دبیر اجرایی هشتمین دوسالانه ملی نگارگری ایران در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره شاخه تذهیب در نگارگری ایرانی و کیفیت حضور مذهبان در هشتمین دوسالانه گفت: در این دوسالانه که به تازگی به پایان رسید، تنها چند اثر شاخص در زمینه تذهیب داشتیم، اما در دوسالانه های گذشته آثار شاخص تا این اندازه کم نبود. وقتی از طریق استادان فعال در این حوزه پیگیری کردیم مشخص شد همه مذهبان ما برای حضور در رقابت "البرده امارات" تذهیب فرستاده اند و به همین دلیل اثری برای ارائه به دوسالانه نگارگری ما نداشتند.
این هنرمند نگارگر با اظهار تاسف از عدم حمایت مسؤولان از این رشته تصریح کرد: پنج سال است امارات جشنواره تذهیب برگزار می کند و آثار 5 نفر برتر را به ترتیب از 22 تا 7 میلیون تومان خریداری و در موزه امارات ثبت و ضبط می نماید. در این جشنواره حتی آثار ارزشمندی را که جزو برگزیده ها نباشند خریداری می کنند.
قائمی حضور کم رنگ آثار تذهیب را در این دوره دوسالانه ناشی از کوتاهی مسؤولان دانست و گفت: وقتی این موضوعات را طرح می کنیم گفته می شود ساحت مقدس هنر را به مسائل اقتصادی آلوده نکنید. اگر ساحت مقدس هنر با مادیات همخوانی ندارد، پس آثار مذهبان ما کجاست؟
دبیر اجرایی هشتمین دوسالانه نگارگری ایرانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبستان درباره آسیب شناسی آموزش نگارگری، اظهار کرد: آموزش آکادمیک نگارگری در دانشگاه های ایران با وجود آنکه سابقه طولانی ندارد موفقیت های چشمگیری داشته و امروز از دوره کاردانی تا دکترای نگارگری در دانشگاهها تدریس می شود اما هنوز آن پختگی لازم را نیافته و باید بتوانیم آموزش سنتی و جدید را به نوعی در کنار هم قرار دهیم تا نتیجه بخش باشد.
هرچند به نظر می رسد کشورمان در هنر اصیل خود، یعنی نگارگری پیشگام باشد، اما به گفته احسان قائمی در زمینه آموزش نگارگری پاکستان پیشروتر از ماست.
او در بیان میزان اهمیت نگارگری در این کشور به دانشگاه(NCA (National Collage of Arts واقع در شهر لاهور، پایتخت فرهنگی این کشور - که خود در آن نمایشگاهی برگزار کرده و همچنان با اساتید و دانشجویان این دانشگاه ارتباط دارد- اشاره کرد و عوامل موفقیت این دانشگاه را در حوزه نگارگری چنین تشریح کرد: بیشتر موفقیت این دانشگاه که تا مقطع کارشناسی ارشد رشته نگارگری دارد خلق آثاری است که از سنت مایه گرفته ولی زبان معاصر دارند. همه فارغ التحصیلان نگارگری در این دانشگاه از محضر استاد بنام نگارگری پاکستان به نام بشیراحمد بهره می برند.
قائمی ارتباطات گسترده بین المللی و تسلط به زبان بین المللی را از دیگر عوامل توفیق فارغ التحصیلان این دانشگاه در حوزه نگارگری برشمرد و گفت: فارغ التحصیلان این دانشگاه در لندن و سایر شهرهای معتبر جهان نمایشگاههای بسیاری برپا کرده اند و تعدادی از آنها نیز هر سال جزو مدعوین بینال ونیز و سایر دوسالانه های معتبر بین المللی هستند. شه ضیاء سیکندر یکی از شناخته شده ترین فارغ التحصیلان این دانشگاه است که اکنون در شهر نیویورک آمریکا اقامت دارد.
گفتنی است احسان قائمی، فارغ التحصیل رشتۀ نقاشی در مقطع کارشناسی و رشتۀ صنایع دستی در مقطع کارشناسی دانشگاه سوره است. داوری نخستین جشنوارۀ بینالمللی هنرهای تجسمی دانشجویان در 1389، عضویت در شورای ارزشیابی سازمان میراث فرهنگی و شورای سیاستگذاری هشتمین دوسالانۀ ملی نگارگری همچنین دبیری شورای برنامهریزی انجمن نگارگری ایرانی به همراه برگزاری نمایشگاه های فردی و گروهی در داخل و خارج کشور و کسب جوایز متعدد هنری از سوابق حرفهای اوست.
پایان پیام/
نظر شما