بهشتی، مردی که یک ملت بود

فاجعه هفتم تیر، حاصل توطئه مشترک جریان منافقین و نفوذیان داخلی با هدایت جریان تروریستی صهیونیستی و آمریکایی در آن مقطع حساس تاریخی است.

خبرگزاری شبستان _ اهواز: امام خامنه ای: هفتم تیر حادثه‌ کوچکی نبود؛ مدیران برجسته مؤثر حاضر در نظام را - ۷۲ نفر را - یکجا نابود کردند، به حسب ظاهر که شخصیتی مثل شهید بهشتی در میان این‌ها است؛ شهید بهشتی جزو نوادر زمان بود، جزء کسانی بود که نظیر او را انسان در نسل‌های پیاپی کمتر پیدا می‌کند. چنین کسی را، تعداد قابل توجهی از وزرای کارآمد را، از نمایندگان مجلس را، از فعالان سیاسی و انقلابی را یکجا از مردم بگیرند، خب اثر طبیعی و معمولی این حادثه چیست؟ شکست ملت، شکست انقلاب، قاعدتاً این باید باشد؛ اما درست بالعکس شد. درست عکس این حادثه، عکس آنچه دشمن از این حادثه انتظار داشت به وقوع پیوست. ملت متحد شد؛ مسیر انقلاب در یک مسیر واقعی قرار گرفت، در مسیر صحیح قرار گرفت؛ دشمنان ملّت افشا شدند، رسوا شدند.

 

فاجعه هفتم تیر، حاصل توطئه مشترک جریان منافقین و نفوذیان داخلی با هدایت جریان تروریستی صهیونیستی و آمریکایی در آن مقطع حساس تاریخی است.

 

در آن حادثه غم بار ۷۲ مدیر و متفکر انقلاب اسلامی از جمله شهید والامقام آیت‌الله بهشتی و یارانش به شهادت رسیدند تا خون پاکشان جریانات نفاق و نفوذ را رسوا و تائیدی برای حقانیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد.

 

دشمن تلاش کرد از طریق منافقین داخلی و نیروهای نفوذی خود، مسیر انقلاب و نظام نوپای اسلامی را منحرف کند، اما خون مطهر شهدای هفتم تیر، درخت انقلاب اسلامی را تناورتر از گذشته کرد.

 

دشمنان که تصور می‌کردند با به شهادت رساندن جمعی از مسئولان و دلسوزان نظام فضای رعب و وحشت را در جامعه حاکم کرده و پیوند مردم را با انقلاب سست می‌کنند بار دیگر مأیوس گشته و شاهد صفوف متحد ملت و نظام بودند.

 

شهید بهشتی و جمهوری اسلامی

نظام جدید اجتماعی ايران نظامى اسلامى و در راه خدمت به مردم و بر پايه اسلام است. بنابراين نظام اجتماعى ما، نظامى است ايدئولوژيک، نه نظامى فاقد ايدئولوژى، متعهد در برابر اسلام و نظامى است مردمى، نه ملى و ناسيوناليست. انسان‌دوست است نه انسان‌پرست و همه اين مفاهيم در نامى كه براى اين نظام انتخاب شد نهفته است. چه نامى انتخاب شد؟ «جمهورى اسلامى». منبع: مبانی نظری قانون اساسی

 

شهید بهشتی: هیچ قدرتی نمی‌تواند پشت ما را خم کند

انقلاب با چهره‌ها و دل‌های افسرده تضمین‌شدنی نیست. انقلاب با دل‌های پرشور و چهره‌های شاداب تضمین می‌شود. هیچکس مرا در این دوره نشیب و فراز انقلاب در سخت‌ترین مواقع، نتوانسته است با قیافه افسرده ببیند. چرا افسرده باشیم؟ ما که به‌دنبال «إحدی الحُسنَیَینیم (یا شهادت یا پیروزی)» دیگر چرا افسردگی؟ افسرده نباشید. چهره‌ها شاداب باشد. نشاط داشته باشید. آن وقت شعارتان همین است که آمریکا و مزدورانش هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.

 

ما در زیر بار سختی‌ها و مشکلات و دشواری‌ها قد خم نمی‌کنیم. ما راست‌قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند. تنها موقعی سرپا نیستیم که یا کشته شویم و یا زخم بخوریم و بر خاک بیفتیم و الا هیچ قدرتی نمی‌تواند پشت ما را خم بکند.» جاودانه تاریخ؛ گفتار ۳

 

شهید بهشتی: آمریکا از عصبانیتت بمیر

ما می‌دانستیم از روز اول که انقلاب ما به یک چنین پشتوانه متشکل مسلح با ایمان نیاز دارد. به همین دلیل در اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی آنقدر که آمریکا از دست این سپاه عصبانی است کمتر از دست نهاد دیگری عصبانی است.

 

وقتی چشم و گوش ملت ما مراقب کشف توطئه‌ها است، وقتی نیروی پرتوان و فداکار سپاه آماده در هم کوبیدن توطئه‌ها است ... البته آمریکا عصبانی است البته ناراحت است آمریکا از دست این نهادها عصبانی است از دست آن چهره‌ها و شخصیت‌هایی که خط ضدامپریالیسم را خط اصلی این انقلاب در بعد خارجی‌اش ترسیم کرده‌اند عصبانی است.

 

از آنها که می‌گویند در این مقطع از زمان دشمن اصلی ما آمریکا است، عصبانی است. از روزنامه‌ها و روزنامه‌هایی که در این خط مردم را آگاه می‌کنند، عصبانی است، از تشکیلات سیاسی که ملت را در این خط بسیج و متشکل می‌کند، عصبانی است، ولی به آمریکا بگویید عصبانی باش و از عصبانیت خودت بمیر. ملت ما همین است که می بینی و می شناسی و به آنها باید گفت که این ملت ابعاد فراوان ناشناخته دارد که خبر نداری. سخنرانی در جمع ارتشیان آذربایجان شرقی، مرداد ۱۳۵۹

 

شهید بهشتی و ولایت مطلقه فقیه

ما برای امامت اسلامی قائل به ولایت مطلقه هستیم. یعنی معتقدیم امامت در جهت مصالح عامه مردم هر تصرفی را لازم بداند می‌کند و منافات با حقوق شخصی افراد ندارد. در حقیقت این قوانینی که در رابطه با مالکیت شخصی و خصوصی و این‌ها هست این‌ها حریم اشخاص را نسبت به یکدیگر معلوم می‌کند؛ نه حریم اشخاص را نسبت به کل جامعه و امامت که در خط کل جامعه می‌خواهد حرکت کند. او برایش این مرزها و این حریم‌ها دیگر وجود ندارد. این اساس ولایت مطلقه امامت هست در بینش اجتماعی و اقتصادی و حقوقی که الان هست. جاودانه تاریخ؛ گفتار ۲

 

شهید بهشتی: خط سازش محکوم است

صریحا می‌گویم من همواره با خط سازش مخالف بودم و هستم و صریحا می‌گویم که در هیچ گفتگو و مذاکره‌ای که به سمت آوانس به آمریکا دادن و آوانس از او گرفتن پیش برود و پیش رفته باشد حاضر نبوده‌ام و اگر مذاکره‌ای بوده که دیگران در آن شرکت داشته‌اند و خواسته‌اند مذاکره را به این سمت ببرند جلوی آن را گرفته‌ام ... بنابراین من خط سازش را حتی نوع سازش مصلحت‌جویانه و خط مذاکره را حتی مذاکره به معنای جلب حمایت دشمن را همواره محکوم کردم و می‌کنم و معتقد هستم که نفوذ این طرز فکر در رهبری و اداره انقلاب ایران، خطرهایی را به بار می‌آورد و باید جلوی او را گرفت. مصاحبه با روزنامه کیهان (۲۷ بهمن ۱۳۵۸(

امروز نیاز است اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، شخصیت این شهید والامقام و شهدای انقلاب را به خوبی به جوانان معرفی نمایند تا این نسل که قرار است مدیران آینده این کشور شوند با شخصیت‌های اصلی این انقلاب و افکار و ایده‌های آنان آشنا گردند و با الهام از مبانی فکری این شخصیت‌ها، مبانی فکری خود را بسازند. یاد شهیدان انقلاب و شهدای حادثه هفتم تیر به ویژه شهید آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی گرامی‌باد.

 

یادداشتی از علی حسنی‌پور

کد خبر 943087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha