برگزیدگان نخستین جشنواره قرآنی نور امید اعلام شد

برگزیدگان نخستین جشنواره مجازی قرآنی «نور امید» طی نشستی با حضور مدیرکل فرهنگی، رئیس شورای عالی قرآنی شهرداری تهران و دبیران این جشنواره اعلام شد.



به گزارش خبرگزاری شبستان: شهرداری تهران در راستای توسعه فرهنگ قرآنی و جذب مشارکت حداکثری آحاد جامعه در بهره‌مندی از محتوا و موضوع‌های قرآنی در شرایط بحران شیوع بیماری کرونا و ضرورت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و برگزار نکردن جشنواره‌های عمومی برای مقابله با این بیماری، جشنواره مجازی قرآنی «نور امید» را در رشته‌های قرائت تحقیق، ترتیل، آیه‌گرافی و خوشنویسی با محوریت آیه‌های ۱۷ سوره انعام، ۱۰۷ یونس، ۸۷ و ۸۸ سوره انبیاء و ۷۷ سوره فرقان و تفسیر قرآن کریم با محوریت سوره مبارکه نور(ویژه بانوان) برگزار کرد.


مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در نشست خبری آنلاین درباره نحوه برگزاری این جشنواره اظهارداشت: در ماه مبارک رمضان، با توجه به فراگیری و شرایطی که بیماری کرونا برای کشور ایجاد کرده بود، به این تصمیم رسیدیم که بتوانیم فضایی را مبتنی بر دستورات دین و قرآن همراه با نام خداوند ایجاد کنیم تا از این شرایط ناگوار و فضای کسالت‌بار عبور کنیم.


محسن فتاحی گفت: بر این اساس جشنواره قرآنی «نور امید» در فضای مجازی برگزار شد و با برنامه‌ریزی‌ها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها و شیوه نامه‌های ابلاغ شده، جشنواره از کیفیت بسیاری خوبی برخوردار بود و شاهد مشارکت قابل توجهی در این جشنواره بودیم که امروز برگزیدگان نهایی اعلام می‌شود.


رئیس اجرایی شورای عالی قرآن شهرداری تهران و دبیر اجرایی جشنواره قرآنی «نور امید» نیز در این نشست بیان کرد: شیوع کرونا، فعالیت‌ها و جشنواره‌ها را به سمت فضای مجازی سوق داد، جشنواره «نور امید» نیز در این راستا با همکاری اداره کل فرهنگی برگزار شد و در سطح ملی شاهد آثاری قابل توجه و باکیفیتی بودیم که مورد تایید اساتید قرار گرفت و امیدواریم این روند در دوره‌های بعد نیز ادامه پیدا کند.
سیدحسین موسوی‌بلده با اشاره به حضور قابل توجه بانوان در جشنواره قرآنی «نور امید» افزود: همیشه فقدان این بخش در جشنواره‌های قرآنی وجود داشت که در جشنواره «نور امید» با هماهنگی‌های لازم، امکان مشارکت بانوان در بخش ترتیل و تحقیق و تفسیر فراهم شد، آثار باکیفیتی در این بخش ارسال شد و جداگانه مورد ارزیابی قرار گرفت.


ارسال حدود ۱۰۰۰ اثر به جشنواره «نور امید»
میثم طاهرآبادی از اعضای اجرایی جشنواره قرآنی «نور امید» نیز در این نشست مباحثی را درباره جشنواره بیان کرد و افزود: این جشنواره در چهار رشته قرائت ترتیل و تحقیق، خوشنویسی و آیه‌گرافی در سطح ملی برگزار شد که حدود یکهزار اثر به این جشنواره ارسال شد.


وی گفت: پس از داوری آثار، در رشته قرائت-بخش ترتیل؛ در گروه سنی زیر ۱۵ سال؛ محمدمهدی حاجی‌زاده، امیررضا پرنلو، حمیدرضا ملازاده و در بزرگسال محمد عربان، احسان محمدی و علی‌اصغر شعاعی برگزیده شدند.


طاهرآبادی اظهارداشت: در رشته قرائت-بخش تحقیق؛ در گروه سنی زیر ۱۵سال؛ امیرحسین مقدس، علی‌اکبر احمدی و مبین نصیری و در بزرگسال؛ امین عبدی، حسین شالچی و سیدمحمد طاهایی برگزیده شدند، استادان سیدمحسن موسوی بلده، عباس امام جمعه و امین پویا داوران بخش تحقیق و ترتیل بودند.


عضو کمیته جشنواره قرآنی «نور امید» بیان کرد: همچنین مریم سوادکوهی، رضا فراهانی، عاطفه گلشاهی، صدیقه احمدی و امین احمدی در بخش آیه‌گرافی برگزیده شدند، استادان مسعود نجابتی، حامد مغروری و صابر شیخ‌رضایی داوران این بخش بودند.


معرفی برگزیدگان بخش خوشنویسی
دبیر بخش خوشنویسی جشنواره قرآنی «نور امید» نیز با اشاره به ارسال بیش از ۴۰۰ اثر در رشته‌های نستعلیق، شکسته نستعلیق و نسخ به این بخش اظهارداشت: پس از داروی‌ها در مرحله اول، آثار ۴۵ نفر به مرحله دوم راه پیدا کرد، بسیاری از خوشنویسان با بیش از یک یا دو اثر در این جشنواره شرکت کرده بودند.


محمدرضا میرفندرسکی گفت: در رشته نستعلیق؛ پیمان سادات‌نژاد از ایلام، مسعود نظری‌ از اهواز، احمد عرب از بوشهر، در رشته شکسته نستعلیق؛ طیبه ازندریانی از قم، محمود رحیمی‌عهد از تهران و حمیدرضا خداکرمی از بوشهر برگزیده شدند.


وی افزود: همچنین زهرا شیرزای‌پور از البرز، سیدمهدی عدنانی از قم و حمید گودرزی از قم برگزیدگان در رشته نسخ بودند.


میرفندرسکی بیان کرد: با توجه به فاخربودن آثار، داوری بسیار سخت بود و کوچکترین ظرایف هنری و ملاحت در آثار خوشنویسی مدنظر قرار می‌گرفت و رقابت خیلی نزدیک بود، نکته مهم در این جشنواره، کشف یک پدیده خوشنویسی به نام بهاران عسگری ۱۲ ساله از بجنورد بود و امیدواریم که مورد حمایت و تجلیل قرار بگیرد.


استادان محمد شهبازی، فردین ولی‌زاده و ناصر طاووسی هیات داوران بخش خوشنویسی بودند.


معرفی برگزیدگان بخش بانوان


دبیر بخش بانوان جشنواره قرآنی «نور امید» نیز با ارائه گزارشی از مشارکت بانوان گفت: این بخش از جشنواره هشتم خرداد آغاز به کار کرد، در بخش تفسیر(سوره نور) ۷۲۱ نفر ثبت نام کردند که ۳۰۰ نفر در آزمون شرکت کردند، از این تعداد ۱۶ نفر از روشندلان بودند که در نهایت ۴۰ نفر برگزیده شدند.


زهرا امیرخسروی با اشاره به اینکه ۳۵۲ نفر در بخش ترتیل شرکت کردند، افزود: پس از ارزیابی‌ها، ۶۲ نفر به مرحله بعد راه یافتند که از این تعداد ۱۴ نفر به مرحله نهایی و در نهایت ۶ نفر؛ حنانه خلفی، فاطمه سادات صدری، زینب سادات صندید، زینب فیضی، ریحانه سادات موسوی و فاطمه زاهدی برگزیده شدند.


وی بیان کرد: در گروه سنی بالای ۱۵، ۲۹۰ نفر شرکت کردند که ۳۸ نفر به مرحله نیمه نهایی راه یافتند،  پس از ارزیابی‌ها،  ۱۰ نفر به مرحله نهایی راه یافتند و در نهایت ۶ نفر؛ ام‌البنین طالبی، آذرمان صادقی، فائزه سادات قریشی نسب، فهیمه ایزدی، سنا منبوهی و عذرا صبری‌نژاد برگزیده شدند.


به گفته امیرخسروی مرجانه نیاورانی، معصومه عباسی‌نظری و راضیه جمالی داوری این بخش را برعهده داشتند

 

کد خبر 959240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha