احتمال حمله مجدد ملخ صحرایی در مهرماه/۱۶ کلینیک گیاه‌پزشکی در خراسان جنوبی فعال است

یوسفی از احتمال حمله مجدد ملخ صحرایی در مهر و آبان خبر داد و گفت: ۱۶ کلینیک گیاه‌پزشکی در خراسان جنوبی با هدف مدیریت آفات گیاهی و مبارزه با انواع آفات در استان فعال است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهدی یوسفی» صبح امروز (۶ مهر) در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران اظهار کرد: اساس کار مبارزه با آفات و بیماری‌ها، کنترل آفات به روش غیرشیمیایی است اما اگر تاثیر نداشت از روش مبارزه شیمیایی استفاده می‌شود.

 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه مسئولیت مبارزه با آفات عمومی بر عهده دولت و مبارزه با آفات خصوصی بر عهده کشاورز استف افزود: آفت ملخ صحرایی آفت عمومی است که در سال جاری با توجه به مشاهده آن در سطح استان کار مبارزه با این آفات در سطح ۳۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان‌های نهبندان، سربیشه، زیرکوه، درمیان، خوسف و فردوس انجام شد.

 

یوسفی با اشاره به اینکه زنگ جارویی زرشک آفت خصوصی است که کار مبارزه، تامین سموم و سم‌پاشی باغات آن برعهده کشاورز است و در حال حاضر  باغات زرشک شهرستان درمیان، سربیشه و زیرکوه آلوده به این آفت هستند، تصریح کرد: در این راستا وظیفه جهاد کشاورزی رصد، پایش و اعلام مبارزه با این آفت است البته برخی از بیماری‌ها جنبه بحرانی دارد و مبارزه با آن از عهده کشاورز خارج است که در این شرایط از کمک و اعتبارات مدیریت بحران باید برای مبارزه استفاده می شود.

 

وی ادامه داد: آفت چوب‌خوار و گلوگاه نیز یک آفت خصوصی است اما مقابله با برخی از آفات نیاز به مبارزه همگانی دارد و کشاورز به تنهایی نمی‌تواند آفت را مهار کند. ضمن اینکه جهاد کشاورزی نیز مکانیسم و الزام قانونی برای وادار کردن کشاورزان به مبارزه با آفات ندارد و در این شرایط می‌طلبد تمام کشاورزان و دستگاه ها برای مبازره با آفات همکاری لازم  را داشته باشند.

 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه ۱۶ کلینیک گیاه‌پزشکی در خراسان جنوبی راه اندازی شده است، گفت: کلینیک گیاه‌پزشکی آفات، بیمارگرها و علف‌های هرز محصولات کشاورزی و فرآورده‌های آنها را تشخیص می‌دهد و ضمن بررسی، با صدور نسخه، روش‌های مدیریت آن را توصیه و در صورت درخواست متقاضی، بر اجرای آن نظارت می‌کند.

 

به گفته وی برای حمایت از کشاورزان نیز چنانچه قصوری از طرف این کلینیک‌ها صورت گیرد که منجر به متضرر شدن کشاورز و نابودی محصول تولیدی شود در صورت تایید قصور انجام شده پیگیرد قانونی دارد و کلینیک باید پاسخگو باشد.

 

یوسفی به آفت سِن غلات اشاره کرد و افزود: آفت سن به صورت عمده به محصول گندم و جو خسارت وارد می‌کند، گفت: سن از آفات کلیدی مزارع گندم در استان است که در شهرستان قاین، زیرکوه، سربیشه، خوسف، طبس و فردوس با آن درگیر هستیم.

 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی میانگین درصد سن زدگی قابل قبول بر اساس دستورالعمل‌های موجود را ۲ درصد اعلام کرد و ادامه داد: آفات قرنطینه‌ای داخلی و خارجی نیز از دیگر آفاتی است که در بحث محصولات کشاورزی وجود دارد.

 

وی با اشاره واردات محصولات کشاورزی از استان‌های دیگر به خراسان‌ جنوبی تصریح کرد: ۲ پست قرنطیه گیاهی برای پایش محصولات کشاورزی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و بازارچه مرزی ماهیرود فعال است.

 

یوسفی اظهار کرد: آفت مگس مدیترانه‌ای نیز از جمله آفات خارجی است که به واسطه واردات محصولات کشاورزی از استان‌های دیگر وارد خراسان‌ جنوبی شده و در ۱۰۰ هکتار از باغات روستای خرو در شهرستان طبس شناسایی، کنترل و با آن مبارزه شده است.

 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی با اشاره به محصول زرشک، عناب و زعفران که مختص خراسان‌ جنوبی است، گفت: در این راستا طرحی برای مقابله با آفت زنگ جارویی زرشک توسط کارشناسان جهاد کشاورزی استان تهیه و به مدیرت بحران کشور ارسال شده است اما تاکنون اعتباری برای اجرایی شدن این طرح اختصاص داده نشده است.

 

وی با تاکید بر اینکه خراسان‌ جنوبی جزو استان‌های سفید از نظر استفاده از سموم است، تصریح کرد: مسئولیت بررسی سلامت محصول و کنترل میزان استفاده از سموم بر عهده وزارت بهداشت است.

 

یوسفی به احتمال حمله مجدد ملخ صحرایی به استان خراسان‌ جنوبی اشاره کرد و افزود: با توجه به این‌که ملخ های صحرایی به سمت کشورهای هندوستان و پاکستان رفتند احتمال بازگشت آنها در مهر و آبان ماه به استان وجود دارد.

 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی از آمادگی برای مقابله با هجوم ملخ صحرایی به استان خبر داد و تاکید کرد: مبازره با ملخ صحرایی نیازمند عزم همگانی است و منتظر اختصاص اعتبارات از سوی معاونت حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

 

کد خبر 976465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha