتماعی و مقابله با آسیبهای اجتماعی است.
وی تمرکزی شدن امور دیوان عدالت اداری در سطح ارتش را نقطه عطفی در اتمام پروندههای مفتوح خواند و خاطر نشان کرد: روز آمدی قوانین و مقررات، قضا زدایی، جرم زدایی در قوانین کیفری، تنقیح قوانین، اجتناب از تورم قانونگذاری، رفع تشتت قوانین و همکاری با قوه قانونگذاری کشور در رفع معضلات قانونگذاری در حوزههای مرتبط با نیروهای مسلح را از جمله اهداف و برنامههای اداره قوانین و امور مجلس ارتش برشمرد./
نظر شما