مسجد«سهله»؛ محل زندگی امام زمان(عج) پس از ظهور

مسجد سهله در نجف اشرف از مساجد منتسب به امام دوازدهم شیعیان است. بنابر برخی روایات، محل زندگی وی پس از ظهور نیز خواهد بود.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد «سهله»، یکی از مشهورترین مساجد اسلامی است که در شرق نجف اشرف، شهر کوفه قدیم قرار دارد. این مسجد در 10 کیلومتری شمال شرقی حرم حضرت امام علی(ع) قرار دارد.

 

مسجد سهله تقریبا مستطیل شکل با طول 140 متر و عرض 125 متراست و 17 هزار و 500 متر مربع مساحت دارد.

 

هر یک از اضلاع چهارگانه دیوار مسجد سهله، شبیه برج‌های نیم ‌دایره‌ای ساخته شده است. در میانه ضلع شرقی دیوار، مناره ‌ای به ارتفاع 30 متر وجود دارد. درِ اصلی مسجد، در میانه ضلع شرقی و در کنار این مناره قرار دارد.

 

مسجد سهله در قرن اول هجری قمری بنا شده است و قبیله بنی‌ ظفر، طایفه‌ای از انصار، آن را ساخته‌ اند. در علت نامگذاری این مسجد، گفته شده که سهیل، نام سازنده آن است، عبدالقیس، نام طایفه‌ ای است که این مسجد در منطقه سکونت آنها بنا شده و بنی ‌ظفر هم یکی از طایفه‌ های قبیله عبدالقیس است.

 

 

بنابر روایات، حضرت امام علی(ع)، مسجد بنی ظفر را همانند مسجد کوفه دانسته است.

 

مسجد سهله، سه در و یک مناره نسبتا بلند دارد که در سال 1378 هجری قمری تجدید بنا شده است.

 

این مسجد منزلگاه و عبادتگاه بسیاری از پیامبران از جمله حضرت ابراهیم(ع)، ادریس(ع)، خضر(ع)، و جایگاه برخی از امامان شیعه از جمله مقام امام صادق(ع)، امام سجاد(ع) بوده و بر اساس روایت امام صادق(ع)، حضرت مهدی(عج) پس از ظهور در آن ساکن خواهد شد».

 

 

به همین خاطر، در بخش‌های مختلف صحن مسجد، محراب‌ هایی ساخته شده که به نام پیشوایان دینی نامگذاری شده است که به آن مقام می گویند.این مقام‌ها عبارتند از:

مقام ابراهیم(ع)، در شمال غربی و بین دیوار غربی و شمالی.

مقام یونس(ع)، در جنوب غربی و بین دیوار جنوبی و غربی.

مقام ادریس(ع)، در بین دیوار شرقی و شمالی. آن را مقام عیسی و همچنین «بیت الخضر» هم می‌نامند.

مقام صالح(ع)، در سمت شرقی بین دیوار جنوبی و شرقی. به مقام صالحین، انبیا و مرسلین معروف است.

مقام امام سجاد(ع)، در میانه مسجد، کمی مایل به سمت شرقی.

مقام امام صادق(ع)، درست در وسط مسجد. براساس روایات تاریخی، امام جعفر صادق مدتی در آنجا اقامت کرده و به عبادت و دعا مشغول بوده است.

مقام امام زمان، در قسمت میانی مسجد، کمی مایل به سمت جنوب، در بین مقام‌های امام سجاد و یونس.

 

 

از مهم ترین ویژگی مسجد سهله آن است که این مسجد منتسب به امام دوازدهم شیعیان است. بنابر برخی روایات، محل زندگی وی پس از ظهور نیز خواهد بود.

 

ابن الفقیه از حضرت امام علی(ع) روایت می‌کند که فرمودند: در کوفه چهار بقعه مقدس هست که چهار مسجد در آن ساخته شده است. به حضرت عرض شد: آن مساجد کدامند؟ حضرت فرمود: یکی از آنها مسجد ظفر یا همان مسجد سهله است.

 

کد خبر 950659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha