حکمت ۴۲ نهج البلاغه رمزگشایی سرّ الهی در حوزه « رحمانیّت خدا» است

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به آیه قرآن که خداوند برخودش رحمت را واجب کرده است گفت: یکی از اسرارالهی در باب رحمت الهی در حکمت ۴۲ نهج البلاغه رمزگشایی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» طی نشستی در خصوص تشریح حکمت های 42 نهج البلاغه شریف که در شامگاه دوازدهم تیرماه سال جاری در حسینیه مجاری برگزار شد گفت: در حکمت چهل و دوم نهج البلاغه شریف، امیرالمومنین(ع) یکی از اسرار و رازها در حوزه رحمت الهی برای ما رمز گشایی می کنند.

 

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: از آنجا که خداوند به صراحت در قرآن کریم فرموده است که بنای او برای بندگانش رحمت الهی است نه غضب، « خدا بر خودش رحمت را واجب کرد» براین اساس تمام آنچه خداوند برای بندگانش پیش می آورد باید برمبنای رحمت شناخته و تحلیل شود، چه آن زمانی که نعمتی به انسان می رسد و چه آن زمانی که زحمتی به انسان می رسد.

 

به گفته این استاد نهج البلاغه شریف، در این دنیا تا جایی که انسان از مرز خارج نشده است، تمام امکانات فراهم شده است که انسان در مسیر سعادت خودش حرکت کند ولی گاهی وقت ها انسان کارش به جایی می رسد که مسیر خطایی را که پیش گرفته است، با یک زجر و بلایی خداوند او را مبتلا کند تا از مسیر غلط توبه کند؛ یکی از این رنج و زحمت ها بیماری است.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع تصریح کرد: مولا علی (ع) در خطبه 143 نهج البلاغه بند دوم، غایت و غرض امتحانات و ابتلائات را این گونه بیان می کنند: « خداوند بندگان خودش را زمانی که عمل زشت انجام می دهند مبتلا می کنند به حبس شدن برکات زندگی، بسته شدن در خزانه خوبی و خیر تا انسان اهل توبه، دل از معصیت و گناه بکند و آنکه باید پند بگیرد و باز بایستد از گناه باز بایستد. خداوند استغفار را دری برای خیر قرار داده است؛ خداوند متعال در سوره نوح فرموده است که بندگان من از خداوند طلب بخشش و استغفار کنید، چرا که با این عمل خداوند برکات خودش را بر شما فرود خواهد آورد و بر شما چشمه ها و باغ ها قرار خواهد داد».

 

وی ادامه داد: امیر مومنان علی(ع) در حکمت چهل و دوم به یکی از یارانش که بیمار بود فرمود: « خداوند آنچه از آن شکایت داری، موجب کاستن گناهانت قرار داد، در بیماری پاداشی نیست ولی گناهان را مانند برگ گیاهان از بین می برد، همانا پاداش در گفتار و عمل است و خداوند متعال به خاطر نیت پاک و درون پاک هر کدام از بندگانش را وارد بهشت خواهد کرد».

 

حجت الاسلام مهدوی بیان کرد: بیماری برای مومن جلوه ای از رحمت الهی و به عبارتی اخم خدا است، فرهنگ بی نظیر دعایی تربیتی ما این مطلب بسیار زیبا آمده است.

 

دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به دعای مناجات شعبانیه و ابوحمزه ثمالی مطرح کرد: در یک جا در یکی از دعاهایی که باید با آن انس داشته باشید، می گوییم که خدایا! من قدرتی ندارم که از معصیت تو به طاعت تو منتقل شوم مگر در وقتی که با آن دست محبت و نوازشت مرا از خواب غفلت دور کنی. همچنین در بخش دیگر دعا می گوییم: « الهی کارم به جایی نرسید که تو ناگزیر مرا با شلاق عقوبتت مرا مبتلا کنی که اگر تو از من غضب کنی هیچ راه نجاتی جز تو نمی یابم» .

کد خبر 946761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha