افراد دارای کم خونی؛ حجامت و زالو درمانی نکنند

متخصص‌ حوزه طب سنتی ایرانی گفت: افرادی که کم‌ خونی دارند و برای‌ درمان‌ هر دردی حجامت و زالو درمانی می کنند وضعیت‌ را بدتر می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکترحسین‌ کارگر، پنجشنبه شب (۱۲شهریور) در برنامه مجازی مطب در خانه به سؤالات کاربران‌ پاسخ داد و به اوّلین‌ سؤالی مبنی بر اینکه چه راهی‌ برای درمان‌ و چرک خشک کن در طب سنتی وجود دارد؟ پاسخ داد: راجع به عفونت و درمان‌ آن‌ متخصصان‌ توصیه دارند که حتماً فرد‌ باید به متخصص‌ عفونی جهت تشخیص علّت مراجعه و آنتی بیوتیک‌های خاص خود را استفاده کند و اینکه شخص با عفونی شدن‌ قسمتی از بدن صرفاً به مصرف یک داروی گیاهی بسنده کند از دیدگاه ما درست نیست و باید درمان خاص خود را از طریق مراجعه به متخصص عفونی داشته باشد.

 


متخصص طب سنتی ایرانی در پاسخ به سؤال کاربری که پرسید آیا در طب سنتی درمانی برای دردهای میگرنی وجود دارد و اینکه زالو درمانی و حجامت برای دختر ۱۶ ساله‌ مؤثر است‌ یا خیر؟ پاسخ داد: از دید طب سنتی و طب جدید انواع مختلفی ار سردردها‌ داریم؛ سردردها در انواع‌ مختلف طبقه‌ بندی می شوند و اینطور نیست که شخصی‌ صرفاً با یک درمان‌ خاصی که در حال حاضر هم‌ باب شده و گذشته‌ از سردرد برای خیلی‌ از بیماری ها‌ انجام‌ می شود حجامت و زالو درمانی است؛ درمان بیماری مزمن واقعاً با یک چنین‌ کاری امکان‌ پذیر نیست چه‌ بسا افرادی کم‌ خونی هم دارند و این‌ کار را انجام‌ می دهند که وضعیت‌ را بدتر می کند لذا اصلاح‌ خواب، تغذیه مناسب و پرهیز از مصرف ادویه جات تند و تیز، پرهیز از مصرف زعفران در کنار تجویز داروی پزشک متخصص‌ می تواند راهگشا و مؤثر باشد.

 


وی در پاسخ‌ به شخصی که پرسید آیا طب‌ سنتی‌ برای لاغری مؤثر است و آیا دمنوش‌ های گیاهی که برای لاغری تبلیغ می کنند را تأیید می کنید؟ بیان کرد: بله؛ در طب سنتی راهکارهای مختلفی برای بحث اضافه‌ وزن‌ و درمان‌ چاقی بر اساس حفظ اصول سلامتی وجود دارد.

 

 

شخصی‌ هم که از درد لوزه‌ رنج می برد، پرسید زمانی آب می خورم‌ لوزه ها درد دارند ضمن‌ اینکه گوش چپ هم باز نمی شود و گرفته است به دکتر مراجعه کردم که تشخیص‌ ورم‌ و عفونت لوزه داده  و‌ دارو تجویز کرده امّا با مصرف دارو‌ بهتر نشدم‌ آیا راهکاری برای بهبودی دارید؟ که دکتر کارگر پاسخ‌ داد:  توصیه‌ می کنم‌ حتماً به متخصص گوش، حلق،‌ بینی مراجعه کنید و پیگیر درمان‌ باشید، در کنار درمان دارویی یک سری راهکارها از جمله غرغره با آب نمک رقیق در طول روز تا ۴ مرتبه، پرهیز از مصرف خربزه، انگور و آب سرد و نیز مصرف فرنی و لعاب دارها‌ مانند بِهدانه بسیار کمک کننده است.

 

 

متخصص‌ طب سنتی ایرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای درمان جوش صورت پسر ۱۷‌ ساله چه راهکاری وجود دارد؟ گفت: در سنین‌ بلوغ‌ این‌ مشکل برای خیلی‌ از افراد اتفاق‌ می افتد و چند سالی با این‌ مشکل دست‌ و پنجه نرم‌ می کنند و بیشتر در افرادی است که دارای طبع گرم‌ هستند و در کنار این گرمی، بدن‌ هم خشک است؛ باید از مصرف غذاهای گرم‌ و محرک مانند فست‌ فود و کنسرو جات، چیپس و پفک، غذاهای تند و تیز و انواع سس‌ ها پرهیز شود و از غذاهایی که طبع معتدل رو به سردی دارند استفاده کنند همچنین توصیه خیلی خوب این‌ که مصرف سوپ جو رقیق که در آن اسفناج‌ و کمی ادویه طعم دار ریخته شده باشد دو بار در طول هفته بسیار مؤثر است.

 

 

وی در پاسخ به سوال شخصی که پرسید برای درمان‌ بیمار آلزایمر که گاهی اوقات نمی تواند ادرار خود را کنترل کند چه دستوری دارید؟ تصریح کرد: در این مورد خاص‌ بهتر است‌ به متخصص مغز و اعصاب مراجعه و درمان را پیگیر باشید.

 

 

دکتر کارگر به سوال شخصی که درمان‌ بی خوابی در شب را خواست و پرسید آیا می توانم‌ قرص‌ خواب را قطع کنم؟ پاسخ داد: اگر پزشک قرص خواب تجویز کرده به هیچ عنوان. توصیه نمی کنم که قطع کنید امّا در کنار این درمان‌ می توانید در ابتدای شب از دمنوشی مانند اسطوخدوس به همراه بادرنجویه و سنبل‌ الطیب‌ میل استفاده کنید که به خواب آرام‌ کمک می کند و نیز مصرف سیب درختی شیرین، بادام شیرین در طول روز و ورزش ملایم هم بسیار در خواب آرام مؤثر است.

 

 

خانمی ۵۲ ساله هم پرسید از ۲ سال قبل دچار کمی سرگیجه و منگی‌ شدم به متخصص‌ گوش، حلق بینی مراجعه کردم که بهتر نشدم ۲ ماه قبل خیلی تشدید شد که باز هم به پزشک مراجعه کردم که تشخیص پارگی پرده گوش داد و گفتند مربوط به ۲ سال قبل است که قبلا ً متوجه این موضوع نشده بودند لذا الان گفتند که باید با عمل جراحی پیوند پرده گوش انجام شود و تا زمان‌ عمل قرص‌ های بتاهیستین‌ و سیناریزین‌ مصرف می کنم کمی بهترم‌ دکتر گفته است قرص بتاهیستین‌ را قطع و فقط قرص سیناریزین‌ را مصرف کنم امّا بعد از یک هفته دوباره پربادی‌ سرم‌ شدید شده تا موقع عمل چکار باید بکنم که درد نداشته باشم؟ دکتر کارگر پاسخ داد: به متخصص خود مراجعه کنید و طبق تجویز ایشان پیش بروید امیدواریم‌ بهبودی حاصل شود.

کد خبر 967466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha