به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «رضا اردکانیان» بهمناسبت هفته دولت افزود: برنامهای را از پارسال همین موقع با عنوان ۰۹۹ طراحی کردیم؛ یعنی با وجود تحریمها و کمبودها و این که به طور طبیعی سالیانه برای حدود یک میلیون مشترک جدید باید تامین برق شود، میخواهیم که در تابستان ۹۹ خاموشی ما صفر باشد.
وزیر نیرو اضافه کرد: اکنون در کشور بزرگی که ۸۳ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی و حدود ۹۰۰ هزار کیلومتر شبکههای انتقال و توزیع برق به همراه صدها دستگاه و تجهیزات مختلف پست و غیره در صنعت برق وجود دارد، با برنامهریزی دقیق و تلاش همه فعالان این صنعت در سازمان دولت و بخش خصوصی اوج بار امسال بر اساس آنچه گذشت ۳۱ تیر ۹۹ بود و برای نخستین بار در ۱۰ سال گذشته این اوج بار در شب اتفاق افتاد. همچنین در روز به قدری خوب مدیریت و برنامهریزی شده بود که اوج بار به شب منتقل و بدون خاموشی پشت سر گذاشته شد و در عین حال میزان انرژی بیشتری را هم نسبت به سال گذشته عرضه شد.
اردکانیان خاطرنشان کرد: علاوه براین در صنایع بزرگ حدود ۱۱ درصد و در کل کشور ۴.۵ درصد عرضه انرژی بیشتری داشتیم و تعهدات صادراتی که در این شرایط یک منبع ارزی و برای صنعت برق و شرکتهای دستاندرکار در دولت و بیرون از آن راهگشاست، به خوبی انجام شد.
وی توضیح داد: امروز در شرایط کرونا که تامین برق نقش بسیار تعیین کنندهای در تداوم خدمترسانی به مردم، در بیمارستان و بخش درمان داشت، در بخش آب هم بهدلیل چنین شرایطی در برخی شهرها نسبت به سال گذشته مصرف آب شرب و بهداشت حتی تا حدود ۴۰ درصد افزایش یافت.
اردکانیان خواستار جلوگیری از هدررفت آب توسط مردم در عین رعایت موارد بهداشتی شد و درباره بهای آب و برق گفت: سه سال پیش مصوبهای از دولت اخذ شد که هر سال آب و برق برای کسانی که الگوی مصرف را رعایت نمیکنند، هفت درصد افزایش پیدا کند و بهغیر از این هم عمل نشد و سعی و برنامهریزیها براین اساس است، کسانی که بیش از الگو مصرف میکنند، آنها هم تشویق شده و به جرگه رعایت کنندگان الگوی مصرف بپیوندند که کشور از حیث آب و برق با مشکل روبرو نشود.
وزیر نیرو افزود: چنانچه مشترکانی تصمیم گرفتند که تا مدتی کماکان پر مصرف باشند، دولت تصویب کرده که آنها ۱۶ درصد افزایش تعرفه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون بابت هر ۱۰۰۰ لیتر آب در شهرها حدود ۵۰۰ تومان و در روستاها نصف این قیمت دریافت میشود، همچنین در حالی که قیمت تمام شده یک کیلووات ساعت حدود ۱۴۰ تومان است،بطور متوسط نصف این مبلغ را در بخش خانگی دریافت می شود.
اردکانیان پیرامون پنلهای خورشیدی گفت: کسانی که چه در مقیاس کوچک (کیلوواتی) و چه در مقیاس بزرگ(مگاواتی) برق خورشیدی تولید میکنند و حدود هزار مگاوات آن در کشور در مدار قرار دارد، قرارداد خرید تصمینی امضا می شود و آنچه خریداری می شود، چندین برابر قیمتی است که برق مصرفی خود آنهاست و فروخته میشود.
وی با بیان اینکه طبیعی است که برای ادامه دادن این معامله باید منابع مالی کافی در اختیار صنعت برق باشد، گفت: امسال تصمیم گرفته شد که در مقیاس وسیعتری بتوان مردم را برای احداث پنلهای خورشیدی کوچکتر و مقیاسهای کیلوواتی تشویق کرد و با ترتیبهایی که فراهم شده میتوانیم آن انگیزه را برای هموطنان برقرار کنیم تا بویژه پرمصرفها بتوانند بخشی از برق مصرفی خودشان را توسط همین پنلها فراهم کنند.
وزیر نیرو درباره بهرهمندی از توان شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و دانشآموختههای دانشگاهی در قالب یک طرح برای استفاده از پنلهای خورشیدی هم گفت: اکنون این کار شروع شده است، شرکتهای متعددی وجود دارند که خود، این پنلها را می سازند و به کسانی که برای تولید نیروگاههای خورشیدی سرمایهگذاری کلان میکنند، طبق مقررات ابلاغی در صورتی که از پنلهای داخلی استفاده کنند تا ۳۰ درصد برق تولیدی را گرانتر خریداری تا به سمت استفاده از این پنلها سوق داده شوند.
اردکانیان همچنین درباره پویش #هرهفته_الف_ب_ایران اضافه کرد: انتظار می رود امسال بتوانیم با تعهدی که انجام شده ۲۵۰ پروژه در این پویش به اتمام برسد و تاکنون ۵۷ پروژه آن افتتاح شده و بقیه پروژهها هم امید است در زمان و موعد خود به اتمام برسد و مردم از نتایج آن بهرهمند شوند./
نظر شما