عدم آمادگی مردم تنها دلیل  غیبت امام زمان(عج) است

حجت الاسلام حجامی با بیان این که ظهور بر سه پایهٔ اراده خداوند و اراده امام و اراده مردم استوار بوده و با تحقق آنها تحقق می‌یابد، گفت: بی شک دو مورد اول محقق شده ولی عدم آمادگی مردم تنها دلیل غیبت امام زمان(عج) است.

حجت الاسلام «حسین حجامی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اندیشه مهدویت به عنوان یکی از مهمترین، حیاتی ترین و در عین حال حساس ترین اندیشه های اسلامی اظهار داشت: بی ترید مهدویت، شجرهٔ طیبه‌ای است که توسط پیامبر گرامی اسلام(ص) در قلب مسلمانان کاشته شده است.

 

عضو انجمن علمی مهدویت حوزه افزود: این اندیشه با ریشه دواندن در عمق وجود مسلمانان، ثمرات بسیار گران بهائی را برای جامعه اسلامی مخصوصاً برای شیعیان و جوامع شیعی به ارمغان آورده است و این همه، به خاطر این است که مهدویت، صِرفاً گزاره‌ای مربوط به آینده نبوده و در وضعیت فعلی اشخاص و جوامع نیز تأثیر گذار است.

 

وی تصریح کرد: اگر چه غایة‌القصوا و هدف نهایی از مهدویت، روشنی و پاکیزگی جهان از همه پلیدی‌ها و زشتی‌ها در آینده بوده و امام مهدی(عج) ذخیره خداوند برای زمانِ پیشِ رو است، اما تأثیر مهدویت - مخصوصاً در بین شیعیان و جوامع شیعی- در همین حد خلاصه نشده و درخت اعتقاد به مهدویت، ثمرات شگرفی را برای وضعیت کنونی آنها نیز به بار می‌آورد.

                                              

حجت الاسلام حجامی با بیان اینکه این امر با اندک تدبری در مؤلفه‌های این اندیشه تابناک به خوبی آشکار می‌شود، گفت: مثلاً یکی از مؤلفه‌های مهدویت شیعی، ارتباط تنگاتنگِ ظهور، با زمینه سازی ظهور است و هرگز نمی‌توان بدون توجه به مسأله زمینه سازی، در ارتباط با اصل ظهور سخنی گفت.

 

وی بیان داشت: بدین معنی که اراده انسان‌ها یکی از عوامل مؤثر در تحقق ظهور بوده و علت اصلی اختفای امام مهدی(عج) عدم اراده مردم است، زیرا ظهور بر سه پایهٔ اراده خداوند و اراده امام و اراده مردم استوار بوده و با تحقق آنها تحقق می‌یابد.

 

این استاد و پژوهشگر مهدویت با بیان این که مردم تنها دلیل ظهور یا عدم ظهور در دنیای کنونی هستند، خاطرنشان ساخت: قطعاً غیبت امام سلام الله علیه به خاطر پایه‌های اول و دوم نبوده و در نتیجه عدم آمادگی مردم، باعث محرومیت آنها از فیض حضور امام عصر(عج) در میان آنها شده است.

 

وی در پایان با تأکید بر این که همه باید برای زمینه سازی ظهور با اعمال خودمان تلاش کنیم، خاطرنشان ساخت: علامه حلی(ره) درباره اینکه امامت لطف بوده می‌گوید: «لطف کامل بودن امام در گرو چند امر است که یکی از آنها قبول امام از سوی مردم و اطاعت از او است. و اگر چنین نشد،خودِ آنها باعث محرومیت خود از لطف کامل شده‌اند».

کد خبر 947729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha