به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، غلامحسین دریانورد، نویسنده، شاعر، نمایشنامهنویس و پژوهشگر استان بوشهر است که در سال ۹۷، کتاب وی با عنوان «جلوههای نمایشی جنگ» به همت حوزه هنری استان بوشهر و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید. وی همچنین از سال ۱۳۸۰ انتشارات دریانورد را در شهرستان گناوه برپا کرده است.
غلامحسین دریانورد در فروردینماه سال ۹۸، به عنوان چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر شناخته شد.
وی در رابطه با روند نگارش این کتاب گفت: ایده و حتی پژوهش و نگارش این کتاب به دوران تحصیلی بنده در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی بر میگردد و پایاننامهای که باید ارائه میدادیم، چه عملی که نوشتن یک نمایشنامه بود و چه نظری که ارائه یک پژوهش بود.
دریانورد افزود: من با توجه به علاقه و تجربهام در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی به این موضوع گرایش پیدا کردم و به آن پرداختم و از همان شروع کار دوست داشتم که هم به صورت عملی و هم نظری از تجربه زیستهام در دوران جنگ استفاده کنم. در مورد بخش عملی کارم (نمایشنامه)، فقط از تجربهها و خاطرات خودم استفاده کردم و در بخش نظری (پژوهش)، بیشتر یک پژوهش بین رشتهای مد نظرم بود. موضوع پژوهش را «ارتباط نمایش با جنگ» انتخاب کردم که به جز از تجربههای خود در حوزه جنگ، از کتاب فرهنگنامه جبهه استفاده زیادی کردم.
وی ادامه داد: این پژوهش و پایاننامه، (بعد از اینکه برگزیده پژوهش برتر ۲۵ ساله گذشته در چهارمین همایش نمایش مقاومت شد)، با پیشنهاد چاپ روبهرو شد که بعد از چند سال و ویرایش مجدد، با تلاش و مساعدت حوزه هنری استان بوشهر توسط انتشارات سوره مهر چاپ شد.
دریانورد بیان کرد: کتاب «جلوههای نمایشی جنگ» با نگاهی به پیشینه جلوههای نمایشی در اساطیر، تاریخ و ادبیات، مصداقهای آن را در جنگ تحمیلی هشت ساله پیگیری کرده و عناصر نمایشی را در آداب و رسوم، بازیها، حاضرجوابیها، خلاقیتها، شعارها و رجزها، شوخ طبیعیها، شهادتنامهها و خاطرات آن هشت سال را میکاود تا تجربهای جدید برای خلق آثار نو و تازهای فراروی هنرمندان تئاتر بگشاید. البته نظری هم داشتم به این عبارت از دیوید لسکو، نویسنده کتاب ارزشمند هنر نمایشنامهنویسی جنگ، که میگوید: «جنگ و نمایش موقعیتهایی فراهم میکنند که شباهتهای عجیبی به هم دارند و جنگ هیچگاه نمیتواند از جلوههای نمایشی تهی باشد».
نظر شما