به گزارش خبرگزاری شبستان، «محمود واعظی» در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت و گو با خبرنگاران واکنش رسانه های کشور از جمله صدا و سیما در این رابطه را سنجیده و هوشمندانه خواند و افزود: اقدامات حقوقی و سیاسی مناسبی در برابر این اقدام خطرناک آمریکاییها از سوی نهادهای ذیربط کشورمان در مجامع بینالمللی در حال انجام است.
رییس دفتر ییس جمهوری گفت: دولت آمریکا در مقطع فعلی با مشکلات عدیدهای مواجه است. جمهوری اسلامی از جانباختن حتی یک نفر در هر کجای دنیا متاثر میشود، اما به هر حال باید گفت که دولت آمریکا با ۱۵۰ هزار جانباخته در اثر کرونا، عرصه مقابله با این بیماری را به طور کامل باخته است و این گواه ناکارآمدی و ناتوانی دولتی است که امکانات و تواناییهای قابل توجهی در اختیار دارد.
واعظی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات کمکی و تسهیلات ودیعه مسکن از سوی دولت گفت: با توجه به افزایش اجاره بها از اوایل امسال، دولت دو اقدام را در دستور کار قرار داد. اقدام اول تعیین سقف برای افزایش اجاره بها بود که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به وزارت راه و شهرسازی محول شد و در نهایت بر اساس پیشنهاد وزارت راه، افزایش پلهای اجاره بها به میزان ۲۵ درصد در تهران، ۲۰ درصد در کلانشهرها و ۱۵ درصد در شهرهای دیگر در ستاد به تصویب رسید.
رییس دفتر ییس جمهوری با بیان اینکه تصویب این رویه و ابلاغ آن به همه دستگاهها از جمله قوه قضائیه، آرامشی نسبی در بازار اجاره مسکن ایجاد کرد، افزود: با توجه به تبعات اقتصادی کرونا که فشار مضاعفی را در زمینه اجاره مسکن ایجاد کرده بود، دولت در اقدامی تکمیلی ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره برای اعطای وام ودیعه مسکن، در اختیار بانکها قرار داد که از سوی بانک مرکزی نیز بررسی و تصویب شده و روند اجرایی ثبتنام برای دریافت این تسهیلات نیز آغاز شده است.
واعظی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین موضع دولت در واکنش به تعرض دو جنگنده آمریکایی به هواپیمای مسافربری کشورمان، اظهار داشت: آمریکاییها در ۲ سال و نیم گذشته تمام راهها و روشهایی را که برای فشار بر ملت ایران در اختیار داشتند، از تحریمهای گسترده و بیسابقه تا جنگ تبلیغاتی و روانی، به کار گرفتند.
وی ادامه داد: برنامهریزی آمریکاییها بر این مبنا انجام شده بود که در اثر تحمیل فشارهای سنگین اقتصادی و سیاسی، ملت ایران نهایتا در مدت ۳ ماه به زانو در خواهند آمد، اما امروز با وجود همه سختیها و مشکلات ناشی از تحریمها و فشارهای همهجانبه آمریکا، با تابآوری و همبستگی تحسینبرانگیز مردم و البته دولت، همه تلاشها و اقدامات آمریکا با شکست مواجه شده است.
رییس دفتر ییس جمهوری تصریح کرد: اقداماتی که اخیرا آمریکاییها در پیش گرفتهاند، مثل همین مورد مذکور یا دوره افتادن نماینده آنها برای تبلیغ علیه ایران در کشورهای دیگر، برای آمریکایی که ادعای ابرقدرتی دارد، بسیار سخیف و نشانه شدت ضعف و استیصال آنها در برابر ملت ایران است که برای غلبه بر این ضعف دنبال یارگیری افتادهاند.
رییس دفتر رییس جمهوری اضافه کرد: به نظر میرسد دولت آمریکا کاملا در مواجهه با مسائل داخلی و بینالمللی دستپاچه شده است. تمام آمار و نشانهها و به ویژه نتایج نظرسنجیها حاکی از عقب افتادن قابل توجه ترامپ از رقیب خود در رقابتهای انتخاباتی آمریکاست و لذا ارتکاب اقدامات نسنجیده از دولتی که از ابتدا هم ناپخته عمل میکرد، در وضعیت امروز که همه چیز را در حال از دست رفتن میبیند، تا حدودی طبیعی است.
واعظی در پاسخ به سوالی درباره نگرانیهای موجود در فضای جامعه برای برگزاری کنکور اظهار داشت: در اینباره در ستاد ملی کرونا و کمیته اجتماعی-امنیتی بحثهای مفصلی شده است. بالاخره بیش از یک میلیون جوان از یکسال پیش برای شرکت در این آزمون زحمت کشیدهاند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با وجود اینکه چند بار برگزاری آزمون کنکور به تعویق افتاده است، تمام پیشبینیها از سوی سازمان جهانی بهداشت و مراجع بینالمللی معتبر دیگر، حکایت از آن دارد که وضعیت همهگیری کرونا در پاییز با توجه به شیوع آنفلوآنزا بدتر از امروز خواهد بود.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به اینکه دولت تمام تلاش خود را برای ارتقای آمادگیها در فصل سرما در راستای مقابله موفقتر در برابر شیوع کرونا به کار گرفته است، تصریح کرد: اگر احتمال میدادیم که وضعیت در ماههای آینده بهتر خواهد شد، قطعا برگزاری کنکور را به تاخیر میانداختیم.
واعظی خاطرنشان کرد: نظرات در موضوع برگزاری آزمون سراسری به دو دسته کلی تقسیم میشود؛ دسته اول که با زحمت و تلاش درس خوانده و کاملا برای برگزاری کنکور آمدهاند. این دسته شدیدا دولت را برای برگزاری هر چه سریعتر کنکور تحت فشار قرار دادهاند. دسته دیگر کسانی هستند که کمتر برای برگزاری کنکور آمادگی دارند و لذا با طرح درخواست تاخیر در برگزاری آزمون کنکور به دنبال کسب فرصت بیشتر برای درس خواندن هستند.
وی گفت: برگزاری آزمون کنکور چند بار به تاخیر افتاده اما این بار وزارت بهداشت تمهیدات فوقالعادهای اتخاذ کرده است. دستورالعملهای سختگیرانهای برای برگزاری کنکور تدوین شده که به شکل کامل هم اجرا شده است. کنکور امسال به جای دو روز در طول ۴ روز برگزار میشود. تمام مراکز برگزاری آزمون به طور کامل ضدعفونی شده و فاصله استقرار شرکتکنندگان از ۱ متر و ۲۰ سانتیمتر مصوب نیز بیشتر در نظر گرفته شده است.
رییس دفتر رییس جمهور تاکید کرد: جوانانی که میخواهند در کنکور شرکت کنند، آیندهسازان کشور هستند و مسئولانی که برای برگزاری کنکور تصمیم گیری کرده و آن را برگزار میکنند برای سلامت این آیندهسازان کشور به همان قدر نگران و دغدغهمند هستند که برای سلامت فرزندان خودشان دغدغه دارند./
نظر شما