نهاد صلح گستر و مطالعات صلح گستری وارد سیستم وقف شود

حجت الاسلام محلاتی با تاکید بر اینکه نهاد صلح گستر و مطالعات صلح گستری را وارد سیستم وقف کنیم، گفت: دانشمندان علوم اسلامی باید زمینه این موضوع را فراهم کنند، فاز جدید وقف در حوزه صلح گستری شکل گیرد و باید صلح گستری را به وقف پیوند بزند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام «محمدجعفر محلاتی»، امروز (پنج شنبه ۲ مرداد) در جمع خبرنگاران گفت: کار خبر افکار عمومی را رقم می زند و در تمشیت افکار دارند و به مرود نقش رسانه ها قوی تر می شود.

متولی درمانگاه «حضرت ولیعصر (عج)» و رئیس هیئت امنای خیریه «اسلامی» شیراز با اشاره به اینکه در آستانه قرن 15 هجری شمسی هستیم و امسال آخرین سال قرن 14 هست و این نکته مهمی است امروز ما رودروی معماران قرن آینده هستیم و امروز نیاز است که گفتمان بین ما و جوانان شکل گیرد،‌ افزود: آیا قرار است قرن 14 تکرار شود و یا قرن جدیدی شکل گیرد،‌ کرونا اتفاقی ایجاد کرده که همه مردم در همه تمدن ها به انزوا کشیده شده اند و فکر می کنند که آینده چگونه است و فاز بعدی تمدن چگونه است.

وی با اشاره به اینکه به نظر من در جهان عرب، فارسی و انگلیسی زبان ها، همه دنبال جهش تمدنی هستند، تاکید کرد: تمدن جاری با معادلات جاری به بن بست رسیده است.

رئیس هیئت امنای خیریه «اسلامی» شیراز با یادآوری این مطلب اتحادیه های بزرگ اقتصادی و سیاسی در حال ورشکست شدن هستند،‌ اضافه کرد: در انگلیس وزارت امور تنهایی را ایجاد کرد و انسان ها در انزوا و تنهایی باعث شده که مردم دچار مشکلات روحی و جسمی شوند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه قلب و نبض اقتصاد جهان در نیویورک بهم ریخته است، افزود: کرونا مخاطرات را به حداکثر رسانده و یک تکان هایی به تفکرات ایجاد کرده است.

حجت الاسلام محلاتی با یادآوری این مطلب که سطح دانش عمومی جهان در حال ارتقا است، تاکید کرد: بن بست ها مشخص شده است و در آستانه عصر جدید قرار داریم و همه پیرامون عصر جدید فکر می کنند.

وی با اشاره به اینکه ما در کلاس های دانشگاهی رشته دوستی پژوهی نداریم، امروز دوستی طبیعی است ولی وقتی رسیدیم به انواع جنگ ها به این رسیدیم که دوستی را ارتقا داد، تاکید کرد: در آستانه یک جهش قرار داریم و شیراز و فارس در صلح و دوستی چه نقشی دارد.

وی با تاکید بر اینکه از مرزهای افغانستان تا نیجریه که خاورمیانه بزرگ محسوب می شود هشت جنگ جاری داریم، افزود: شیراز باید به 2 مسئله بیاندیشد که صلح گستری و ایجاد نهادهای صلح را تسری دهد، باید نهاد صلح و دوستی را ایجاد کند به نحو آکادمیک و تخصصی و نمی توانیم روی دولت ها تکیه کنیم و باید به سمن ها روی آورد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نهاد صلح گستر و مطالعات صلح گستری را وارد سیستم وقف کنیم، اضافه کرد: دانشمندان علوم اسلامی باید زمینه این موضوع را فراهم کنند، فاز جدید وقف در حوزه صلح گستری شکل گیرد و باید صلح گستری را به وقف پیوند بزند تا سازمان های صلح ایجاد شود وگرنه محکوم به تکرار هستیم.

وی با تاکید بر اینکه وقتی مرحوم نمازی بیمارستان نمازی را ایجاد کرد به لحاظ اخلاقی ثروت خود را برای مردم گذاشت و این بیمارستان اکنون بعد 50 سال نگین سلامت در خاورمیانه است،‌ افزود: تشیع به نسبت به دیگر مکاتب اسلامی در فلسفه سیاسی نکته مهمی دارد که به آن توجه نشده است و آن اینست که شیعه نگاه شفاعت محوری دارد و شیعه باید ذاتا میانجی گر باشد.

حجت الاسلام محلاتی با اشاره به اینکه فارس باید جایگاه صلح باشد و فارس باید مهد صلح گستری در ختم جنگ ها شود، تاکید کرد:‌ ما هنوز واکنش نشان می دهیم به استمار 200 سال پیش غرب، امروز باید از واکنش به سوی کنش گری صلح برویم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این خیریه قدیمی ترین خیریه دینی شیراز است،‌ اضافه کرد:‌ افراد با پول های مردم خیریه راه اندازی شد و نهاد مردمی است، مردم با اعتقاد به این خیریه حضور می یابند.

حجت الاسلام محلاتی با اشاره به اینکه بین صلح و سلامت باید پیوند زده شود، افزود: صلح گستری و سلامت گستری باید ایجاد شود و تاکنون مرکز صلح و سلامت 12 همایش برگزار کرده است، از تمام رشته ها در این همایش جمع شدند.

وی با اشاره به اینکه اگر مسئولین در هر ظرفیت شخصی و اجتماعی خودش برای صلح گستری و سلامت گستری گام بردارد، به وضع خوبی خواهیم رسید، یادآور شد: فارس می تواند پیشگام افتتاح صلح گستری در جامعه در قرن جدید باشد و ایجاد نهادهای صلح گستری و سلامت گستری بذری از صلح است که قرن پانزدهم قرنی متفاوت برای این موضوعات باشد.

حجت الاسلام محلاتی با اشاره به اینکه بر اساس آیات قرآنی جامعه ای که مهروعطوفت ندارد نه ایمان دارد و نه عمل صالح، تاکید کرد: تسویه حساب ها کنار بگذاریم و فارس باید پایتخت صلح در جهان شود، شیراز به سلامت توجه کرده ولی به صلح توجه نکرده است و آثار جنگ، قرن ها نمایان می شود و باید این آثار با صلح از بین برود.

وی پیرامون دستگاه سونوگرافی هم که در این مراسم رونمایی شد، گفت: دستگاه های بیمارستانی کوچک شدن هستند و بنیاد ایرانی خیریه «رازی» که در آمریکا مستقر است این دستگاه را تامین و ارسال کرده است.

کد خبر 952431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha