خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: نسل جوان همیشه به دنبال پایگاهی ثابت برای عرض ارادت به ساحت مقدس حضرات معصومان (ع) هستند و همیشه ترجیح شان در این زمینه با حسینیه ها است زیرا دست و بال شان در برگزاری برخی از روش های عزاداری یا جشن کمتر بسته است.
اگر حسینیه ای تحت نظارت مستقیم یک کارشناس در حوزه دین نباشد می تواند نسل جوان را از سر منزل مقصود یعنی ذوب در بندگی خداوند و ولایت اهل یت (ع) دور کند. به همین منظور جوانان ترجیح می دهند حسینیه ای که پایگاه فعالیت های مذهبی شان است جزوی از یک مسجد باشد؛ وضعیتی که دقیقا درباره حسینیه «امام موسی بن جعفر(ع)» (واقع در تهران، خیابان 17 شهریور، کوچه نورمهدی) صدق می کند زیرا جوانای با انگیزه و دارای همت های والا این حسینیه را به یکی از مهم ترین پاتوق های مذهبی در شهر تهران تبدیل کرده اند.
همکاری خمینیشهریها و چند ذاکر سرشناس برای رونق مسجد موسی بن جعفر(ع)
به گفته حجت الاسلام سید احمد میردامادی، امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) سال ها پیش از این که این مسجد تاسیس شود هیئت عباس بن علی (ع) که توسط جمعی از جوانان حزب اللهی در شرق تهران تاسیس شد، برنامه های خود را به صورت سیار در برخی از مساجد یا حسینیه های شهر تهران یا منازل مردم برگزار می کرد، تا اینکه با تلاش جمعی از خمینی شهری های ساکن تهران، حسینیه امام موسی بن جعفر (ع) در حوالی میدان خراسان تاسیس شد.
فعالیت این حسینیه به دلیل برگزاری ثابت مجالس هیئت عباس بن علی (ع) و در ادامه هیئت های الرضا (ع)، بین الحرمین و ریحانه الحسین (ع) در آن، کم کم به یکی از مراکز مهم در جنوب شرق پایتخت تبدیل شد. این روند ادامه داشت تا اینکه هیئت الرضا (ع) که عبدالرضا هلالی، مداح و حجت الاسلام والمسلمین سید حسن امامی، سخنران ثابت آن هستند، تصمیم گرفت جلسات هفتگی در حسینیه امام موسی بن جعفر (ع) را برگزار کند و همین موضوع موجب جذب بیشتر نسل جوان به این حسینیه شد.
مسجدی که یک حسینیه خاستگاه آن بود
رونق فعالیت های حسینیه امام موسی بن جعفر (ع) موجب شد سخنران ثابت آن پیشنهاد تبدیل این مرکز دینی به مسجد را بدهد و چون طبق وقف نامه آن، انجام این کار بلامانع بود، مرکز رسیدگی به امور مساجد مجوز فعالیت حسینیه امام موسی بن جعفر (ع) به عنوان مسجد را با شماره 1768 را صادر کرد.
اکنون حدود پنج سال است که فعالیت های حسینیه امام موسی بن جعفر (ع) تحت نظارت مسجد امام موسی بن جعفر (ع) انجام و برنامه های ثابت این هیئت نیز با رعایت ضوابط و احکام شرعی و البته با استقبال گسترده نسل جوان برگزار می شود.
فعالیتهای متنوع قرآنی در مسجد امام موسی بن جعفر (ع)
اهالی مسجد امام موسی بن جعفر (ع) به گفته حجت الاسلام سید باقر میردامادی، عضو هیئت امنای این مسجد و از اهالی خمینی شهر اصفهان در اولین گام، به فکر برگزاری برنامه های قرآنی در این خانه افتادند که بر این اساس، ابتدا طرح «تلاوت نور» را هر روز بعد از نماز جماعت مغرب و عشاء اجرا می کنند، سپس برای جلسه ثابت و هفتگی آموزش قرآن در روزهای پنجشنبه برنامه ریزی کردند که با تدریس چند مربی قرآنی برگزار می شود و در گام بعدی، جلسه تفسیر قرآن، دوشنبه ها بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در این خانه خدا فعال شد.
یکی از مهم ترین کارهای مسجد امام موسی بن جعفر (ع) برگزاری فصلی اجتماع مدافعان حرم است که تاکنون یازده نشست آن با حضور سخنرانانی همچون آیت الله سید ابراهیم رئیسی و حجج الاسلام والمسلمین مرتضی ادیب یزدی، علیرضا پناهیان، مهدی دانشمند و سید حسین مومنی و مداحانی همچون سید مجید بنی فاطمه، جواد مقدم و عبدالرضا هلالی برگزار شده است.
حسینیهای به گستره یک کوچه
همین ترکیب از خطبا و ذاکران اهل بیت (ع) با مدیریت هیئت «عباس بن علی(ع)» مراسم سوگواری به مناسبت ایام شهادت در ماه های محرم و صفر را برگزار می کنند اما به دلیل لزوم برگزاری این مراسم در فضای باز، هیئت عباس بن علی (ع) با همکاری هیئت امنا و پایگاه بسیج مسجد امام موسی بن جعفر (ع) و همراهی کسبه کوچه نورمهدی، محوطه ابتدایی این کوچه را به حسینیه ای بزرگ تبدیل کردند. مراسم عزاداری در دهه اول محرم از ساعت 21 با قرائت آیاتی چند از قرآن و قرائت زیارت عاشورا آغاز می شود و با سخنرانی مذهبی و مداحی ادامه می یابد. هیچ گونه پذیرایی در حین یا پایان مراسم در مجلس روضه مسجد امام موسی بن جعفر (ع) انجام نمی گیرد و قرار است به جای آن، بسته های معیشتی میان نیازمندان توزیع شود.
اهالی این مسجد این روحیه خدمت رسانی خود را هر زمان که برخی از هموطنان مان دچار مشکلی از جمله سیل یا زمین لرزه می شوند به نمایش می گذارند که نقطه اوج آن در تشکیل قرارگاه جهادی «حضرت رضا(ع)» در زمینه مقابله با ویروس کرونا بود. کار این قرارگاه با ضد عفونی کردن برخی از اماکن و معابر عمومی محلات خراسان و هفده شهریور آغاز شد و با توزیع بیش از 500 بسته ارزاق و بهداشتی ادامه یافت. این قرارگاه همچنین در تامین سلامتی مردم در جریان برگزاری مراسم سوگواری حسینی در مسجد امام موسی بن جعفر (ع) نقش مهمی دارد و هر شب پیش و پس از این مراسم، اقدام به ضد عفونی کردن محل این عزاداری می کند.
رویکرد دینی و انقلابی اهالی مسجد امام موسی بن جعفر (ع) آنقدر عمیق است که مجریان دورهای مختلف انتخابات در کشور را مجاب کرده که این مسجد جزو شعب اخذ رای باشد. پایگاه بسیج این مسجد همچنین همیشه در آستانه انتخابات، ویژه برنامه هایی به منظور تبیین نقش حضور مردم در تقویت پایه های انقلاب اسلامی برگزار می کند.
سخن پایانی آنکه، مسجد امام موسی بن جعفر (ع) نمونه ای موفق از تلاش های پیگیرانه نسل جوان در عرض ارادت به اهل بیت (ع) و خدمت به نیازمندان و عمل به مصوبات دستگاه های قانونی کشور است که موفقیت در دوره شیوع ویروس کرونا برگ زرینی از کتاب نه چندان قطور این مسجد نوپا است.
نظر شما