به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آموزش و پرورش، بهمنظور عملیاتی کردن سند تحول بنیادین، برنامه درسی ملی و مصوبه شورای عالی آموزشوپرورش مبنی بر کیفیتبخشی به اجرای برنامه ویژه مدرسه، از سوی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی شیوهنامه برنامه ویژه مدرسه (بوم) به استانها ابلاغ شد.
در این شیوهنامه آمده است: نظر به اهمیت انسجام و راهبری یکپارچه، مسئولیت برنامه ویژه مدرسه در استان، با مدیرکل و مناطق و نواحی با رؤسا مناطق و نواحی خواهد بود تا در چارچوب کارگروه راهبری و توسعه مدیریت امکان تصمیمات لازم اتخاذ و اجرایی شود.
بر این اساس، دستورالعمل اجرایی بسته تحولی در ۸ محور زیر برای اجرای باکیفیت ابلاغ شد:
یکی از الزامات شیوهنامه برنامه ویژه مدرسه، توسعه شایستگیهای مدیران، معلمان و … در تدوین و اجرای برنامهریزی درسی در سطح مدرسه است. نظر به اهمیت این موضوع یکی از محورهای بسته تحولی آموزش و توانمندسازی مدیران و معلمان (دوره دوم ابتدایی و دوره اول متوسطه) خواهد بود که (چگونگی آن از طریق معاونت برنامهریزی و توسعه منابع ابلاغ خواهد شد).
نظر به اهمیت نقش انجمن اولیا و مربیان در اجرای برنامه ویژه مدرسه، یکی از محورهای بسته تحولی ایفای نقش ادارات انجمن اولیا و مربیان استانها و مدرسان آموزش خانواده هست که از سوی دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت متبوع مدیریت خواهد شد.
برنامه ویژه مدرسه، باید با مشارکت عوامل سهیم و مؤثر (بهویژه نهادهای محلی) طراحی و اجرا شود. برای تحقق این انتظار، بهرهگیری از ظرفیت شورای آموزشوپرورش استان و شهرستان در جهت هماهنگیهای لازم با سازمانها و نهادهای محلی یکی از محورهای مهم بسته تحولی هست که در سال جاری مورد عنایت خواهد بود.
یکی از برنامههای مهم در سال جاری ارزیابی از کیفیت اجرای برنامه ویژه مدرسه در مدارس هست برای این بهمنظور انسجام و راهبری یکپارچه برنامه ویژه مدرسه، شورای راهبری در ستاد آموزشوپرورش با مسئولیت سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و با عضویت معاونین ذیربط وزیر تشکیل شده است تا با مشارکت و خرد جمعی همه بخشهای ستادی این برنامه بهخوبی مدیریت شود.
نظر شما