به گزارش خبرگزاری شبستان، علی مروی شب گذشته (سه شنبه اول مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: بخشی از این اتفاقات به وضع کلی اقتصادی بر میگردد. در شرایط رکودی که در سالیان اخیر داشتیم خیلی از این تسهیلات گیرندگان نتوانستند انتظارتی که از فعالیت خود داشتند را عملی کنند و نوع تسهیلات دریافتی آنها جزو عقود غیر مشارکتی بوده و موجب عملی نشدن تعهداتشان به بانکها شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: سپردههای بانکی جزو تعهدات قطعی بانک است و زمانی که تسهیلات گیرندگان پرداختی ندارند بانکها دچار کسری ترازنامهای میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه این رفتار بانکها موجب آسیب رساندن به تولید شده است، گفت: تسهیلاتی که بانکها در گذشته برای بعضی از طرحهای بزرگ پرداخت کردند گزینههای مناسبی نبودند.
وی افزود: یکی از راهکارها، اصلاح عقود میباشد و عقد مشارکتی که در بانک وجود دارد عملا مشارکت نیست و تغییر ماهیت داده و تمام ریسک آن برعهده تولید کننده است و همچنین بانک مرکزی میتواند امتیازات خود به بانکها را با خواستههایی که ازآنها در رعایت حال تولید کنندگان دارد پرداخت کند.
مروی گفت: ریشه ورشکستگی و زیان دیدن یک سری از تولید کنندگان ناشی از سیاستهای دولت در مابقی بخش هاست.
نظر شما